Vluchten zoeken

Retourtype

Vliegtickets vanaf Groningen

Groningen Airport Eelde, vaak ook Vliegveld Eelde of Luchthaven Groningen genoemd, bevindt zich 15 kilometer ten zuiden van de stad Groningen bij het dorpje Eelde. Indien u in Noord-Nederland woont kan het zinvol zijn om te zoeken naar goedkope vliegtickets vanaf Groningen, want dagelijks vertrekken er vanaf hier diverse budgetmaatschappijen naar talloze zonnige bestemmingen binnen Europa.

Vervoer naar de luchthaven van Groningen

Groningen Airport Eelde is zeer goed per auto te bereiken. Indien u vanuit de richting Groningen of Assen komt rijdt u via de A28 naar de luchthaven en kiest voor afrit 37. Eenmaal aangekomen op het vliegveld kunt u uw auto parkeren op de parkeerterreinen P2 en P4. Afhalers, wegbrengers en mindervaliden kunnen het beste parkeren op P1, dat het dichtst bij de terminal ligt. Indien u met het openbaar vervoer naar de luchthaven reist gaat u met de trein naar station Groningen Centraal en neemt daar Qbuzz Lijn 2 (Groningen- Eelde). Reizigers die vanuit de richting Assen komen kunnen tevens Lijn 50 nemen. Stap in dat geval bij De Punt over op lijn 2, die u naar de luchthaven brengt.

Luchtvaartmaatschappijen en bestemmingen

De luchthaven van Groningen is vooral geliefd bij budgetmaatschappijen als Transavia, Ryanair, Corendon en ArkeFly, die vanaf hier dagelijks tot wekelijks naar diverse zonnige bestemmingen in Europa vliegen, waaronder Antalya, Gran Canaria, Kos, en Lanzarote. Ook kunt u vanaf Groningen Airport Eelde met FlyBe naar Londen vliegen.

Faciliteiten

De terminal van Groningen Airport Eelde is hypermodern en biedt en ruime selectie aan faciliteiten, waaronder restaurant Weelde, dat tevens over vergaderzalen en een panoramaterras beschikt vanwaar u uitzicht heeft op het platform. Daarnaast beschikt de luchthaven over een winkel, een reisbureau, autoverhuurbalies, een laadpunt voor elektrisch rijden, draadloos internet en speelplekken voor de kinderen. Vóór de paspoortcontrole vindt u tevens de Airportshop, een belastingvrije winkel, waar u als u naar een bestemming buiten de Europese Unie vliegt het nodige in kunt slaan voordat uw vliegtuig vertrekt.

Tip: Houdt u van vliegen en woont u in de buurt van Groningen Airport Eelde? Laat de luchtvaartgeschiedenis dan herleven en vlieg in een originele Dakota, die een rondvluchtje van een half uur maakt over Drenthe en Groningen. U wordt daarbij begeleid door één of meerdere bemanningsleden zodat uw “Dakota Experience” een informele en persoonlijke ervaring wordt. Op de luchthaven van Groningen worden tevens regelmatig bijzondere vliegtuigen gespot, zoals de Lockheed C-130 Hercules en de Fokker 50. 

meer

Goedkoopste vluchten vanaf...

 Bespaar op uw vliegtickets, wijzig uw bestemmingsluchthaven!

 Groningen Speciale aanbiedingen

Hotels in Groningen

Autoverhuur in Groningen