Kaart

Venetië Reisgids

Gebouwd in het noorden van Italië en op 117 eilanden in de Adriatische Zee, is Venetië misschien wel de meest romantische stad ter wereld. Er is door de eeuwen heen weinig veranderd. Met een lange en boeiende geschiedenis is de stad beroemd om zijn mysterieuze grachten en gezellige jaarlijkse carnaval. Venetië is 's werelds enige stad met een voetgangersgebied, er zijn namelijk geen auto’s toegestaan. Het is er schoon en rustig en het romantische beeld van de stad is net zo beeldend in het echte leven als in films, literatuur en op talloze kunstwerken.

Andere dingen om te doen in Venetie

De beste manier om Venetië te leren kennen is door gewoon te verdwalen in de doolhof van afgelegen straten, grachten en alles wat u daarbij tegenkomt. De prachtige architectuur van Venetië maakt altijd veel indruk en er zijn talloze juweeltjes te ontdekken, van kleine winkeltjes met kleurrijke carnavalsmaskers tot de verschillende paleizen die aan het mooie Grote Kanaal liggen. Langs het Canal Grande vindt u ook de belangrijkste bezienswaardigheden van Venetie.

 

Venetië heeft een schat aan kunstgalerieën en musea. Twee bijzonder opvallende hiervan zijn de Peggy Guggenheim Collectie van de moderne kunst en het Correr Museum op het San Marco plein. De thuisbasis van een fascinerend assortiment van archeologische vondsten, kunstwerken, en een collectie van antieke globes. Voor een fantastisch uitzicht over Venetië en de lagune, ga dan naar de top van de San Marco Campanile of de klokkentoren.

 

 

Als u tijd heeft, neem dan de waterbus naar het eiland Murano. Hier kunt u bekijken hoe het beroemde Murano glas wordt geblazen en het is de perfecte plek om een souvenir mee te nemen, een mooi glazen product die in alle vormen, maten en kleuren te verkrijgen is. Boek luxueuze hotels Venetie en geniet wat deze elegante stad te bieden heeft.

Eten en drinken in Venetie

Venetië heeft tal van restaurants en cafés met heerlijke Italiaanse gerechten, maar direct in de omgeving van het San Marco plein kunnen deze erg duur zijn. Goedkopere restaurants met meer authentieke menu’s kunnen een eindje verderop in de zijstraten gevonden worden, waar de lokale bevolking ook te vinden is. Er is een algemene regel die u waarschuwt om opdringerige obers die mensen naar binnen proberen te lokken, te vermijden.

 

In Venetië staat ook het oudste café van Italië, Caffe Florian, dat uit 1720 dateert en te vinden is op het Piazza San Marco. Koffie drinken in deze buitengewone omgeving kan prijzig zijn, maar het is het zeker waard voor de sfeer.

 

Venetie klimaat

Venetië is warm en vaak zeer vochtig in de zomer, met name juli en augustus. Het kan echter koud en regenachtig in de winter zijn. De lente en de herfst zijn qua klimaat het aangenaamst om naar Venetië te gaan. Hoewel de kans op overstromingen in de winter groter is, is dit wel een rustige tijd om van de stad te genieten.

Wanneer je naar Venetie moet gaan

Venetië wordt zeer druk in de hete zomermaanden en de grachten gaan stinken, daarom kan deze periode het beste vermeden worden. Ga in februari of maart om het beroemde Carnaval mee te maken (data variëren elk jaar), of met Kerstmis om van deze magische en feestelijke sfeer te genieten.

Vliegen naar Venetie

Bij het boeken van vliegtickets Venetie, is Marco Polo de beste luchthaven om naar te vliegen. Deze ligt 12 kilometer van het centrum van Venetië. Begin uw reis goed door een watertaxi te nemen in Venetië, of als u goedkoop wilt reizen is de waterbus een goed alternatief. Goedkope luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Treviso, wat 25 kilometer verderop ligt, vanaf daar kunt u met de bus naar de stad reizen.

 Venetie Speciale aanbiedingen

Hotels in Venetie

Autoverhuur in Venetie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.