Vluchten zoeken

Retourtype

Vliegtickets Rome

Vliegtickets Rome brengen u niet meer naar de hoofstad van de wereld, maar wel naar de meest romantische en sfeervolle stad van de hedendaagse wereld.

Bezoek het Vaticaan, het kleinste land ter wereld en geniet van de prachtige tuinen en geweldige grandeur van de kerken en basilieken. De monumenten als het Colosseum, het Pantheon en de Sixtijnse kapel zijn ontzagwekkend en de vele musea en kunstgaleries veranderen het verleden tot heden.

Het hedendaagse Rome kent levenslustige mensen met dure merkkleding, sportieve designer zonnebrillen, espresso drinkend aan de bar. Beleef de sfeer op het Piazza Navona of de volkswijk Trastevere, terwijl u geniet van de witte wijn, Italiaanse keuken en zelfgemaakt ijs. Uw Romeinse vakantie wordt zeker één om nooit te vergeten.

Visum

De Italiaanse hoofdstad Rome ligt in de Europese Unie, dus indien u houder bent van een Nederlands paspoort of toeristenkaart dan heeft u geen visum nodig.

Seizoen

Rome heeft een Mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. Vooral de lente en herfst zijn bij uitstek geschikt om deze prachtige stad te bezoeken omdat het er dan niet te warm is.

Vervoer

Vanaf de luchthaven van Rome kunt u per taxi, bus of trein naar de stad reizen. In Rome zelf zult u waarschijnlijk veel afstanden te voet afleggen omdat u dan niets van de bezienswaardigheden hoeft te missen, maar als uw benen moe worden kunt u ook de bus, tram, metro of trein nemen.

Openingstijden

Winkels: meestal maandag t/m zaterdag geopend van 9:00 tot 13:00 en van 15:30 tot 19:30. Op zondag en maandagochtend zijn veel winkels gesloten.

Restaurants en cafés: veel restaurants en cafés zijn open van 8:00 tot 24:00. Voor uw lunch kunt u in de meeste restaurants vanaf 13:00 terecht en voor het diner vanaf 20:00.

Banken: geopend maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 13:30 en van 15:00 tot 16:00.

Fooien

In restaurants wordt meestal 12% tot 15% service gerekend, maar daar bovenop is het gebruikelijk om nog eens ca. 5% fooi te geven. Indien u een taxiritje maakt kunt u de rekening naar boven afronden. Daarnaast betaalt u 15% fooi aan de concierge van het hotel en ca. €1 per dag aan uw kamermeisje.

Informatie en noodgevallen

In Rome kunt u de volgende algemene alarmnummers bellen: 113 (politie), 118 (ambulance), 115 (brandweer).

Nederlands Ambassade: Via Michele Mercati 8, 00197 Rom. Tel.: (+39) 06-3228 6001

Bezienswaardigheden

Rome is niet in één dag gebouwd, u heeft dus ook meerdere dagen nodig om de belangrijkste bezienswaardigheden van deze prachtige historische stad te bekijken. In ieder geval moet u zeker het Colosseum, het Forum Romanum en de Trevi Fontein gaan bekijken. Daarnaast mag u eigenlijk Rome ook niet verlaten zonder het Castel Sant’Angelo, het Pantheon en Villa Borghese te bezoeken. Als u dan nog tijd over heeft is Vaticaanstad erg aan te bevelen, of het Piazza di Spagna. Uw kinderen maakt u helemaal blij als u een bezoekje brengt aan het Nationaal Pastamuseum.

 

meer

Goedkoopste vluchten naar Rome van...

 Rome Reisgids

Een stad als geen ander, de lange en roemrijke geschiedenis van Rome is slechts een factor in zijn blijvende populariteit bij bezoekers uit de hele wereld. Vanaf haar mythische oprichting in 753 voor Christus tot en met de hoofdrol in Hollywood films als Audrey Hepburn’s Roman Holiday, heeft Rome lang ... Rome stadsgids

retour vanaf 32

 Rome Speciale aanbiedingen

Hotels in Rome

Autoverhuur in Rome

Foto's van Flickr/troptikmal