Kaart

Sydney Reisgids

Sydney is niet de hoofdstad van Australië maar wel de grootste en oudste stad van het land en daarmee het ideale startpunt voor iedereen die een rondreis door Australië gaat maken. Uiteraard zult u als u een bezoek brengt aan Sydney het beroemde Opera House en de Harbour Bridge niet willen missen, maar daarnaast telt de stad nog veel meer bezienswaardigheden die u zeker gezien moet hebben.

Andere dingen om te doen in Sydney

Sydney is een perfect startpunt voor een rondreis door Australië, want in deze gastvrije stad in ‘Down Under’ krijgt u alle gelegenheid om snel te acclimatiseren. Begin uw bezoek met een tripje naar de haven, waar het bekende Opera House staat. Loop er omheen of koop een kaartje voor een van de vele concerten, opera's, toneel- en dansvoorstellingen die hier gehouden worden, want dan ziet u ook de binnenkant van dit imposante gebouw. Daarna kunt u het beste naar de Harbour Bridge lopen, want vanaf deze brug heeft u een mooi uitzicht over de stad en kunt u de mooiste foto’s maken van het operagebouw.

Nadat u de belangrijkste iconen van de stad heeft bewonderd wordt het tijd om naar Darling Harbour te wandelen, het zakendistrict van de stad. Hier kunt u winkelen, op een terrasje zitten en heerlijk eten. Daarnaast zijn hier enkele musea en attracties te vinden, waaronder het Australian National Maritime Museum, het Sydney Aquarium en de Imax 3D bioscoop. Vanaf Darling Harbour kunt u ook over de Pyrmont Bridge wandelen die u naar de wijk Pyrmont brengt, waar onder meer een vismarkt en casino te vinden is.

Ook als de drukte van de stad u even teveel wordt of als u even rustig aan wilt doen vanwege een jetlag hoeft u niet ver te reizen, want in Sydney zijn diverse heerlijk rustige plekken te vinden, waaronder het Bicentennial Park in de wijk Rockdale en de Royal Botanical Gardens. Daarnaast dient u zeker even naar Bondi Beach te gaan, want in de zomer kunt u hier heerlijk op het strand liggen of surflessen nemen. Daarnaast zijn  hier veel restaurantjes, bars en clubs te vinden.

Eten en drinken in Sydney

Sydney is een multiculturele stad, wat betekent dat u het ruim voor het kiezen heeft als u honger krijgt. De lekkerste Chinese lekkernijen kunt u proeven in Chinatown, heeft u zin in Vietnamees dan kunt u het beste naar de wijk Cabramatta gaan en voor Thais moet u in de hippe wijk Newtown zijn. De meest trendy koffietentjes vindt u daarentegen in de wijk Surry Hills, en de hipste bars en clubs bevinden zich in de wijken Darlinghurst en Kings Cross.

Sydney klimaat

Sydney heeft een subtropisch klimaat met warme zomers (december tot maart) waarbij de temperatuur overdag zo’n 25 C is, en milde winters (juni tot september) waarbij het kwik overdag meestal niet lager dan 16 C komt. De meeste neerslag valt tussen februari en juni.

Wanneer je naar Sydney moet gaan

De zomer is het beste seizoen om Sydney te bezoeken, want dan is het er lekker warm en valt er weinig regen. Als u op zoek bent naar goedkope hotels in Sydney kunt u de stad het beste mijden tijdens belangrijke feesten en evenementen, zoals de Mardi Gras (februari/maart), de Sydney Harbour Regatta (maart), het muziekfestival Vivid Sydney (mei/juni) en het Nieuwjaarsfeest (december).

Vliegen naar Sydney

Indien u vliegtickets Sydney boekt landt u op het internationale vliegveld Sydney Kingsford Smith Airport. Vanaf deze luchthaven kunt u eenvoudig met het openbaar vervoer naar uw hotel in Sydney reizen. Een auto huren in Sydney behoort ook tot de mogelijkheden, dit is vooral aan te raden als u na uw verblijf in Sydney een autorondreis door Australië gaat maken.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.