Kaart

Alicante Reisgids

Wat vroeger bekend was als een vervallen oude havenstad is inmiddels omgetoverd tot een stijlvolle stad met boulevards en palmbomen, grote pleinen, een uitstekende keuken en een aparte mediterrane cultuur. Naast de lange witte zandstranden, een mild klimaat en meer dan 300 dagen zon per jaar, is Alicante ook wel aangeduid als de culturele hoofdstad van de Costa Blanca en biedt het historische monumenten, musea (zoals het fantastische Museo de Bellas Artes Gravina) en de levendige lokale festiviteiten.

Naast de geschiedenis, cultuur en een van de beste stadstranden van Europa, biedt Alicante ook een levendige sfeer en een van Spanje’s beste nachtleven.

Andere dingen om te doen in Alicante

Museum fans mogen het archeologisch museum (Museo Provinciale Arqueológico), die een erkenning verdiend heeft voor zijn unieke en waardevolle inhoud uit de paleolithische periode, niet missen. Als alternatief biedt het Museo de Bellas Artes Gravina (MUBAG) een indrukwekkende kunstcollectie uit de 16e tot 20e eeuw, of het Museo de Fogueres (The Bonfire museum) die gewijd is aan de jaarlijkse "Hogueras de Sant Joan" en de geschiedenis van het gerenommeerde festival markeert.

 

Wanneer u hotels in Alicante boekt, kunt u een prachtige wandeling maken rond verschillende monumenten van de stad, pleinen, tuinen, musea en kerken voordat u de moderne jachthaven bezoekt. De Barrio de Santa Cruz is de oudere wijk met een doolhof van steegjes en kleine pleintjes met witte gebouwen, mooie balkons, historische monumenten en de rijkdom van tapas bars.

 

Maak een dagtocht van Alicante naar Tabarca Island, een beschermd zeereservaat gelegen op ongeveer 15 kilometer van Alicante. Met minder dan 2000 meter in lengte en met een maximum van 400 meter, is dit eiland volkomen vlak en biedt het stil en helder water, ideaal om te duiken of snorkelen.

Eten en drinken in Alicante

Het meest kenmerkende gerecht in Alicante is rijst, waarvan er meer dan 300 verschillende soorten bestaan. Het zijn gerechten zoals paella gekookt met een mix van groenten in combinatie met kip, varkensvlees en/of zeevruchten, op rijst gebaseerde soepen en droge rijst gekookt met visbouillon met op smaak gebrachte stukjes inktvis, garnalen, Mero en zwaardvis. Gezouten vlees en vis zijn ook heel typische ingrediënten voor deze streek en omvatten gedroogde gezouten tonijn, kabeljauw kuit, bonito tonijn, kreeft en makreel.

 

Alicante biedt ook een scala van 'heladerías' of ijssalons met een uitgebreid aanbod van lokaal gemaakte smaken. Voor een drankje bij het eten zou u de wijn uit Alicante moeten proberen, zoals Fondillón of de Bebidas Espirituosas de Alicante.

Alicante klimaat

Met een gemiddelde temperatuur van 26,5 graden in juli en 13 graden in januari is Alicante bekend om zijn zachte klimaat met aangename zomers en zachte winters.

Wanneer je naar Alicante moet gaan

Alicante en de omliggende regio's bieden meer dan 300 dagen zon per jaar met een gemiddelde temperatuur van 18,5 graden, waardoor het bijna het hele jaar door een aangename vakantiebestemming is. Juni, juli en augustus beschikken echter over hete dagen en gegarandeerd zon, maar zijn ook de drukste maanden om te bezoeken.
 

Vliegen naar Alicante

Vliegtickets Alicante airport landen op slechts 9 kilometer ten zuidwesten van Alicante. Charters, goedkope luchtvaartmaatschappijen en de nationale luchtvaartmaatschappijen gaan allemaal naar Alicante, dus het is makkelijk om vanaf de meeste grote steden te vliegen.

 

 Alicante Speciale aanbiedingen

Hotels in Alicante

Autoverhuur in Alicante

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.