Vluchten zoeken

Retourtype
Last minute Tenerife

Last minute Tenerife

Tenerife ligt ter hoogte van Noordwest-Afrika en is het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Dankzij het warme klimaat en de spectaculaire natuur trekt Tenerife jaarlijks meer dan 3 miljoen bezoekers die vliegen naar Tenerife voor een korte of lange vakantie. Of u nu een last minute Tenerife zoekt om de koude winter te ontvluchten of een verrassende bestemming zoekt voor de zomervakantie, met vliegtickets Tenerife wordt u niet teleurgesteld want op dit prachtige Spaanse eiland is het vrijwel altijd zonnig en warm.

Vervoer

Tenerife heeft een uitgebreid (snel)wegen netwerk, een huurauto is daarom de beste manier om het eiland op eigen houtje te ontdekken. Daarnaast rijden overal op Tenerife zogenaamde ‘guaguas’, dit zijn lokale bussen waarmee u goedkoop tussen de stranden, steden en dorpjes kunt reizen.

Visum

Tenerife is Spaans grondgebied, houders van een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart hebben daarom geen visum nodig om Tenerife te bezoeken.

Seizoen

Tenerife wordt ook wel ‘het eiland van de eeuwige lente’ genoemd, omdat het er het gehele jaar door lekker warm is. In de winter is het op Tenerife gemiddeld 20 C en in de zomer 28 C.

Openingstijden

De meeste grote winkels en warenhuizen zijn van maandag tot en met zaterdag geopend van 10:00 tot 22:00. Kleinere winkels sluiten voor de siësta en zijn daarom open van 8:00 tot 13:00 en van 16:30 tot 20:30. Banken: open van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot ca.13:00 Restaurants en cafés: geopend van 13:00 tot 16:00 (lunch) en van 18:00 tot 23:00 (diner)

Fooien

In cafés en restaurants is het gebruikelijk om 5 tot 10% fooi te geven. Indien u een taxi neemt rondt u de prijs naar boven af.

Informatie en noodgevallen

Alarmnummer: 112

Nederlands Honorair Consulaat in Tenerife: Calle Villalba Hervás, 5-3º, 38002 Santa Cruz de Tenerife. Tel.: +34 922 27 17 21

Bezienswaardigheden

De meeste vakantie resorts, waaronder de beroemde Playa de las Americas en de Costa Adeje, bevinden zich in het zuiden van Tenerife. Indien u wat meer van het eiland wil zien is het aan te raden om een auto te huren en naar de noordkust van Tenerife te rijden, waar u een ritje met de kabelbaan kunt maken om de vulkaan El Teide van dichtbij te bewonderen. Andere bezienswaardigheden die absoluut de moeite waard zijn, zijn onder andere het wijndorp Icod de los Vinos, het prachtige oude stadje La Orotava en de sprookjesachtige basiliek in het stadje Candelaria.

Bent u op zoek naar vluchten Tenerife dan kan Skyscanner u helpen de goedkoopste vliegtickets te vinden. Bovendien kunt u via Skyscanner talloze aanbiedingen voor hotels Tenerife vinden.

meer

Goedkoopste vluchten naar Tenerife van...

retour vanaf 72

 Tenerife Speciale aanbiedingen

Hotels in Tenerife

Autoverhuur in Tenerife

Foto's van G.e.o.r.g.e