Autoverhuurbedrijven kunnen een extra toeslag rekenen voor bestuurders jonger dan 25 jaar, deze betaalt u normaalgesproken wanneer u de auto komt ophalen. Er kunnen op bepaalde locaties ook leeftijdsrestricties van toepassing zijn. Controleer altijd eerst de website van het autoverhuurbedrijf voordat u reserveert.

Auto huren in Curaçao - Vergelijk autoverhuur eenvoudig met Skyscanner

eury
sixt
hert
thrf
avis
budg

Goedkoop auto huren op Curaçao

Ga je op vakantie naar Curaçao en wil je zelf op eigen houtje het eiland verkennen? Ga dan een auto huren op Curaçao, want dan heb je de optimale bewegingsvrijheid en kun je zelf op zoek gaan naar de mooiste strandjes en meest perfecte duik- en snorkelplekken. Er zijn diverse autoverhuurbedrijven op Curaçao te vinden waar je een groot aantal verschillende soorten auto’s kunt huren, variërend van een kleine goedkope huurauto of gezinswagen tot een auto met open dak of een terreinwagen met vierwielaandrijving. Afhankelijk van jouw wensen vind jij dus altijd jouw ideale huurauto op Curaçao.

Autoverhuur op Curaçao - locaties

Zoek je een auto te huur op Curaçao, dan kun je op diverse plekken op het eiland terecht. De meeste autoverhuurbedrijven op Curaçao zijn gevestigd in en rondom de hoofdstad Willemstad, vaak in een hotel. Zo heeft Budget Rent a Car een kantoor in het Hilton Resort, het Renaissance Hotel en het Avila Hotel. Ook zijn er enkele autoverhuurbedrijven bij de baai van Jan Thiel, waaronder Budget Rent a Car en Jan Thiel Car Rentals. Daarnaast zijn er in Willemstad ook veel lokale autoverhuurbedrijven actief, waaronder Noordstar Rent a Car, Best Value Curaçao Car Rental, Boric Car Rental en Centraal Rent a Car Curaçao. Uiteraard is het ook mogelijk om een huurauto te reserveren op het vliegveld van Curaçao, dat iets meer dan 13 kilometer ten noordwesten van Willemstad ligt. Op Curaçao International Airport, zoals de luchthaven van Curaçao officieel heet, zijn diverse autoverhuurbedrijven gevestigd, waaronder National Car Rental, Alamo Car rental, Budget Rent a Car, Just Drive Curaçao Car Rental en Ross Rental Cars Curaçao. Het voordeel van een auto huren op het vliegveld van Curaçao is dat je direct na aankomst over je huurauto kunt beschikken en ermee naar je vakantieaccommodatie kunt rijden.

Met je huurauto op Curaçao rijden

Het tropische eiland Curaçao is niet groot, en is slechts ca. 60 km lang en op het breedste punt hooguit 10 km breed. Het eiland kent enkele hoofdwegen die goed onderhouden zijn, waaronder de ringweg om Schottegat (Schottegatweg / Nijlweg), de Weg naar Westpunt en de Weg naar Bullenbaai. De overige wegen zijn meestal goed geasfalteerd, maar er zijn ook diverse zand- en gravelwegen. In principe kun je met je huurauto overal op het eiland komen, en je kunt leuke tochtjes met je huurauto maken, onder meer naar allerlei stranden en baaien. Houd er rekening mee dat de wegen op Curaçao tijdens en na een tropische regenbui vaak erg glad kunnen zijn. Verder dien je er bij tankstations goed op te letten dat je het juiste type brandstof in je huurauto doet, het staat op de pomp namelijk soms niet duidelijk aangegeven of het diesel of loodvrije benzine betreft.

Huurauto parkeren

Voor parkeren hoef je op Curaçao meestal niet te betalen, tenzij je je auto in het centrum van Willemstad wil neerzetten. Als je je huurauto in de binnenstad van Willemstad op de openbare weg parkeert dien je te betalen bij parkeermeters, de kosten hiervoor bedragen Nafl. 0,50 (= ongeveer €0,25) per half uur, en dus Nafl 1 (= ongeveer €0,50) per uur. Betaal je niet, dan loop je het risico om een wielklem en een boete te krijgen. Wil je toch het liefst gratis parkeren in Willemstad, dan kun je je auto ook neerzetten op het gratis parkeerterrein aan het Waaigat in Punda, bij bioscoop de Movies. Op andere locaties, zoals bij populaire stranden en uitgaansgelegenheden, heb je vaak de keuze uit zowel betaald als gratis parkeren. Ben je van plan om waardevolle spullen in je huurauto achter te laten, zoals bijvoorbeeld een duikuitrusting, dan kun je het beste kiezen voor betaald (en dus bewaakt) parkeren.

