Vluchten zoeken

Retourtype
Vliegen naar Zweden

Vliegen naar Zweden

Wie van natuur en cultuur houdt moet echt eens denken aan vliegtickets Zweden, want dit Scandinavische land dat ingeklemd ligt tussen Noorwegen, Denemarken en Finland, heeft bezienswaradigheden in overvloed. Van uitgestrekte natuurparken en historische kastelen en forten tot gezellige oude stadjes, moderne musea en exclusieve restaurants, als u een vakantie naar Zweden boekt komt u niets tekort.

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort of een Europese identiteitskaart hoeft u geen visum aan te vragen om Zweden te bezoeken.

Seizoen

De zomers in Zweden vertonen veel gelijkenissen met de zomers in Nederland, maar in de winter is het er een stuk kouder. Tenzij u voor een ski- of langlaufvakantie naar Zweden komt kunt u het land het beste tussen de maanden mei en september bezoeken.

Vervoer

Zweden heeft een zeer efficiënt en uitgebreid spoorwegennetwerk, en ook met de expresbus of (huur)auto kunt u het hele land gemakkelijk doorkruisen. In steden kunt u gebruik maken van bussen, trams en taxi’s.

Openingstijden

Winkels: meestal geopend maandag tot en met vrijdag van 9:30 tot 18:00, zaterdag van 9:30 tot 14:00 of 16:00 en zondag (alleen in grote steden) van 12:00 tot 16:00.

Restaurants en cafés: de meeste restaurants en cafés zijn geopend van 8:00 of 11:00 tot 23:00, afhankelijk van het type horeca

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 15:00. Op donderdag zijn veel banken wat langer geopend.

Fooien

In Zweden is het gebruikelijk om de rekening naar boven af te ronden als u in een restaurant eet of gebruik maakt van een taxi.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112.

Nederlandse ambassade: Götgatan 16A, 118 46 Stockholm. Tel.: +46 08-556 933 00.

Bezienswaardigheden

Natuurliefhebbers hoeven zich zowel in de zomer als in de winter geen moment te vervelen als zij naar Zweden op vakantie gaan. U kunt bijvoorbeeld gaan zwemmen in een van de ruim 100.000 meren die het land telt, raften in Värmland, de poolcirkel doorkruisen en genieten van de midzomernachtzon in Lapland. Behalve de bijna oneindig uitgestrekte natuurgebieden zijn er in Zweden ook talloze bruisende steden te vinden, zoals Stockholm en Malmö. De

Zweedse hoofdstad Stockholm is zeer geschikt voor een korte stedentrip en heeft qua opbouw wat weg van Venetië: het is gebouwd op 14 eilanden die door bruggen met elkaar verbonden zijn. Het historische centrum kenmerkt zich door middeleeuwse straatjes, koninklijke paleizen, musea, theaters en galeries, en als dat nog niet genoeg is kunt u er ook nog eens heerlijk uit eten gaan en uitgebreid winkelen. Indien u meer over de roemruchte geschiedenis van het land te weten wilt komen kunt u het beste naar het Skansen Openluchtmuseum gaan of het Vikingstad Birka bezoeken. De gezellige Zweedse stad Malmö ligt niet ver van Kopenhagen, dus als u een stedenreis naar deze zuid-Zweedse stad gaat maken kunt u gemakkelijk even een dagje ‘oversteken’ naar de hoofdstad van Denemarken. 

meer

Foto's van Gavin Anderson