Kaart

Berlijn Reisgids

Berlijn is een verbazingwekkende stad, waar gebeurtenissen hebben plaatsgevonden die een enorm effect hebben gehad op de rest van Europa. Het is getekend door oorlog, in tweeën gedeeld en weer herenigd, maar het Berlijn van vandaag is een levendige 24-uurs stad vol met musea, kunstgalerijen, eigenzinnige hotels en andere culturele hoogstandjes. De stad heeft de jaren van onderdrukking achter haar gelaten, en is nu trendy, wat is te vergelijken met New York uit de jaren ’80. De perfecte stedentrip, voor wie op zoek is naar zowel cultuur als plezier.

Andere dingen om te doen in Berlijn

Voor een fascinerend inzicht in de turbulente Berlijnse geschiedenis in de 20e eeuw, ga dan naar Checkpoint Charlie. Dit was de enige grensovergang tussen Oost- en West-Berlijn toen de muur de stad verdeelde. Voor een breder historisch overzicht kunt u het beste naar het museum The Story of Berlin (Geschiedenis van Berlijn). Hier komt u alles te weten over de stad, vanaf het moment dat het werd opgericht tot de val van de Berlijnse Muur, en het bevat een nucleaire bunker uit 1970, de Koude Oorlog tijdperk.

 

Vergeet de Gendarmenmarkt niet, bekend als een van de meest indrukwekkende pleinen van Europa en de thuisbasis van het Konzerthaus, de belangrijkste plek van het Berlijnse Symphony Orkest. Hier vindt u tijdens de feestdagen de meest charmante Kerstmarkten van Berlijn. Het is ook een ideale plek om te genieten met een kop koffie op elk moment van het jaar. De hotels in Berlijn zijn hip, trendy en variëren van spotgoedkoop naar extravagant duur.


Neem de lift in het hoogste gebouw van Duitsland, de TV-Toren, en geniet van een prachtig uitzicht op Berlijn. U kunt hier ook een lekkere maaltijd krijgen in een restaurant, die op draaiende wijze een prachtig uitzicht biedt.

Eten en drinken in Berlijn

In Duitsland is de eenvoudige maar toch lekkere worst van oudsher het meest populaire item op het menu voor goedkoop eten. In Berlijn is dit omgetoverd tot de lokale specialiteit, de curryworst. Het is een dikke rookworst gesmoord in curry tomatensaus. Of u nou een worst, of een internationale maaltijd wilt, uit eten gaan in Berlijn is goedkoop. De Oranienburgerstrasse is een goede plek om te beginnen. Bier is de traditionele drank van Berlijn (het land beschikt over ongeveer 40% van de brouwerijen in de wereld), dus waar u ook heengaat u kunt er zeker van zijn dat u een lokaal geproduceerd product krijgt, vaak met een uitgesproken stijl. De “Berliner Weiße” (bier met sap) is een bekende variant.

Berlijn klimaat

Het klimaat in Berlijn is continentaal, de winters zijn koud en de zomers zijn heet. Als u zonnig weer wilt, moet u tussen april en eind september gaan. De temperatuur kan oplopen tot 32˚C in juli.

Wanneer je naar Berlijn moet gaan

Berlijn heeft het hele jaar door festivals, het meest opvallende is het internationale filmfestival van Berlijn. Dit is het ’s werelds op twee na grootste filmfestival dat elk jaar plaatsvindt in februari met ongeveer twaalf dagen van oude, nieuwe, art house en mainstream cinema. Bezoek Berlijn in de zomer voor het mooie weer of in de winter voor de beroemde kerstmarkten.

Vliegen naar Berlijn

De vliegtickets Berlijn zijn direct, u komt middenin Berlijn aan. De prijzen van budgetmaatschappijen beginnen vanaf ongeveer 60 euro. Berlijn heeft drie kleine internationale luchthavens, en bieden uitstekend openbaar vervoer met bussen, treinen en taxi’s die u naar het centrum brengen.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.