Kaart

Istanbul Reisgids

Istanbul Reisgids

Istanbul is de enige stad ter wereld die in twee continenten ligt, te weten Europa en Azië, ie van elkaar gesplitst worden door de rivier de Bosporus. Het ontstaan van deze prachtige stad gaat terug tot 667 voor het begin van onze jaartelling, en dankzij deze rijke historie is er een bruisende mix van oosterse en westerse cultuur, gastronomie en architectuur in Istanbul te vinden.

Andere dingen om te doen in Istanbul

Istanbul heeft een schat aan historische gebouwen die u zeker niet mag missen als u een stedenreis naar Istanbul gaat maken, waaronder talloze (voormalige) kerken, synagogen en moskeeën zoals de Hagia Sofia, de Pammakaristoskerk, de Sint-Antoniuskathedraal, de Neve Shalom-synagoge, de Asjkenazi-synagoge, de Süleymaniye-moskee en de Sultan Ahmetmoskee. Andere populaire architectuur hoogtepunten in Istanbul zijn het Topkapi Paleis, het Dolmabahçepaleis, de Gouden Poort en de Galatatoren.

Daarnaast telt Istanbul diverse interessante musea, waaronder het Archeologisch Museum, het Istanbul Modern en het Museum van de geschiedenis van Wetenschap en Techniek in de Islam. Neemt u uw kinderen mee op uw stedenreis naar Istanbul, bezoek dan ook het Istanbul Speelgoedmuseum, het ITU Science Center en Miniaturk, het grootste miniatuurpark ter wereld.

Uiteraard dient u ook even een boottochtje over de Bosporus te maken, want dan heeft u een prachtig uitzicht over de stad en kunt u zich vergapen aan peperdure jachten en luxueuze villa’s die aan weerszijden van de rivier liggen. En wie een stedentrip naar Istanbul gaat maken gaat natuurlijk ook even winkelen. Een absolute ‘must’ is de Grand Bazaar, de mogelijk oudste en grootste overdekte markt van de wereld waar duizenden kooplieden hun waar tegen hele vriendelijke prijzen aan de man brengen. Daarnaast trekt de Kruidenbazaar veel toeristen.

Eten en drinken in Istanbul

In Istanbul kunt u het op culinair gebied net zo eenvoudig of duur maken als u zelf wilt. Reist u met een klein budget, koop dan eten bij straatstalletjes en geniet van lokale delicatessen zoals Simit (een grote broodring) of een gegrilde maïskolf. Daarnaast kunt u heel goedkoop eten in eenvoudige eettentjes waar kebab en mezes (bord met allerlei soorten groenten, vlees, vis, olijven en kaas) meestal standaard op het menu staan. Het uitgaansleven is met name geconcentreerd rondom de İstiklal Caddesi in de wijk Beyoğlu en nabij de Galatatoren. De hipste bars en clubs zijn tegenwoordig echter vinden in de wijk Nişantaşı in het district Şişli, en dan met name rondom de Reassürans Pasajı.

Istanbul klimaat

In Istanbul zijn de zomers warm tot zeer warm (gemiddeld 28 C maar met uitschieters naar 40 C). Ook de winters zijn niet koud, maar met een gemiddelde dagtemperatuur van 8 C heeft u wel een jas nodig. De meeste neerslag valt van november tot en met februari.

Wanneer je naar Istanbul moet gaan

Het late voorjaar en de vroege herfst zijn over het algemeen de beste periodes om Istanbul te bezoeken, omdat het weer dan het aangenaamst is. Daarnaast kunt u Istanbul het beste vermijden tijdens feestdagen en evenementen, waaronder het Suikerfeest en de Biënnale van Istanbul (september tot november), omdat het dan heel druk in de stad is en/of veel winkels gesloten zijn.

Vliegen naar Istanbul

Indien u vliegtickets Istanbul gaat boeken kunt u kiezen uit twee vliegvelden van bestemming, te weten Istanbul Atatürk Airport en Sabiha Gökçen International Airport. Vanaf beide luchthavens kunt u eenvoudig met het openbaar vervoer of een taxi naar uw hotel in Istanbul reizen. Een auto huren in Istanbul is ook mogelijk, al kan dit niet zo verstandig zijn vanwege de doorlopende verkeersdrukte in het centrum van de stad.

 Istanbul Speciale aanbiedingen

Hotels in Istanbul

Autoverhuur in Istanbul

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.