Kaart

New York Reisgids

New York Reisgids

New York City, vaak liefkozend “Big Apple” genoemd, is de grootste stad van de Verenigde Staten van Amerika en bestaat uit vijf wijken, te weten Manhattan, Brooklyn, the Bronx, Queens en Staten Island. De meeste toeristen die New York bezoeken zullen hun tijd voornamelijk doorbrengen op Manhattan, dat al vanuit het vliegtuig te herkennen is aan de prachtige skyline vol wolkenkrabbers. Een lang weekend is zeker niet genoeg voor een bezoek aan “The City that Never Sleeps”, want deze indrukwekkende stad die veel kunstenaars, muzikanten en schrijvers inspireert herbergt een schat aan bezienswaardigheden.

Andere dingen om te doen in New York

Zodra u aangekomen bent in uw hotel in New York zult u waarschijnlijk als eerste alle top bezienswaardigheden van de stad willen bekijken, zoals het Vrijheidsbeeld, de Empire State Building, het nieuwe World Trade Center, Times Square, Central Park en Chinatown. Echter, als u wat langer dan een paar dagen in New York blijft is het zeer de moeite waard om wat minder beroemde iconen van de stad te bekijken. Denk bijvoorbeeld aan het bijna dorps aandoenende Greenwich Village, of het hippe East Village en Brooklyn, waar u allerlei bijzondere winkeltjes, trendy bars en restaurantjes zult vinden. Ook een bezoek aan Harlem is zeker een aanrader, hier vindt u veel jazzclubs, markten en restaurantjes uit alle windstreken.

Uiteraard telt New York ook enkele zeer interessante kunstmusea, waaronder het Museum of Modern Art (MOMA), het Whitney Museum en het Metropolitan Museum of Art. Wilt u meer te weten komen over de geschiedenis van New York en de Verenigde Staten, bezoek dan het Museum of the City of New York, het American Museum of Natural History en het National September 11 Memorial & Museum.

Sportliefhebbers moeten ook zeker even een sportwedstrijd bijwonen, want dat is zelfs als u niet van sport houdt een unieke ervaring. Voor basketbal dient u naar Madison Square Garden (thuisbasis van de New York Knicks) te gaan, en een honkbalwedstrijd van de New York Yankees kunt u zien in het Yankee Stadium in de wijk The Bronx.

Indien u uitgebreid wilt gaan winkelen in New York kunt u het beste vanaf Central Park op Fifth Avenue starten en deze aflopen tot aan Times Square. Onderweg komt u een groot aanbod aan winkels tegen, variërend van warenhuizen en internationale winkelketens tot zeer chique en exclusieve modezaken.

Eten en drinken in New York

Eén ding is zeker, in New York zult u veel culinaire verleidingen moeten weerstaan, want de stad telt meer dan 20.000 restaurants. Het goedkoopst zijn pizzeria’s en fast food ketens, maar als u een beetje de sfeer van New York wilt proeven kunt u het beste een echte Amerikaanse diner opzoeken, of een hapje gaan eten bij wereldberoemde restaurants als Katz’s Deli (bekend van de scène uit When Harry Met Sally).

New York klimaat

In New York City zijn de zomers warm en vochtig en de winters soms bitterkoud. Het aangenaamste weer treft u daarom gedurende de lente en de herfst, waarbij het kwik overdag soms best nog de 25 C kan halen. Bent u een natuurliefhebber, ga dan in de herfst naar New York en bewonder de prachtige herfstkleuren in Central Park tijdens de “Indian Summer”.

Wanneer je naar New York moet gaan

Indien u niet van heel warm of heel koud weer houdt kunt u het beste in de lente of herfst naar New York gaan. Houd wel altijd rekening met nationale feestdagen en evenementen, zoals 4th Of July (Independence Day) en de New York Fashion Week, want dan is het vaak heel druk in de stad en zult u meer moeite moeten doen om goedkope hotels in New York te vinden.

Vliegen naar New York

Indien u vliegtickets New York boekt kunt u kiezen uit twee vliegvelden van bestemming, te weten John F Kennedy Airport en Newark Airport. Vanaf beide luchthavens kunt u snel en eenvoudig naar Manhattan reizen. Een auto huren in New York is ook mogelijk maar niet aan te raden vanwege de verkeersdrukte en hoge parkeertarieven.

 New York Speciale aanbiedingen

Hotels in New York

Autoverhuur in New York

Foto's van Flickr/S J Pinkney

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.