Vluchten zoeken

Retourtype

Vliegtickets Reus

Indien u op vakantie gaat naar de Costa Dorada of Costa Brava is het zeer aan te bevelen om eens te zoeken naar vliegtickets Reus, want naar dit stadje in de provincie Tarragona vliegen diverse budget- en chartermaatschappijen. Vanaf Reus, een typisch Catalaans stadje dat ook zelf een bezoekje waard is, kunt u snel en eenvoudig doorreizen naar diverse badplaatsen aan de Spaanse oostkust.

Visum

Houders van een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart hebben geen visum nodig om Reus te bezoeken.

Seizoen

Eigenlijk is elk seizoen geschikt voor een bezoekje aan Reus, maar indien u uw bezoek wilt combineren met een strandvakantie aan de Costa Dorada of Costa Brava kunt u het beste in de lente, zomer of herfst naar Reus gaan.

Vervoer

Reus is een klein stadje, de meeste bezienswaardigheden zijn daarom gemakkelijk te voet te bereiken. Daarnaast kunt u gebruik maken van bussen en taxi’s.

Openingstijden

De meeste winkels zijn geopend van 9:00-14:00 uur en van 17:00 tot 20:00 uur. Supermarkten en grote warenhuizen blijven tussen de middag open.

Fooien

In Reus is het gebruikelijk om in restaurants ca. 10% fooi te geven. Indien u gebruik maakt van een taxi kunt u het bedrag naar boven afronden.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112.

Nederlands consulaat: Edificio Prisma, Avenida Diagonal 611, Planta 4, 08028. Barcelona. Tel.: (+34) 93 4199580.

Bezienswaardigheden

Nog niet zo lang geleden was Reus een ingeslapen Catalaans stadje, maar door de recente toestroom van toeristen uit met name Nederland, Frankrijk en Rusland is dat sterk veranderd. De meeste mensen die vliegen naar Reus reizen vervolgens door naar de kust, waar zij hun vakantie doorbrengen in bekende badplaatsen aan de Costa Dorada zoals Salou en Cambrils. Daarnaast bevindt zich in Salou een van de grootste attractieparken ter wereld, te weten PortAventura. Dit enorme pretpark is gebouwd rond diverse thema’s, zoals Mediterrània, Far West en México, en daarnaast bevinden zich het Costa Caribe Aquatic Park en vier hotels op het terrein. Indien u niet voor de zon, zee en het strand naar Reus vliegt heeft de stad u nog veel meer te bieden. Om te beginnen staat Reus bekend om haar vele festiviteiten die elk jaar veel bezoekers trekken, zoals het Sant Pere festival, het Mare de Déu de la Misericòrdia festival, de Anada a l'Antiga en Carnaval. Daarnaast is Reus de geboorteplaats van de beroemde Spaanse architect Gaudi, maar helaas zijn er geen gebouwen van hem in de stad te zien. Wel kunt u er diverse modernistische gebouwen van zijn tijdgenoten bewonderen, zoals Domènech en Caselles. Indien u van bergbeklimmen houdt kunt u vanuit Reus diverse tochten boeken. 

meer

Goedkoopste vluchten naar Reus van...

retour vanaf 50

 Reus Speciale aanbiedingen

Hotels in Reus

Autoverhuur in Reus