Autoverhuurbedrijven kunnen een extra toeslag rekenen voor bestuurders jonger dan 25 jaar, deze betaalt u normaalgesproken wanneer u de auto komt ophalen. Er kunnen op bepaalde locaties ook leeftijdsrestricties van toepassing zijn. Controleer altijd eerst de website van het autoverhuurbedrijf voordat u reserveert.

Auto huren Bonaire

eury
avis
hert
sixt
thrf
erac

Goedkoop auto huren op Bonaire

Als je op vakantie gaat naar Bonaire kan het handig zijn om daar een auto te huren, bijvoorbeeld om naar afgelegen strandjes of verschillende duik- en snorkellocaties te rijden. Voor een huurauto op Bonaire hoef je nooit ver te zoeken, want op dit zonovergoten eilandje op de Nederlandse Antillen zijn diverse autoverhuurbedrijven gevestigd waar je allerlei verschillende soorten auto’s kunt huren, variërend van een goedkope huurauto voor een dagje uit tot een gezinswagen of auto met vierwielaandrijving (vaak verplicht als je nationale parken bezoekt) voor je gehele vakantie. Zoek je een auto te huur op Bonaire, dan is dus alles mogelijk.

Autoverhuur op Bonaire - locaties

Wie een auto huren op Bonaire op het programma heeft staan kan op diverse locaties op het eiland terecht. Veel kantoren van autoverhuurbedrijven op Bonaire bevinden zich in Kralendijk. Op de Kaya Industria vind je Bonaire Rent a Car, Fairmiles Car Rental, Budget Rent a Car en AB Car Rental, en ter hoogte van het politiebureau zijn Bonaire Cruisers Rental, Rento Fun en Voyager Bonaire gevestigd. Uiteraard is het ook mogelijk om een auto te huren op het vliegveld van Bonaire, hier zijn verhuurloketten van onder meer Avis, Bon4Rent en PB Car Rental te vinden. Het voordeel van een auto huren op Flamingo International Airport, zoals het vliegveld van Bonaire vaak wordt genoemd, is dat deze vestigingen meestal ruimere openingstijden hebben, zodat je je huurauto ook kunt ophalen of terugbrengen buiten kantooruren. Bovendien kun je dan na aankomst op Bonaire meteen met je huurauto naar je hotel rijden.

Met je huurauto op Bonaire rijden

Op Bonaire zul je niet zo gauw met files en opstoppingen te maken krijgen, al kan het soms wat drukker zijn in het centrum van Kralendijk en Rincon, en bij populaire stranden zoals Flamingo Beach. In steden en dorpen geldt meestal een maximumsnelheid van 40 km/u en buiten de bebouwde kom een maximumsnelheid van 60 of 70 km/u. Er zijn geen tolwegen op Bonaire.

Huurauto parkeren

Op Bonaire kun je op veel plekken gratis parkeren. Echter, ga je naar populaire stranden die bij hotels gevestigd zijn of zich in een park bevinden dan kan het voorkomen dat je voor parkeren dient te betalen. Bij Washington Slagbaai National Park betaal je $3 voor een dagkaart. Ook op Flamingo International Airport dien je voor parkeren te betalen, het tarief voor kort parkeren bedraagt hier $1 per huur (met een maximum van $12 per dag) en $ voor lang parkeren (met een maximum van $6 per dag).

Mocht je langer dan een dag een auto gaan huren, dan is het sowieso altijd raadzaam ervoor te zorgen dat je een hotel met (gratis) parkeergelegenheid boekt zodat je niet voor parkeerkosten hoeft te betalen of je auto buiten op de openbare weg moet parkeren. Het is op Bonaire officieel verboden om je auto voor een postkantoor, bank of het vliegveld op de openbare weg te parkeren, hier moet je dus altijd je auto op een daarvoor bestemd parkeerterrein neerzetten.

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 mei 2018 en is onderhevig aan verandering.

