Autoverhuurbedrijven kunnen een extra toeslag rekenen voor bestuurders jonger dan 25 jaar, deze betaalt u normaalgesproken wanneer u de auto komt ophalen. Er kunnen op bepaalde locaties ook leeftijdsrestricties van toepassing zijn. Controleer altijd eerst de website van het autoverhuurbedrijf voordat u reserveert.

Auto huren in Istanboel - Vergelijk autoverhuur eenvoudig met Skyscanner

Goedkoop auto huren in Istanbul

Wie een stedenreis naar Istanbul gaat maken komt natuurlijk vooral voor de bruisende stad zelf, maar wat minstens net zo leuk kan zijn is een auto huren in Istanbul en een paar uitstapjes gaan maken. Overal verspreid over het centrum van Istanbul en ook in de buitenwijken van de stad zijn autoverhuurbedrijven te vinden waar je auto’s kunt huren in diverse categorieën, variërend van handige kleine stadsautootjes tot luxe huurauto’s met veel bagageruimte, terreinwagens met vierwielaandrijving en sportauto’s met schuifdak.

Autoverhuur in Istanbul - locaties

Als je op zoek bent naar een auto te huur in Istanbul en in een hotel rondom het Taksim plein verblijft, dan kun je kiezen uit talloze autoverhuurmaatschappijen die op steenworp afstand een kantoor gevestigd hebben. Op en rondom Cumhuriyet Cd. vind je de meeste internationale autoverhuurbedrijven, waaronder Sixt, Europcar, Avis, Budget, Hertz en Enterprise. Ook zijn hier enkele Turkse autoverhuurbedrijven gevestigd, waaronder Ermou Rent a Car, Filo Car Rental en Massa Rent a Car. Daarnaast bevinden zich enkele nationale en internationale autoverhuurkantoren rondom metrostation Levent en in Kaduköy (aan de overkant van de straat van Marmara), waaronder Avis, Budget en Otorento. Uiteraard zijn er ook op de luchthavens Sabiha Gökcen International Airport en Istanbul Atatürk Airport talloze autoverhuurbedrijven te vinden, het voordeel van deze locaties is dat de kantoren veelal ruimere openingstijden hebben en soms 24 uur per dag geopend zijn.

Met je huurauto in Istanbul rijden

In Istanbul altijd erg druk op straat, waarbij je rekening dient te houden met allerlei soorten verkeersdeelnemers, zoals personenauto’s, minibusjes, vrachtwagens, bromfietsen, handkarren en paard en wagens. Als je nog nooit met een huurauto in Istanbul gereden hebt kun je het beste heel voorzichtig rijden en continu alert zijn, zodat je adequaat kunt reageren op onverwachte situaties. Vooral in de binnenstad van Istanbul zijn veel nauwe straatjes die soms meer dan 2000 jaar oud zijn. In deze dichtbebouwde wijken zijn ook veel straatjes met uitsluitend eenrichtingsverkeer, en in het grootste gedeelte van de wijk Sultanahmet is gemotoriseerd verkeer zelfs in het geheel niet toegestaan. Ook op de grotere wegen is het soms moeilijk doorrijden, door alle verkeersopstoppingen die je overal de gehele dag kunt tegenkomen, dus kijk steeds goed waar je bent als je met je huurauto in Istanbul gaat rijden.

Huurauto parkeren

Let goed op als je je huurauto gaat parkeren in Istanbul, want met name in het centrum van de stad is parkeren niet overal toegestaan. Als je er zeker van wilt zijn dat je auto op een goede en veilige plek staat kun je je huurauto het beste in een parkeergarage parkeren, zoals de Cetinkaya Isaat in Beyoglu of de Ispark en Palmiye Otopark in Üsküdar. Daarnaast is het sowieso verstandig om een hotel in Istanbul met een eigen parkeergarage of parkeerterrein te reserveren, want hier mag je als gast meestal gratis je huurauto parkeren. De meeste hotels in het centrum van Istanbul (met name rond het Taksim plein) beschikken echter niet over eigen parkeergelegenheid, hiervoor dien je een hotel aan de rand van de stad of bij een van de vliegvelden op te zoeken. De parkeertarieven in Istanbul zijn afhankelijk van waar je je huurauto neerzet, deze zijn het hoogst in het centrum en het laagst in de buitenwijken.

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 april 2018 en is onderhevig aan verandering.

