Vluchten zoeken

Retourtype
Toronto

Vliegtickets Toronto

Toronto is een moderne Canadese stad aan de oostkust van Canada. Met vliegtickets Toronto komt het gehele gezin aan haar trekken, want behalve dat u er kunt winkelen, uitgaan en lekker eten telt deze stad ook veel bezienswaardigheden die interessant zijn voor groot en klein, zoals de beroemde CN Tower, St. Lawrence Market, China Town en het Ontario Science Centre.

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort heeft u geen visum nodig om Toronto te bezoeken. Wel dient uw paspoort tot na uw vertrek nog geldig te zijn.

Seizoen

Toronto heeft een landklimaat met vaak zeer koude winters en warme zomers. Indien u het liever niet te koud heeft kunt u Toronto het beste in de late lente, zomer of vroege herfst bezoeken.

Vervoer

In Toronto kunt u gebruik maken van de bus, tram (Toronto Streetcar), metro (Toronto Rocket Train) en natuurlijk de taxi.

Openingstijden

Winkels: de meeste winkels zijn open van maandag tot en met donderdag van 10:00 tot 18:00 of 21:30, op vrijdag en zaterdag van 9:30 tot 9:30 en op zondag van 10:00 of 12:00 tot 19:00.

Restaurants en cafés: vaak geopend vanaf ca. 7:00 tot ca. 23:00. Restaurants zijn vaak tussen 14:00 en 19:00 gesloten. Nachtclubs zijn meestal open vanaf 23:00 tot vroeg in de ochtend.

Banken: geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 16:00. Sommige banken zijn ook op zaterdag open.

Fooien

Het is zeer gebruikelijk om in Toronto in restaurants, cafés en nachtclubs en taxi’s 15% fooi te geven. Alleen bij een slechte service kunt u minder of geen fooi geven.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 911.

Nederlands Consulaat: 2106-1 Dundas St W, Toronto, ON M5G 1Z3. Tel.: +1-877-388-2443.

Bezienswaardigheden

Toronto is een toeristische bestemming bij uitstek, zowel voor volwassenen als kinderen. De meest in het oog springende bezienswaardigheid van Toronto is de CN Tower, het grootste vrijstaande bouwwerk op het westelijk halfrond. Indien u avontuurlijk bent aangelegd kunt u meedoen met de EdgeWalk, een wandeling waarbij u zonder uzelf vast te houden rondom de top van de toren kunt lopen. Als u liever wat lager bij de grond blijft kunt u een boottochtje maken met naar Toronto Island, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de stad. Ook voor

kinderen is Toronto een waar paradijs, mede dankzij de vele attracties die kinderen zullen aanspreken, zoals de Toronto Zoo, het interactieve Ontario Science Centre en Ripley’s Aquarium of Canada. Houdt u van winkelen, ga dan naar St. Lawrence Market en het Toronto Eaton Centre. Mocht uw programma het toelaten dan kunt u ook een excursie boeken naar de adembenemende Niagara watervallen, die op nog geen anderhalf uur rijden van Toronto liggen. 

Goedkoopste vluchten naar Toronto van...

retour vanaf 425

 Toronto Speciale aanbiedingen

Hotels in Toronto

Autoverhuur in Toronto

Foto's van Flickr/elPadawan