Kaart

Buenos Aires útikalauz

Buenos Aires Reisgids

Buenos Aires wordt vaak ‘het Parijs van Latijns-Amerika’ genoemd, vanwege de allure en charme die de stad uitstraalt. Toch heeft deze stad, die bijna 3 miljoen inwoners telt, een hele eigen identiteit. Buenos Aires doet voor Latijns-Amerikaanse begrippen zeer Europees aan en kent een mix van architectuurstijlen, waarbij koloniale architectuur, Art Deco, Art Nouveau, Neo-Gotisch en Franse Bourbonstijl het meest domineren. Daarnaast is de stad hét culturele centrum van het land en de regio en is het heel liberaal en gastvrij, wat onder meer terug te zien is aan het feit dat de stad in 2003 werd uitgeroepen tot “Latin America's gay capital".

Andere dingen om te doen in Buenos Aires

Tot de top bezienswaardigheden van Buenos Aires behoren de Obelisk, de Plaza de Mayo, de Catedral Metropolitana de Buenos Aires, de Casa Rosada en de begraafplaats La Recoleta. Daarnaast zijn er in de stad enkele zeer interessante musea te vinden, waaronder het MALBA (Latijns-Amerikaanse kunst), het National Historical Museum, het Museo Nacional de Bellas Artes en het Bernardino Rivadavia Natural Sciences Museum.

 

Nadat u alle belangrijkste toeristische trekpleisters van Buenos Aires heeft bewonderd dient u natuurlijk ook even te gaan winkelen, onder meer in het oogverblindende Galerías Pacifico, waar alle topmerken zijn vertegenwoordigd. Bent u meer op zoek naar boetiekjes dan dient u naar de wijk Palermo te gaan en voor koopjes kunt u in de wijken El Centro en Villa Crespo terecht.

Eten en drinken in Buenos Aires

De inwoners van Buenos Aires houden van lekker eten. Uiteraard dient u zeker de Argentijnse biefstuk te proberen met de typisch Argentijnse saus chimichurri, die zich het best laat wegspoelen met een glaasje rode Argenijnse Malbec. Daarnaast is de invloed van de vele Italiaanse immigranten goed terug te zien in de gastronomie, getuige de vele authentieke Italiaanse restaurants en ijssalons. Zodra de zon ondergaat dient u naar de oude wijk San Telmo te gaan. Bij mooi weer kunt u daar allerlei straatartiesten bewonderen en de tango dansen. Ook zijn hier veel restaurants, cafés en boetiekjes te vinden.

Buenos Aires klimaat

Buenos Aires heeft een subtropisch klimaat met warme zomers (december tot maart) waarbij het kwik regelmatig boven de 30 C komt. In de winter (juni tot september) is het zeer mild in de stad, met temperaturen van rond de 17 C. De meeste neerslag valt in de maanden maart en oktober.

Wanneer je naar Buenos Aires moet gaan

Indien u niet van extreme hitte houdt kunt u Buenos Aires het beste in de lente (rond november) of  herfst (rond april) bezoeken, want dan is het weer er heerlijk mild. Daarnaast kan het zeer druk in de stad zijn tijdens belangrijke feesten en evenementen, zoals Carnaval (februari), Dia de la Revolucion de Mayo (25 mei), Onafhankelijkheidsdag (9 juli) en het Festival Y Mundial de Tango (augustus). 

Vliegen naar Buenos Aires

Indien u vliegtickets Buenos Aires gaat boeken landt u op Ministro Pistarini International Airport. Vanaf de luchthaven  kunt u snel en eenvoudig met het openbaar vervoer naar uw hotel in Buenos Aires reizen. Een auto huren in Buenos Aires behoort ook tot de mogelijkheden en is vooral aan te raden als u na uw verblijf in Buenos Aires nog een autorondreis gaat maken door Argentinië.

 Buenos Aires Speciale aanbiedingen

Hotels in Buenos Aires

Autoverhuur in Buenos Aires

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.