Bezienswaardigheden

Wat te doen tijdens je vakantie op Bonaire? 10 tips Vakantie op Bonaire? Ontspan op deze idyllische stranden Nederlands Caribisch gebied: de mooiste Caribische stranden

Dagtrips op Bonaire met je huurauto

Duik- en snorkelplekken bezoeken

Bonaire barst van de waanzinnige duik- en snorkelplekken, die je allemaal prima met je huurauto kunt bezoeken. Dicht bij Kralendijk ligt Bari Reef, een snorkel- en duiklocatie waar je vanaf een cementen pier de zee in kan. Een favoriet bij veel duikers en snorkelaars is ook de duiklocatie 1000 Steps, waar je via een trap met 73 treden (dus niet 1000) de zee in loopt. Ben je een meer ervaren duiker, dan kun je naar de duiklocatie Cai aan het oosten van het eiland gaan. Hier loop je al snel het diepe water in en bij wind kan de stroming hier soms heel sterk zijn. Een andere duiklocatie voor ervaren duikers is Playa Bengé op het noordelijkste puntje van Bonaire, in het Nationale Park. De stroming kan hier bij landinwaartse wind heel sterk zijn, dus kijk uit, maar bij rustig weer kun je hier ook prima snorkelen. Playa Bengé is alleen via een onverharde weg te bereiken, een huurauto met vierwielaandrijving wordt dan ook aanbevolen.

Strandentochten maken

Op Bonaire zijn in totaal 22 stranden te vinden. Stranden die over faciliteiten zoals cafés en restaurants beschikken liggen vaak bij (luxe) hotels. Heb je zin om jezelf lekker te pamperen, ga dan naar Flamingo Beach (bij het Divi Flamingo Beach Resort) of Eden Beach (bij het Eden Beach Resort). Wil je juist het liefst niemand tegenkomen, dan kun je het beste naar afgelegen strandjes zoals Boka Kokolishi (zwart zandstrand), Pink Beach of Playa Frans (op het noordelijke puntje van het eiland) rijden. Voor surfen is het strand Sorobon Beach het beste, en wil je terwijl je aan het zonnebaden bent landende vliegtuigen vlak boven je hoofd zien scheren dan moet je naar Te Amo Beach gaan.

Nationale parken bezoeken

Op Bonaire zijn veel nationale parken te vinden, die stuk voor stuk een bezoekje waard zijn. Ga in ieder geval naar Washington Slagbaai National Park ($3 voor een dagkaart) in het noorden van Bonaire en kom oog in oog te staan met bijzondere flora en fauna, zoals diverse tropische vogels en reptielen, schildpadden en nog veel meer. Het Washington Slagbaai National Park is alleen te bezoeken met een auto met vierwielaandrijving. Verder zul je het Bonaire National Marine Park niet willen missen, een park dat uit 2600 hectare koraalrif, zeegras en mangrove bestaat. Dit park is een een belangrijk broed- en leefgebied voor vogels en zeedieren en daarnaast is dit het voedselgebied voor de groene zeeschildpad. Om toegang tot het park te krijgen dien je een vignet te kopen, dat een heel jaar geldig is en bij veel hotels, duikcentra en de ingang van Washington Slagbaai National Park te verkrijgen is. De toegang bedraagt $25 voor duikers en $10 voor zwemmers, snorkelaars, zeilers en andere bezoekers.

Goedkope Auto Huren

Welkom bij de autoverhuur zoekpagina van Skyscanner. Wij doorzoeken duizenden bestemmingen en vergelijken huurauto aanbiedingen, zodat je jouw perfecte huurauto vindt tegen een voordelige prijs. Wij helpen je altijd om jouw reis zo goedkoop mogelijk te maken, of het nou gaat om een auto huren voor 18 jaar of km vrij een auto huren, zodat je met een goed gevoel de weg op gaat.

Busje Huren & Autoverhuur Vergelijken

Dankzij Skyscanner zul je de laagste prijzen voor autoverhuur en busjesverhuur vinden die op internet beschikbaar zijn. Zodra je een aanbieding voor autoverhuur hebt gevonden die perfect bij je past, verwijzen wij je direct door naar het betreffende autoverhuurbedrijf waar je rechtstreeks kunt reserveren. Wij berekenen nooit commissie, je profiteert altijd van de laagste prijs.

Auto Huren Buitenland

Op zoek naar een huurauto voor een verre reis, een city trip in Europa of wintersport? Een exclusieve auto huren? Of juist een busje of een 7 persoons auto huren? Voor een weekend of voor 1 dag? Waar je ook naartoe wilt, welke auto je ook wenst, wij hebben de juiste deals voor je! Wij tonen je alle aanbiedingen van gerenommeerde en betrouwbare autoverhuurbedrijven, zodat je de prijzen met elkaar kunt vergelijken.

*Dit is een geschatte prijs om je te helpen kiezen uit een groot aantal opties. De prijs van vandaag is gebaseerd op het gemiddelde van de laagste prijzen op Skyscanner gedurende elk van de afgelopen 15 dagen.