Autoverhuurbedrijven kunnen een extra toeslag rekenen voor bestuurders jonger dan 25 jaar, deze betaalt u normaalgesproken wanneer u de auto komt ophalen. Er kunnen op bepaalde locaties ook leeftijdsrestricties van toepassing zijn. Controleer altijd eerst de website van het autoverhuurbedrijf voordat u reserveert.

Auto huren op Santorini (Thira) airport - Vergelijk en bespaar op autoverhuur Santorini (Thira)

Auto huren Santorini

Het Griekse eiland Santorini heet eigenlijk Thira en bestaat uit een groep vulkanische eilanden waarvan Thira de grootste is. De eilandengroep staat in Nederland bekend onder haar Venetiaanse naam. De naam Santorini betekent Sint Irene naar de heilige die in de derde eeuw na Christus op Santorini in ballingschap is gestorven. Alleen dit verhaal rondom de naam geeft al aan dat de eilandengroep een lange geschiedenis kent, veel hiervan is op de eilanden terug te zien en voor de liefhebber te ontdekken. Daarnaast wordt de zonsondergang op Santorini als een van de mooiste ter wereld gezien, iets wat veel romantische toeristen trekt. De eilandengroep biedt veel verschillende activiteiten, daarnaast wordt het geroemd om de prachtige uitzichten. De bekende witte huisjes met blauwe daken prijken op de kaft van talloze reisgidsen, dat is niet voor niks! Een goede vakantie op deze Griekse eilandengroep kan van start door een auto te huren op vliegveld Santorini. Hiermee zijn de bijzondere eilanden te ontdekken en kan elke reiziger volop genieten van alles wat Thira te bieden heeft.

Waar huur je een auto op het vliegveld van Santorini?

Op het vliegveld van Santorini zijn verschillende autoverhuurbedrijven actief. Op dit moment is het mogelijk om een auto te huren bij Budget, Europcar en Hertz. De autoverhuurbedrijven bevinden zich in de aankomsthal, het is dus een klein stukje lopen vanaf het vliegtuig. Het vliegveld van Santorini is niet heel groot, maar het is wel een druk vliegveld. Wanneer er veel vluchten vanaf Santorini Airport gaan kan het erg druk zijn. Meestal hebben de autoverhuurbedrijven ook in de drukke periodes een huurauto tot hun beschikking. Voor reizigers die voor een langere periode een auto willen huren of naar een specifiek soort huurauto op zoek zijn loont het de moeite om vooraf een auto te reserveren.

Benzinepomp in de buurt van Santorini

Let op, de meeste autoverhuurbedrijven verwachten de huurauto met een volle tank retour en hebben regels aangaande hoeveel kilometers er zonder vergoeding kan worden gereden.

Vliegveld Santorini ligt niet al te ver van de hoofdstad Fira op Thira vandaan. Op het eiland zijn enkele tankstations te vinden, de dichtstbijzijnde is op 6 minuten rijden en een kleine vier kilometer van het vliegveld. Vanaf het vliegveld gaat de route via Messaria naar Karteraros. Langs de toegangsweg Karteraros in bevindt zich een bezinepomp. In de grotere steden op het eiland zijn verschillende tankstations te vinden.

Vanaf vliegveld Santorini

De meeste vakantiegangers die op vliegveld Santorini aankomen trekken naar de hoofdstad Fira. Airport Santorini ligt op ongeveer een kwartier rijden vanaf het vliegveld, dat is nog geen 7 kilometer. De autoverhuurbedrijven op vliegveld Santorini bevinden zich vlakbij de weg richting Messaria. Het volgen van de bordjes richting de uitgang zorgt ervoor dat de route richting Messaria wordt genomen. In Messaria gaat de route rechtsaf richting Karteraros via de Epar. Od. Firon-Ormou-Perissis. Deze weg leidt direct naar Fira. Afhankelijk van de exacte bestemming van het hotel of appartement is het slechts 15 minuten rijden. Het meenemen of huren van een naviagtiesysteem is aan te raden.

Op bestemming aankomen

Fira

De hoofdstad van het grootste eiland Thira is groot favoriet bij vele reizigers. Toeristen komen graag naar Fira wegens de unieke bouw en ligging. De stad is op kliffen gebouwd en heeft fantastische uitzichten over de Middellandse Zee. De vele kleine straatjes en steegjes in de stad bieden een wirwar aan leuke bars, kroegjes en restaurants. Er zijn vele activiteiten in de stad die zowel de avontuurlijke reiziger als toerist op zoek naar ontspanning zullen plezieren. Parkeren in Fira is niet ingewikkeld en veelal gratis of erg goedkoop.

Finika

Op ongeveer een kwartier rijden van Fira ligt Finika, een pittoresk dorpje wat ongekend rustig is. Het ligt tussen het bekende Oia met alle mooie wit-blauwe huisjes en de populaire hoofdstad. Toch is dit dorpje de moeite van een bezoek waard. De sfeer in het dorp en de schattige oker- en zalmkleurige huisjes geven het een authentieke sfeer. De huizen, kerken en andere gebouwen zijn nog in originele stijl. In het dorp wonen verschillende kunstenaars en zijn vele leuke tavernes te vinden. Vanuit Fira voert de Epar. Od. Firon-Ormou-Ias langs de kust naar Finika.

Goedkope Auto Huren

Welkom bij de autoverhuur zoekpagina van Skyscanner. Wij doorzoeken duizenden bestemmingen en vergelijken huurauto aanbiedingen, zodat je jouw perfecte huurauto vindt tegen een voordelige prijs. Wij helpen je altijd om jouw reis zo goedkoop mogelijk te maken, of het nou gaat om een auto huren voor 18 jaar of km vrij een auto huren, zodat je met een goed gevoel de weg op gaat.

Busje Huren & Autoverhuur Vergelijken

Dankzij Skyscanner zul je de laagste prijzen voor autoverhuur en busjesverhuur vinden die op internet beschikbaar zijn. Zodra je een aanbieding voor autoverhuur hebt gevonden die perfect bij je past, verwijzen wij je direct door naar het betreffende autoverhuurbedrijf waar je rechtstreeks kunt reserveren. Wij berekenen nooit commissie, je profiteert altijd van de laagste prijs.

Auto Huren Buitenland

Op zoek naar een huurauto voor een verre reis, een city trip in Europa of wintersport? Een exclusieve auto huren? Of juist een busje of een 7 persoons auto huren? Voor een weekend of voor 1 dag? Waar je ook naartoe wilt, welke auto je ook wenst, wij hebben de juiste deals voor je! Wij tonen je alle aanbiedingen van gerenommeerde en betrouwbare autoverhuurbedrijven, zodat je de prijzen met elkaar kunt vergelijken.