Vluchten zoeken

Retourtype

Vliegtickets Sarajevo

Bent u op zoek naar een actieve vakantie waarbij u tevens de mogelijkheid heeft om veel historische bezienswaardigheden te bekijken? Boek dan vliegtickets Sarajevo, want deze prachtige stad barst van de talloze bezienswaardigheden die u zeker niet mag missen voordat u afreist naar een van de vele natuurgebieden die zich in Bosnië-Herzegovina bevinden.

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart heeft u geen visum nodig om Sarajevo te bezoeken.

Seizoen

De lente, zomer en herfst zijn het meest ideaal voor een bezoek aan Sarajevo, want ’s winters kan het er soms flink koud zijn.

Vervoer

Sarajevo heeft een uitgebreid openbaar vervoernetwerk, met bussen, trams en trolleybussen. Indien u na uw bezoek aan Sarajevo een rondreis door Bosnië-Herzegovina gaat maken kunt u het beste de bus of trein nemen of een auto huren. Daarnaast is Bosnië-Herzegovina een ideale bestemming voor een fietsvakantie, al wordt wel aangeraden zelf uw eigen fiets mee te nemen.

Openingstijden

Winkels: veel grote winkels, supermarkten en winkelcentra zijn geopend van maandag tot en met zondag van 8:00 tot 20:00. Kleinere winkels zijn vaak minder lang open.

Restaurants en cafés: vaak geopend van 8:00 tot 23:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca.

Banken: geopend maandag tot vrijdag van ca. 9:00 tot 18:00 of 19:00.

Fooien

Het is in Sarajevo zeer gebruikelijk om fooien te geven. In restaurants wordt verwacht dat u ca. 10% fooi geeft, maar als u een taxi neemt kunt u het bedrag naar boven afronden.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112.

Nederlandse ambassade: Grbavička 4, 71000 Sarajevo. Tel.: (+387) 33-562 600.

Bezienswaardigheden

Sarajevo is de hoofdstad van Bosnië-Herzegovina en heeft een rijke en bewogen historie. Indien u enkele dagen in Sarajevo verblijft is het aan te bevelen om een stadswandeling te maken, want op die manier ziet u het meest en komt u in allerlei gezellige smalle steegjes, zoals bijvoorbeeld in de Osmaanse wijk Bašcaršija, die voor autoverkeer ontoegankelijk zijn. Topbezienswaardigheden die u tijdens uw wandeling door Sarajevo niet mag missen zijn de Heilige Hart Kathedraal, de Gazi Husrev Begmoskee en de Keizermoskee. Daarnaast moet u ook zeker even naar de Brusa Bezistan gaan, een markthal uit 1531 die tegenwoordig dienst doet als stadsmuseum. In Sarajevo bevinden zich overigens nog talloze andere interessante musea die de moeite waard zijn, zoals het Nationaal Museum, het Alija Izetbegović museum en het Bosnische legermuseum Armija BiH. Indien u meer wilt weten over de recente oorlog waaronder Bosnië-Herzegovina gebukt ging dan mag een uitstapje naar het Tunnelmuseum niet ontbreken. Dit museum ligt vlak bij het vliegveld en toont de 800 meter lange tunnel die het bezette Sarajevo destijds met de buitenwereld verbond.

meer

Goedkoopste vluchten naar Sarajevo van...

 Bespaar op uw vliegtickets, wijzig uw bestemmingsluchthaven!

retour vanaf 166

 Sarajevo Speciale aanbiedingen

Hotels in Sarajevo

Autoverhuur in Sarajevo