Kaart

Madrid Reisgids

Gelegen in het hart van het land ligt de hoofdstad van Spanje, een kosmopolitische stad die voor ieder wat te bieden heeft. Gehuld in geschiedenis, kunst, cultuur en sport is Madrid een ideale bestemming voor een lange weekend-stedentrip.

Andere dingen om te doen in Madrid

Madrid is perfect voor shopaholics, sportliefhebbers en historici. Een goede plek om te beginnen is de Gran Via, dit wordt beschouwd als het belangrijkste winkelgebied in de stad. De straat heeft ook een indrukwekkende verzameling van architectonische vormgeving wat de moeite waard is om te zien. Ook is de straat de plaats waar de belangrijkste theaters gevestigd zijn en voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in theater en muziek valt hier zeker iets te beleven.

Voor degenen die meer een passie voor voetbal hebben, ga naar het El Bernabeu Stadium, de thuisbasis van de wereldberoemde Real Madrid voetbalploeg die gastheer was voor een aantal grote teams uit de voetbalgeschiedenis. Bezoekers kunnen deelnemen aan een rondleiding door het stadion, dus boek een hotel Madrid en geniet van alles wat deze historische stad te bieden heeft!

Een van de populairste plekken in Madrid zijn de pleinen, die vooral bij kunstenaars geliefd zijn om portretten te tekenen. Plaza de Cibeles is vandaag de dag een ontmoetingsplek voor voetbalfans van Real Madrid. Op het plein is de 18de-eeuwse fontein, de Griekse Godin van de Vruchtbaarheid te vinden. Een ander mooi plein is de Plaza de Colón, deze heeft een groot monument dat is toegewijd aan de ontdekking van Amerika. Het plein scheidt twee wegen van Madrid, de ‘Calle Serrano’ en de ‘Paseo de la Castellana’.

Eten en drinken in Madrid

Bezoekers hoeven niet ver te zoeken naar een goed restaurant of tapasbar in deze hoofdstad. De Plaza Mayor is niet alleen een architectonisch hoogstandje, maar er zijn verschillende restaurants op dit plein. In de omgeving is Plaza Santa Ana een minder bekende keuze, het biedt een brede reeks van tapas aan en 's avonds is er volop entertainment, variërend van straatmuziek tot flamenco om gasten te vermaken als ze dineren.

Op uitgaansgebied is deze hoofdstad de belangrijkste van het land. Er zijn grote en kleine discotheken waar uit te kiezen valt. Belangrijke wijken waar leuke tenten te vinden zijn, zijn Alonso Martinez & Bilbao, Atocha, Cuzco & Infanta Mercedes en La Latina & Lavapies. Voor uitgaan zijn er verder ook veel muziekcafés, theaters en casino’s te vinden.

Madrid klimaat

Door de hoge ligging van Madrid en de nabijheid van bergen zijn er grote verschillen tussen het zomer- en winterklimaat. Tijdens de zomermaanden kan de hitte 's middags intens zijn, met koelere temperaturen 's avonds. Anderzijds, in de winter kunnen temperaturen juist tot onder het vriespunt dalen en moeten bezoekers zich warm aankleden. Madrid is meestal droog, maar eind oktober is er een korte regentijd en soms zijn er lichte regenbuien in het voorjaar.

Wanneer je naar Madrid moet gaan

Afhankelijk van wat voor soort vakantie u wilt, kunt u beslissen wanneer u kunt gaan. De zomer is natuurlijk een populaire keuze, omdat toeristen dan optimaal gebruik kunnen maken van de Spaanse zon, maar Madrid is hard op weg een grote winterbestemming te worden, dankzij het winkelen en de cultuur.

Een van de beste muziek-, dans- en theaterfestivals van het land is het festival del Otoño. Deze wordt gehouden in de herfst, begint in de eerste week van oktober en gaat de hele maand door. Bezoekers die geïnteresseerd zijn naar de cultuur uit alle hoeken van het land moeten een bezoek brengen aan Madrid in deze tijd van het jaar.

Vliegen naar Madrid

Het vliegveld Madrid Barajas ligt 13 kilometer ten noordoosten van de stad. Vliegtickets Madrid zijn te verkrijgen in de meeste grote steden en Madrid is een favoriete vakantiebestemming voor de meeste budgetmaatschappijen. Vervoer bij aankomst is beschikbaar met de bus en metro naar de stad en er staan altijd voldoende taxi's te wachten bij aankomst.

 

 

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.