Vluchten zoeken

Retourtype
Reykjavik

Vliegtickets Reykjavik

Reykjavik is de hoofdstad van IJsland en ligt in het zuidwesten van het land, aan de baai van Faxaflói. De stad is niet veel groter dan een gemiddelde Nederlandse provinciestad maar dankzij het bruisende nachtleven hoeft u zich er geen seconde te vervelen. Daarnaast kunt u als u vliegtickets Reykjavik boekt een auto huren om het natuurschoon te bewonderen waar IJsland zo bekend om is, zoals de geisers en natuurlijke warmwaterbaden.

Visum

Houders van een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart hebben geen visum nodig om Reykjavik te bezoeken.

Seizoen

Reykjavik kent koele zomers en koude winters, waarbij de meeste neerslag valt tussen oktober en maart.

Vervoer

In Reykjavik kunt u gebruik maken van bussen en taxi’s. Indien u van plan bent om IJsland op eigen houtje te gaan verkennen kunt u het beste een auto huren, want het land heeft geen spoorlijn en het busvervoer is beperkt. De belangrijkste weg op het eiland is Route 1, vaak ook wel de Ring Road genoemd, die alle bewoonde gebieden en Keflavík International Airport met elkaar verbindt.

Openingstijden

Winkels: meestal open maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 18:00. Op zaterdag en zondag zijn sommige winkels beperkt geopend. Sommige supermarkten zijn zeven dagen per week tot laat in de avond open.

Restaurants en cafés: afhankelijk van het type horeca geopend van 9:00 of 12:00 tot 1:00 of nog later (veel restaurants veranderen laat in de avond in een nachtclub).

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00.

Fooien

Het geven van fooien is niet gebruikelijk in Reykjavik, maar als u tevreden bent over de service kunt u in een restaurant of taxi het bedrag naar boven afronden.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112.

Nederlandse ambassade: Borgartúni 33, IS – 105, Reykjavik. Tel.: 00-354-5331002.

Bezienswaardigheden

In Reykjavik wonen meer dan 100 nationaliteiten, waaronder veel Polen, Denen en Filippijnen. Daarnaast wordt de stad jaarlijks overspoeld door duizenden toeristen en uitwisselingsstudenten, dus als u Reykjavik gaat bezoeken staat u een bruisende vakantie te wachten. Reykjavik staat vooral bekend om het veelzijdige nachtleven, en dat kan ook niet anders met een stad die meer dan 100 bars en clubs telt, waaronder veel gay clubs. Reykjavik organiseert daarnaast elk

jaar talloze festiviteiten, zoals het Iceland Airwaves muziekfestival dat elk jaar in oktober plaatsvindt, en het Reykjavik Gay Pride Festival, dat meestal in de eerste week van augustus wordt gehouden. Indien u een bezoekje brengt aan Reykjavik mag u natuurlijk ook de vele natuurwonderen waar het land zo bekend om staat niet missen, zoals de geothermische spa de Blue Lagoon, de geisers op de berghelling van Bjarnarfell, het Vatnajokull National Park en het Pingvellir National Park, die allemaal goed per huurauto te bereiken zijn. 

Goedkoopste vluchten naar Reykjavik van...

retour vanaf 190

 Reykjavik Speciale aanbiedingen

Hotels in Reykjavik

Autoverhuur in Reykjavik

Foto's van Flickr/christine zenino