Vluchten zoeken

Retourtype

Vliegtickets San Francisco

Pak uw wandelschoenen in, boek vliegtickets San Francisco en bezoek een van de beste reisbestemmingen ter wereld!

Maak kennis met de eclectische sfeer van Golden Gate City. De beroemde eigenzinnige kabeltrams van San Francisco nemen u mee de enorme heuvels op, voor een spectaculair uitzicht over de baai of een wandeling of fietstocht langs de Golden Gate Bridge, en indien u op zoek bent naar een angstaanjagende ervaring die u nooit zult vergeten neemt u de veerboot naar Alcatraz Island. Een alternatief voor het bruisende stadsleven van San Francisco is het Yosemite National Park, waar u prachtige watervallen en de majestueuze Sequoia bomen kunt bewonderen

Als de zon achter de heuvels van San Francisco zakt kunt u, terwijl u geniet van een mooi uitzicht op de haven, kiezen voor een luxe zeebanket. Wilt u daarna uw benen wat rust geven dan zal een avondje ballet of opera u goed doen. Echter, als u nog voldoende energie over heeft dan moet u zeker naar de Latino wijk gaan en de hele nacht de salsa dansen!

Visum

Indien u houder bent van een geldig Nederlands paspoort en voor zaken of toerisme naar de VS reist dan heeft u geen visum nodig als u korter dan 90 dagen blijft. Wel moeten u zich aanmelden op de ESTA-website.

Seizoen

San Francisco kent milde winters en koele zomers, daarom is elk moment van het jaar geschikt voor een bezoek. In de zomermaanden is de stad vaak gehuld in een dikke mist.

Vervoer

In San Francisco kunt u gebruik maken van kabeltrams, bussen, metro’s, lokale treinen en taxi’s. Daarnaast rijden er overal in de stad toeristische trams.

Openingstijden

Winkels: de meeste winkels zijn open van maandag t/m donderdag van 10:00 tot 22:00, op vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 23:00 en op zondag van 10:00 tot 21:00.
Restaurants en cafés: vaak vanaf ca. 6:00 tot ca. 23:00 open. Nachtclubs zijn meestal tot laat in de nacht open.
Banken: geopend maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 16:00. Sommige banken zijn tevens op zaterdag open.

Fooien

In San Francisco is het zeer gebruikelijk om in restaurants, cafés en nachtclubs en aan taxichauffeurs 15% tot 20% fooi te geven. Daarnaast kunt u liftjongens en kamermeisjes wat kleingeld geven.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 911.
Nederlands Consulaat: 120 Kearny Street, Suite 3100, San Francisco, CA 94104. Tel.: (+1) 877-388 2443.

Bezienswaardigheden

San Francisco is een populaire toeristische bestemming, en dat is ook niet verwonderlijk met zo veel bezienswaardigheden. Tot de topattracties behoren de Golden Gate Bridge en Alcatraz Island, maar ook Chinatown, de Fisherman’s Wharf en Alamo Square mag u zeker niet overslaan als u een bezoek brengt aan San Francisco.

 

Goedkoopste vluchten naar San Francisco Internationaal van...

retour vanaf 558

 San Francisco Internationaal Speciale aanbiedingen

Hotels in San Francisco

Autoverhuur in San Francisco Internationaal

Foto's van Flickr/rick