Kaart

Bangkok Reisgids

Bangkok Reisgids

Bangkok, de hoofdstad van Thailand, is met haar 14 miljoen inwoners een wereldstad van formaat waar u een indrukwekkende Thaise cultuur aantreft die moeiteloos gecombineerd wordt met alle karakteristieken van een moderne westerse metropool. Voor elk budget heeft Bangkok veel te bieden, dus of u nu een luxe stedentrip zoekt of backpacker bent die Bangkok gebruikt als startpunt voor een reis door Thailand of Zuidoost-Azië, een bezoek aan deze stad zal voor de rest van uw leven in uw geheugen gegrift staan.

Andere dingen om te doen in Bangkok

De eerste indruk die u krijgt als u Bangkok binnenkomt is dat het een hypermoderne stad is. Schijn bedriegt, want achter die moderne architectuur schuilen meer dan 400 tempels, een aantal indrukwekkende paleizen en talloze musea. Zodra u de top bezienswaardigheden van Bangkok heeft bezocht, waaronder het Koninklijk Paleis, de Wat Pho en de bij toeristen zeer populaire drijvende markt, bent u daarom nog lang niet klaar met uw culturele ontdekkingstocht door deze bruisende Aziatische stad. Bezoek bijvoorbeeld de tempel Wat Arun met haar imposante 79 hoge pagode, het Nationaal Museum met een grote verzameling antieke Thaise kunstwerken en gebruiksvoorwerpen, en het Vimanmekpaleis, ’s werelds grootste gouden teakhouten bouwwerk.

Waarschijnlijk gaat u in Bangkok ook op koopjesjacht. Ga in ieder geval naar de Patpong avondmarkt en Chatuchak weekendmarkt, waar wel 9000 kraampjes te vinden zijn. Bent u op zoek naar souvenirs dan kunt u ook terecht op Khao San Road in de wijk Banglamphu. Deze winkelstraat oefent een grote aantrekkingskracht uit op backpackers, die hier goedkope kleding, sieraden en souvenirs inslaan. Daarnaast zijn er in Bangkok diverse winkelcentra te vinden, waaronder CentralWorld, MBK Center en Siam Center.

Bangkok is ook bij uitstek geschikt als toeristische bestemming voor het hele gezin. Uw kinderen zult u heel blij maken als u met hen de attractieparken Dream World en Siam Pak bezoekt. Daarnaast is de dierentuin natuurlijk altijd een voltreffer, ga daarom ook naar de Butterfly Gardens en Dusit Zoo.

Eten en drinken in Bangkok

Indien u eenmaal kennis heeft gemaakt met de aromatische Thaise keuken wilt u nooit meer wat anders. Ver hoeft u er in ieder geval nooit voor te lopen, want op elke straathoek is wel een stalletje of eetgelegenheid te vinden die uw smaakpapillen trakteren op allerlei Thaise lekkernijen, zoals curry’s, loempiaatjes en viskoekjes. Wilt u liever in een wat chiquer restaurant eten, ga dan naar de wijk Sukhumvit. Ook westers eten is volop verkrijgbaar in Bangkok, niet in de laatste plaats bij internationale fast food ketens die vooral in de wijk Banglamphu te vinden zijn.

Bangkok klimaat

Bangkok kent een droog seizoen en een nat seizoen. Het regenseizoen loopt van juni tot en met oktober, waarbij de meeste regen in augustus en september valt.  Tijdens het droge seizoen valt er slechts sporadisch een buitje, maar warm en vochtig is het in Bangkok altijd, zorg er daarom voor dat u altijd voldoende drinkt.

Wanneer je naar Bangkok moet gaan

Gezien het klimaat kunt u Bangkok het beste tussen november en februari bezoeken, tijdens het droge seizoen. Daarnaast kunt u de stad beter vermijden tijdens nationale feestdagen en druk bezochte evenementen zoals het Songkran Festival (april) en het Chinese Nieuwjaar (februari), omdat het dan moeilijker is om goedkope hotels Bangkok te vinden.

Vliegen naar Bangkok

Als u vliegtickets Bangkok heeft geboekt zal uw vliegtuig landen op Bangkok Suvarnabhumi Airport, dat 30 kilometer ten oosten van de stad ligt. Vanaf daar kunt u eenvoudig en snel met het openbaar vervoer of de taxi naar het centrum van de stad reizen. Een auto huren in Bangkok behoort ook tot de mogelijkheden, maar houdt u er wel rekening mee dat het verkeer in de stad nogal chaotisch kan zijn, ook buiten de spits.

 Bangkok Speciale aanbiedingen

Hotels in Bangkok

Autoverhuur in Bangkok

Foto's van Flickr/emilio labrador

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.