Vluchten zoeken

Retourtype
Vliegtickets Zuid-Afrika

Vliegtickets Zuid-Afrika

Een vakantie naar Zuid-Afrika is een onvergetelijke ervaring, niet in de laatste plaats vanwege de adembenemende landschappen en de vele prachtige bezienswaardigheden. Veel toeristen die vliegtickets Zuid-Afrika boeken gaan naar Kaapstad, rijden met een huurauto de beroemde Tuinroute en bezoeken het Kruger National Park, maar als u meer tijd heeft moet u zeker ook KwaZulu Natal bezoeken.

Visum

Indien u in het bezit bent van een Nederlands paspoort hoeft u geen visum aan te vragen om op vakantie naar Zuid-Afrika te gaan. Uw paspoort dient na vertrek uit Zuid-Afrika nog wel 30 dagen geldig te zijn.

Seizoen

Zuid-Afrika kunt u het beste bezoeken tussen december en februari, wanneer de gemiddelde dagtemperatuur meestal boven de 25 C is. In de maanden juni en juli is het in Zuid-Afrika het koudst.

Vervoer

Indien u een rondreis door Zuid-Afrika wilt gaan maken kunt u het beste aan auto huren, want met een self-drive tour kunt u op uw eigen houtje het land verkennen. Daarnaast kunt u ook voor een groepsreis kiezen of het openbaar vervoer nemen. Vooral de goedkope Greyhound en Baz Bus zijn zeer populair onder backpackers.

Openingstijden

Winkels: dagelijks geopend van 9:00 tot 18:00. Kleine winkels zijn meestal op zondagmiddag gesloten.

Restaurants en cafés: meestal open van 11:00 tot 1:00

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 15:30 en op zaterdag van 9:00 tot 11:00.

Fooien

In Zuid-Afrika is het gebruikelijk om in restaurants 10% fooi te geven. Daarnaast verwachten kamermeisjes en kruiers wat kleingeld.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112. en 10111.

Nederlandse ambassade: 210 Florence Ribeiro / Queen Wilhelmina Avenue, Cnr Muckleneuk Street, 0181 New Muckleneuk, Pretoria. Tel.: +2712425500.

Bezienswaardigheden

Veel reizigers beschouwen Kaapstad als de mooiste stad ter wereld, en dat komt waarschijnlijk door de prachtige Tafelbaai en Tafelberg waartussen de stad ingeklemd ligt. Nadat u Kaapstad heeft bezocht is het zeer aan te bevelen om de Tuinroute te gaan doen, zodat u kennis kunt maken met de uitbundige bloemen en planten die bijna het hele jaar door langs deze route bloeien, de lagunes bij Wilderness, de kustlijn van Plettenberg Baai en de waterval nabij Tsitsikamma.

Daarna zijn de wijngebieden van Stellenbosch, Paarl en Franschhoek aan de beurt en kunt u een jungletocht maken door het Krugerpark. Echter, indien uw planning het toelaat moet u ook zeker een bezoekje brengen aan KwaZulu Natal, om een wandeling te maken rond de Drakenberg, uit te rusten op een van de vele verlaten stranden of een jungletocht te maken. Wilt u een township bezoeken, zoals bijvoorbeeld Soweto? Dit kan prima, maar doe dit wel met een ervaren gids, want deze kent de lokale bevolking en brengt hen ook met u in contact, bijvoorbeeld in een shebeen (kleine kroeg) waar u gezamenlijk kunt proosten met een frisse Castle, om vervolgens van een heerlijke braai te genieten in een van de vele mzoli’s (kleine restaurantjes) die in alle townships te vinden zijn. 

meer

Foto's van Manne