Vluchten zoeken

Retourtype
Sevilla

Vliegtickets Sevilla

Sevilla is de hoofdstad van de autonome Spaanse regio Andalusië en heeft het grootste historische centrum van Europa. De stad telt talloze prachtige monumenten en musea, gezellige parken en andere interessante bezienswaardigheden. Bovendien worden er in Sevilla elk jaar veel feesten georganiseerd, dus als u u het boeken van uw vliegtickets Sevilla slim plant valt u met de neus in de boter.

Visum

Indien u in bezit bent van een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart hoeft u geen visum aan te vragen om naar Sevilla te reizen.

Seizoen

Gedurende de zomermaanden kan het in Sevilla zeer warm zijn, terwijl de temperaturen in de winter soms rond het vriespunt kunnen liggen. Houdt u niet van extreme hitte dan kunt u het beste in de lente of herfst naar Sevilla gaan.

Vervoer

In Sevilla kunt u gebruik maken van bussen, metro’s en taxi’s. Daarnaast kunt u uiteraard ook een taxi nemen.

Openingstijden

Winkels: maandag tot en met vrijdag geopend van 10:00 tot 14:00 en van 17:00 tot 21:00. Grote supermarkten, winkelcentra en winkels in toeristische gebieden zijn de hele dag open. Op zondag zijn veel winkels gesloten.

Restaurants en cafés: afhankelijk van het type horeca geopend van 8:00 of 12:00 tot 1:00, nachtclubs zijn meestal open van 24:00 tot 6:00 of nog later. Lunch wordt doorgaans geserveerd tussen 14:00 en 15:00 en de avondmaaltijd vanaf 21:30.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 14:00.

Fooien

U hoeft in Sevilla geen fooi te geven als u in een restaurant eet, want de service wordt altijd apart in rekening gebracht. Taxichauffeurs kunt u 5% tot 10% fooi geven.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112.

Nederlands Consulaat: Calle Placentines 1, 41004 Sevilla. Tel.: +34 95 422 87 50.

Bezienswaardigheden

Indien u geïnteresseerd bent in de geschiedenis en cultuur van Sevilla dan komt u in Sevilla uitgebreid aan uw trekken, want deze prachtige Andalusische stad heeft het grootste historische centrum van Europa. Tot de top bezienswaardigheden van de stad behoren ongetwijfeld het adembenemende Alcázar met haar prachtige binnenplaats de ‘patio de las Doncellas’ en de mooie tuinen, de klokkentoren Giralda die ‘s avonds prachtig verlicht is en de gotische

kathedraal Maria de la Sede. Ook heeft Sevilla een uitgebreid museum aanbod, waaronder de Museo de Bellas Artes en de Museo Arqueológico, en een gezellig winkelcentrum waar u tevens kunt neerstrijken voor een kopje koffie, een glaasje wijn of heerlijke tapas terwijl u geniet van opzwepende flamencomuziek. Wilt u even de rust op zoeken, bezoek dan het mooie Parque de Maria Luisa. Wilt u Sevilla eens op een andere manier bekijken? Huur dan een fiets bij een van de vele fietsverhuurstations van Sevici, die overal in de stad te vinden zijn. 

meer

Goedkoopste vluchten naar Sevilla van...

retour vanaf 66

 Sevilla Speciale aanbiedingen

Hotels in Sevilla

Autoverhuur in Sevilla

Foto's van Flickr/BBM Explorer