Kaart

Kopenhagen Reisgids

De Deense hoofdstad Kopenhagen is een van de meest populaire steden ter wereld om te wonen. In deze kosmopolitische stad genieten 500.000 inwoners van een goede levenskwaliteit. Kopenhagen is compact en overzichtelijk, waardoor een rondleiding door de stad en winkelen in een korte tijd mogelijk is. Spanning, plezier en actie zijn hier gegarandeerd!

Andere dingen om te doen in Kopenhagen

Of u nu gaat varen op het kanaal, uiteten gaat of een rustpauze neemt op de kademuur, de kleurrijke rijtjeshuizen en vintage boten van Nyhavn is het culinaire hart van de Deense hoofdstad en uitgangspunt voor uitstapjes, gezellige koffiepauzes of vrolijke kroegentochten.

Op steenworp afstand ligt de prachtige Frederiks Kerk (ook wel bekend als de Marmerkerk) en de koninklijke residentie, het Amalienborg Paleis, waar bezoekers elke middag om 12 uur de wisseling van de koninklijke lijfwacht kunnen beleven. In de omgeving zijn de Koninklijke Nieuwe Markt, het nieuwe Operahuis en tal van galeries te vinden.

Winkelen kan heel goed in Kopenhagen, vooral nu er veel Deens talent is op het gebied van mode en ontwerp. Leuke winkels die u kunt vinden liggen in en om de modestraten van de stad, zoals Strøget & Købmagergade. Dit zijn de langste winkelgebieden in Kopenhagen. Rond Ravnsborgade in Nørrebro is een verzameling van tweedehands winkels te vinden. Ga voor de beste Deense meubelontwerpen naar Casa Shop, Paustian en Gubi Design.

Eten en drinken in Kopenhagen

Het gastronomische aanbod is enorm toegenomen in de afgelopen jaren, niet alleen in termen van kwaliteit, maar ook diversiteit. Met een totaal van 14 sterren in de prestigieuze Michelingids (vanaf mei 2012) behoort Kopenhagen tot de top van de culinaire hoofdsteden ter wereld. De Deense keuken is ontstaan uit voorraadsystemen, vroeger aten de Denen bijna alleen maar vis. Traditioneel Deens eten is bijvoorbeeld het Smørrebrød, een soort sandwich wat bestaat uit een stuk roggebrood, dat op verschillende manieren belegd wordt. Met een twee meter lange menukaart is restaurant Ida Davidsen (Store Kongensgade 70) een van de beste plaatsen om dit brood te proberen. Andere traditionele gerechten zijn frikadeller (Deense vleesballetjes), haring en pølsevogn (speciale Deense hotdog). Daarbij drinkt men Carlsberg, het bekendste Deense bier.

Of het nu gaat om goede traditionele gerechten, zoals Smørrebrøden verse visgerechten of internationale gerechten, in deze stad kan men als een koning eten.

Kopenhagen klimaat

Door de ligging aan zee kan het weer snel veranderen in Kopenhagen en is er altijd een frisse wind. In de winter kan het net als bij ons erg koud zijn, waarbij juni met een gemiddelde van 22 graden de warmste maand van het jaar is.

Wanneer je naar Kopenhagen moet gaan

Het beste seizoen om naar Kopenhagen te gaan is van mei tot september. De gemiddelde temperatuur bedraagt ​​dan ongeveer 16 tot 22 graden en er is weinig neerslag. De zon zal van juli tot augustus elke dag ongeveer 8 uur schijnen. Wat u ook zoekt in een vakantie in Denemarken of Kopenhagen, er zijn veel geschikte accommodatie te vinden, zoals appartementen, prachtige privéhuizen en een fijn hotel Kopenhagen.

Vliegen naar Kopenhagen

Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen worden vliegtickets Kopenhagen aangeboden en landen direct op Copenhagen Airport, slechts 8 kilometer van het centrum vandaan.

 

 

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.