Kaart

Praag Reisgids

Het is de hoofdstad van de Tsjechische Republiek en een UNESCO werelderfgoed. Praag is een verbazingwekkende stad, gelegen aan de oevers van de Moldau rivier. Het wordt vaak beschreven als een openluchtmuseum vanwege haar prachtige architectuur, die verschillende eeuwen omspant en opvallend gespaard werd tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Dankzij de verscheidenheid aan hotels in Praag, de levendige sociale wereld en een schat aan culturele bezienswaardigheden is het een geweldige plek voor backpackers, gezinnen en stelletjes. Praag is populair bij feestgangers en cultuurliefhebbers, maar het is absoluut haar schaamteloze romantische aura die deze plek als een van de meest populaire bestemmingen in Oost-Europa maakt.

Andere dingen om te doen in Praag

Veel van de prachtige culturele Praagse plaatsen zijn te vinden in het kasteel en in de oude binnenstad. Hier vindt u de romantische, kronkelende straatjes en historische architectuur. De St. Vitus Kathedraal ligt in het kasteelcomplex en is de grootste kerk in de Tsjechische Republiek, een passende aanvulling op het prachtige kasteel. Ook de Obecni Dum of Municipal House is een bezoekje waard, Art Nouveau meesterwerken met weelderige interieurs kunnen hier worden bekeken met een rondleiding. De Smetana Hall ligt in het hart van dit gebouw en is de thuisbasis van de beroemde Praagse Symfonie Orkest.

 

Literaire types moeten naar het Franz Kafka Museum, een tentoonstelling gewijd aan de beroemde auteur, die in 1883 in Praag geboren was. Een meer bescheiden museum van Kafka is gehuisvest in zijn geboortehuis, op het Oude Stadsplein. Liefhebbers van klassieke muziek zullen absoluut genieten van het Mozart Museum, te vinden in de prachtige 17e-eeuwse villa waar Mozart in 1787 en 1791 tijdens zijn reizen naar Praag verbleef, en waar hij zijn prachtige opera Don Giovanni heeft volbracht.

 

Ga naar het beroemde Wenceslasplein in het nieuwe stadsdeel om te winkelen en om het Nationaal Museum te bezoeken; een indrukwekkend gebouw met een aantal belangrijke zoölogische collecties.

Eten en drinken in Praag

Praag heeft een uitstekende en kosmopolitische keuze aan restaurants, waarvan er veel te vinden zijn in de oude binnenstad, het nieuwe deel van de stad en het Vinohrady gedeelte. Gezien het feit dat Praag beroemd is om zijn bier, is het niet zo verwonderlijk dat gastropubs hier helemaal in zijn.

 

De lokale keuken is voorstander van stevige gerechten van varkensvlees of rundvlees geserveerd met deegwaren en groenten, en als dessert is gebak of zoete deegwaren populair. De belangrijkste maaltijd van de dag wordt traditioneel geserveerd tijdens de lunch, maar het is nooit moeilijk om je honger te stillen met de vele straatverkopers die hier heerlijke Tsjechische hotdogs verkopen.

Praag klimaat

Het weer in Praag kan onvoorspelbaar zijn, met aanzienlijke variaties in temperaturen en plotselinge stortbuien het hele jaar door. De winters kunnen erg koud zijn, met eventuele sneeuwverwachtingen. In de piek van de zomer kunnen de temperaturen hoger zijn dan 30 graden Celsius. In mei en september is het weer het aangenaamst.

Wanneer je naar Praag moet gaan

Praag kan erg druk zijn tijdens de zomermaanden, dit kan het genieten van de stad kan belemmeren. In de lente en de herfst kunt u profiteren van de combinatie van minder drukte en warme temperaturen. Ongeacht dat de winters streng kunnen zijn, is een bezoekje in december een geweldige ervaring voor de beroemde Praagse kerstmarkten.

Vliegen naar Praag

Vliegtickets Praag worden aangeboden door Praag-Ruzyne International Airport, 20 km ten noordwesten van de stad en vluchten van veel Europese en een aantal intercontinentale luchtvaartmaatschappijen ontvangt. Vanaf de luchthaven kunt u het stadscentrum goed bereiken met bussen en taxi's.

Foto's van Flickr/I love butter

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.