Bezienswaardigheden

Wat te doen in Istanbul: 10 tips

Top 10 dingen (gratis) Istanbul bezienswaardigheden

Stedentrip Istanbul: de mooiste 10 bezienswaardigheden

Weekend weg: city trip Istanbul in 48 uur

Dagtrips vanuit Istanbul met je huurauto

Bursa

Op ca. 150 kilometer afstand van Istanbul ligt Bursa, de voormalige hoofdstad van het Ottomaanse rijk. In deze oude stad zijn veel historische bouwwerken en beelden uit de Ottomaanse periode te bewonderen, en daarnaast zijn ook de Grote Moskee en de graftombes van vroegere Ottomaanse sultans zeer de moeite waard. Wat ook heel leuk kan zijn is een ritje in de kabelbaan naar de top van de berg Uludag te maken, waar zich allerlei tempels en kloosters bevinden.

Troje

De beroemde ruïnes van Troje liggen aan de Dardanellen, die de Egeïsche Zee met de Zee van Marmara verbinden, ca. 350 kilometer ten zuidwesten van Istanbul. Van Istanbul naar Troje is het minimaal vier uur rijden, je dient dus vroeg op pad te gaan als je een dagtrip naar Troje gaat maken. De belangrijkste bezienswaardigheden van deze archeologische vindplaats zijn natuurlijk het Paard van Troje en het Odeon amfitheater, maar het is ook heel indrukwekkend om gewoon langs de oude stadsmuren en ruïnes te wandelen zodat je een goede indruk krijgt van hoe mensen hier vroeger geleefd moeten hebben.

Gallipolli

Vanaf Troje is het slechts een klein stukje rijden naar het schiereiland Gallipolli, dat vooral bekend is geworden vanwege de gelijknamige slag van Gallipolli die tijdens de Eerste Wereldoorlog plaatsvond. Bij deze mislukte invasie door de geallieerden kwamen vooral Australische soldaten om het leven, er zijn op dit schiereiland daarom diverse oorlogsmonumenten te vinden. Daarnaast zijn hier enkele andere interessante bezienswaardigheden te bezichtigen, waaronder de grot van Anzak. Om vanuit Troje naar Gallipolli te rijden dien je de veerboot te nemen, wat ook een leuke belevenis is.

Pamukkale

Als je een auto gaat huren in Istanbul mag een tripje naar Pamukkale eigenlijk niet ontbreken, al dien je hier vanwege de afstand (ca. 575 kilometer) minimaal twee dagen voor uit te trekken. Dit indrukwekkende natuurverschijnsel, dat vrij vertaald ‘Kasteel van Katoen’ betekent, bevindt zich in de vallei van de Curuksu rivier en bestaat uit terrassen van kalk die door het kalkhoudende water dat hier stroomt gevormd zijn. Omdat men gelooft dat het kalkhoudende water een heilzame werking heeft zijn hier al eeuwenlang veel kuuroorden te vinden, en kun je hier ook allerlei historische gebouwen en tempels bewonderen, zoals de Tempel van Apollo, een stadsmuur, een badhuis en een theater. Tegenwoordig is het niet meer mogelijk om in het water te zwemmen, omdat Pamukkale op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Pootje baden mag echter nog wel, je ziet hier daarom nog steeds veel toeristen die in badkleding rondlopen. Nadat je met je huurauto naar Pamukkale bent geweest kun je doorrijden naar de nabij gelegen archeologische trekpleister Hiërapolis, waar veel mooie ruim 2000 jaar oude ruïnes zijn te vinden.

Goedkope Auto Huren

Welkom bij de autoverhuur zoekpagina van Skyscanner. Wij doorzoeken duizenden bestemmingen en vergelijken huurauto aanbiedingen, zodat je jouw perfecte huurauto vindt tegen een voordelige prijs. Wij helpen je altijd om jouw reis zo goedkoop mogelijk te maken, of het nou gaat om een auto huren voor 18 jaar of km vrij een auto huren, zodat je met een goed gevoel de weg op gaat.

Busje Huren & Autoverhuur Vergelijken

Dankzij Skyscanner zul je de laagste prijzen voor autoverhuur en busjesverhuur vinden die op internet beschikbaar zijn. Zodra je een aanbieding voor autoverhuur hebt gevonden die perfect bij je past, verwijzen wij je direct door naar het betreffende autoverhuurbedrijf waar je rechtstreeks kunt reserveren. Wij berekenen nooit commissie, je profiteert altijd van de laagste prijs.

Auto Huren Buitenland

Op zoek naar een huurauto voor een verre reis, een city trip in Europa of wintersport? Een exclusieve auto huren? Of juist een busje of een 7 persoons auto huren? Voor een weekend of voor 1 dag? Waar je ook naartoe wilt, welke auto je ook wenst, wij hebben de juiste deals voor je! Wij tonen je alle aanbiedingen van gerenommeerde en betrouwbare autoverhuurbedrijven, zodat je de prijzen met elkaar kunt vergelijken.