Vluchten zoeken

Retourtype

Vliegtickets La Palma

La Palma is het meest noordwestelijk gelegen eiland van de Canarische Eilanden en heeft als enige van alle eilanden niet te lijden onder massatoerisme. Met vliegtickets La Palma komt u dus vooral voor de rust en de natuur, al kunt u er dankzij het heerlijk warme klimaat ook prima van de zon genieten.

 

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart hoeft u geen visum aan te vragen om La Palma te bezoeken. Wel dient uw reisdocument tot en met de datum van terugkeer geldig te zijn.

 

Seizoen

La Palma is een perfecte vakantiebestemming voor elk seizoen. Wandel- en natuurliefhebbers kunnen het beste in de lente, herfst of winter een bezoekje aan dit Canarische eiland brengen, omdat het er dan niet te heet is. Wilt u er echter ook op het strand liggen, dan kunt u het beste tijdens de zomermaanden naar La Palma gaan.

 

Vervoer

Op La Palma kunt u gebruik maken van bussen en taxi’s, maar als u op eigen houtje het eiland wilt gaan verkennen of in een afgelegen vakantiehuisje verblijft kunt u het beste een auto huren.

 

Openingstijden

Winkels: geopend maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 13:00 en van 16:30 tot  21:00. Toeristische winkeltjes hebben meestal ruimere openingstijden..

Restaurants en cafés: meestal geopend van 9:00 of 12:00 tot 1:00, afhankelijk van het type horeca..

Banken: open maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 14:00.

 

Fooien

Op La Palma wordt er in restaurants meestal service in rekening gebracht, u hoeft daarnaast dus geen fooi meer te geven. Taxichauffeurs verwachten 5 tot 10% fooi.

 

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112.

Nederlands consulaat: Calle Villalba Hervás, 5-3º, 38002 Santa Cruz de Tenerife. Tel.: 922271721.

 

Bezienswaardigheden

Wie naar La Palma naar vakantie gaat komt vooral voor de rust en de natuur, want die zijn er beiden volop te vinden. La Palma telt diverse natuurparken, waaronder de laurierbossen van La Zarza en het Parque Nacional de la Caldera de Taburiente, waar u lange wandelingen kunt maken en prachtig uitzicht heeft op de krater Roque de los Muchachos, dat tevens het hoogste punt van het eiland is. Een ander populair wandelgebied bevindt zich bij Garafia, waar u afwisselend langs amandelbomen, diepe ravijnen en steile kusten loopt. Andere bezienswaardigheden op La Palma die u zeker niet mag missen zijn de geneeskrachtige warmwaterbronnen Fuencaliente de la Palma, die omgeven worden door bananenplantages en wijngaarden, en het pittoreske dorpje Los Canarios, waar u traditionele huisjes met de typische houten balkons kunt bewonderen. Wilt u tijdens u vakantie op La Palma ook nog op het strand liggen dan kunt u het beste naar de zwarte vulkanische stranden van Puerto Naos of Los Cancajos gaan.

meer

Goedkoopste vluchten naar La Palma van...

retour vanaf 200

 La Palma Speciale aanbiedingen

Hotels in La Palma

Autoverhuur in La Palma