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 mei 2018 en is onderhevig aan verandering.

Bezienswaardigheden

Top 10 dingen (gratis) te doen op Curaçao Coral Spawning: duiken op Curaçao

Dagtrips Curaçao met je huurauto

Naar verschillende Duiklocaties rijden

Op Curaçao zijn meer dan 80 duikplekken te vinden, die allemaal prima met de huurauto te bereiken zijn. De populairste duiklocaties op Curaçao zijn Director’s Bay in Caracasbaai (hier kun je vanaf het strand duiken en een ketting volgen die diep de zee ingaat), Playa Kalki (mooi zandstrand dat omgeven wordt door kalkstenen kliffen), Double Reef (hier bevindt zich het gezonken schip Superior Producer), Baya (hier ligt de gezonken sleepboot Tugboat, zowel duiken als snorkelen mogelijk) en Mushroom Forest (zo genoemd vanwege de vele paddenstoelvormige sterkoralen die hier onder water te bewonderen zijn). In de meeste hotels en duikscholen is een Drive & Dive kaart te koop, dit is een handig plattegrond waarop alle duiklocaties op Curaçao aangegeven staan.

Naar diverse stranden rijden

Op Curaçao barst het van de prachtige stranden, die vooral aan de zuidkant van het eiland liggen. Tot de mooiste stranden van Curaçao behoren Sea Aquarium Beach (naast het Sea Aquarium, waar ook veel uitgaansgelegenheden zijn), Grote Knip (een rustig strand op Westpunt met veel natuur en weinig horeca), Barbara Beach (dit chique strand is van het Hyatt Hotel en alleen tegen betaling toegankelijk), Jan Thiel Baai (dit strand is vaak erg druk, mede door de aanwezigheid van het Papagayo Beach Resort, het Livingstone Jan Thiel Resort en het Chogogo Resort) en Playa Porto Marie (dit strandje, dat alleen tegen betaling toegankelijk is, ligt bij het dorpje Sint Willibrordus en is vooral populair bij snorkelaars die hier jonge verpleegsterhaaien komen bewonderen).

Plantagehuizen bezoeken

Op Curaçao zijn diverse villa’s te bezoeken die nog stammen uit de slavernijperiode, toen er op Curaçao veel plantages waren. De mooiste voormalige plantagehuizen van Curaçao zijn het Landhuis Groot Santa Martha bij Dorp Soto, het Landhuis Jan Kok in Sint Willibrordus (dat prachtig uitzicht biedt op de flamingo’s op de zoutpannen van St. Marie Baai), Landhuis Brievengat bij Brievengat, en Landhuis Ascension en Landhuis Doktertuin, die allebei op de Weg naar Westpunt liggen. In veel landhuizen zijn galeries of musea gevestigd, en vaak kun je er ook een drankje drinken. Midden in Willemstad vind je Landhuis Zuikertuintje, hier zijn ook diverse winkels en restaurants gevestigd.

Goedkope Auto Huren

Welkom bij de autoverhuur zoekpagina van Skyscanner. Wij doorzoeken duizenden bestemmingen en vergelijken huurauto aanbiedingen, zodat je jouw perfecte huurauto vindt tegen een voordelige prijs. Wij helpen je altijd om jouw reis zo goedkoop mogelijk te maken, of het nou gaat om een auto huren voor 18 jaar of km vrij een auto huren, zodat je met een goed gevoel de weg op gaat.

Busje Huren & Autoverhuur Vergelijken

Dankzij Skyscanner zul je de laagste prijzen voor autoverhuur en busjesverhuur vinden die op internet beschikbaar zijn. Zodra je een aanbieding voor autoverhuur hebt gevonden die perfect bij je past, verwijzen wij je direct door naar het betreffende autoverhuurbedrijf waar je rechtstreeks kunt reserveren. Wij berekenen nooit commissie, je profiteert altijd van de laagste prijs.

Auto Huren Buitenland

Op zoek naar een huurauto voor een verre reis, een city trip in Europa of wintersport? Een exclusieve auto huren? Of juist een busje of een 7 persoons auto huren? Voor een weekend of voor 1 dag? Waar je ook naartoe wilt, welke auto je ook wenst, wij hebben de juiste deals voor je! Wij tonen je alle aanbiedingen van gerenommeerde en betrouwbare autoverhuurbedrijven, zodat je de prijzen met elkaar kunt vergelijken.

*Dit is een geschatte prijs om je te helpen kiezen uit een groot aantal opties. De prijs van vandaag is gebaseerd op het gemiddelde van de laagste prijzen op Skyscanner gedurende elk van de afgelopen 15 dagen.