Kaart

Parijs Reisgids

Parijs wordt vaak aangeduid als 'de stad van de liefde', en het is duidelijk te zien waarom. De elegante straten en betoverende symbolen stralen dromerige en stijlvolle kwaliteit uit. De stad is een belangrijk knooppunt sinds de Romeinse tijd. Later werd het steeds meer het politieke, culturele en economische centrum van Frankrijk. Maar het is de romantische sfeer, vastgelegd in films als Jean-Pierre Jeunet's Amelie, dat Parijs zo populair maakt bij toeristen van vandaag. Of het nu een romantische wandeling langs de Seine is of de artistieke sfeer van Montmartre, Parijs kan een weekendje weg perfect maken.

Andere dingen om te doen in Parijs

Parijs is vol met wereldberoemde bezienswaardigheden, dus er is geen tekort aan dingen te zien tijdens uw bezoek. De Champs-Elysees is een goede plek om te beginnen met een wandeling langs de rivier de Seine, met de grote Arc de Triomphe aan de ene kant en de Place de la Concorde en de Jardin de Tuileries aan de andere kant. Het Louvre is niet de enige beroemde kunstgalerie in Parijs, het Musee d'Orsay heeft andere opmerkelijke collecties met meesterwerken, zoals de waterlelies van Monet. Parijs is ook bekend als een van 's werelds grootste modehoofdsteden, en is een geweldige plek om royaal te gaan shoppen in de Haute Couture winkels van de Rue du Faubourg Saint-Honore of de gevulde Parijse vlooienmarkten.

 

Het bezoek aan Parijs is compleet wanneer u ook even in Montmartre verblijft, het artisanale district van de stad. Loop naar de Sacre Coeur, de indrukwekkende kerk gebouwd op het hoogste punt in Parijs. Er is een prachtig uitzicht over de stad, evenals een bruisend plein vol met kunstenaars die hun werk verkopen. Niet ver van hier vindt u ook de beroemde Moulin Rouge, de plaats van Baz Luhrmann's film met dezelfde naam.

Eten en drinken in Parijs

Frankrijk staat bekend om zijn verfijnde keuken, en Parijs is geen uitzondering. Hoeveel of hoe weinig u wilt uitgeven, een heerlijke maaltijd is eenvoudig te krijgen. Begin de dag met koffie en een croissant in een van de vele cafés en patisserieën waar Parijs beroemd om is. Voor een goedkope lunch kunt u een traditionele Franse bistro proberen of zelfs een hartige snack, zoals een crêpe of stokbrood van een straatverkoper in het toeristische centrum. Een diner bij kaarslicht in een restaurant is een romantische manier om de ​​dag in deze dromerige stad te eindigen, met vaak een 3-4 gangenmenu en een heerlijke Franse wijn voor een vaste prijs.

 

Parijs klimaat

Parijs heeft in het algemeen een aangenaam klimaat, maar de zomers zijn vrij warm en er valt sneeuw in de winter. De regenval is onvoorspelbaar, met plotselinge regenbuien het hele jaar door. Boek een weekendje Parijs en verblijf in een van de romantische hotels in Parijs op elk moment van het jaar en u zult zeker iets moois vinden.

Wanneer je naar Parijs moet gaan

Parijs kan worden bezocht op elk moment van het jaar, maar temperaturen stijgen in augustus waardoor veel Parijzenaren de stad verlaten. Dit betekent dat sommige winkels en restaurants gesloten zijn. De lentemaanden van april tot juni zijn de beste tijden om Parijs te bezoeken, dan is het weer het aangenaamst.

 

Vliegen naar Parijs

Vliegtickets Parijs vliegen u meestal naar een van de twee belangrijkste luchthavens, die beiden een gemakkelijke toegang hebben via het openbaar vervoer naar het centrum van Parijs. Charles de Gaulle, 30 kilometer van het stadscentrum, is het belangrijkste knooppunt. Orly is 18 kilometer weg. Een aantal budgetluchtvaartmaatschappijen vliegen naar Beauvais, dat is minder handig, het is 75 kilometer van het centrum van Parijs.

 

 Parijs Speciale aanbiedingen

Hotels in Parijs

Autoverhuur in Parijs

Foto's van Flickr/Larry Johnson

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.