Kaart

Wenen Reisgids

Gelegen langs de oevers van de machtige Donau is Wenen een rijke en elegante stad met een onvergelijkbare charme die wordt gevoed door de erfenis van het Habsburgse Rijk. Prachtige kastelen en paleizen met interieur in de stijl van barok en prachtige gebouwen en binnenplaatsen staan ​​klaar om ontdekt te worden.
In geen andere stad in het verleden zo harmonieus samen gestroomd met het heden en de tastbare aanwezigheid van Mozart, Beethoven en Brahms wordt gehoord in alle hoeken en gaten.
 

Andere dingen om te doen in Wenen

Het Museums Quartier (MQ) is een oase van cultuur en recreatie in het hart van de stad. Hierin mengen zich tuinrestaurants, cafés en winkels met de schatten van de natuur en Kunsthistorische musea. Wie van hoogtes houdt kan naar het attractiepark Prater gaan, die vlakbij het oude centrum van Wenen ligt tussen de Donau en het Donaukanaal. Een attractie die hier zeker de moeite waard is, is het meer dan een eeuw oude reuzenrad.

In het barokke Schloss Schönbrunn en Schloss Belvedere kunt u in de voetsporen treden van de Habsburgers en uzelf verliezen in de betoverende werken van Gustav Klimt. Wenen heeft ook veel groene plekjes, ideaal voor een picknick of een romantische wandeling met uitzicht op de Donau.

Tegen een redelijk tarief kunt u de ochtendtrainingen van een Spaanse rijschool bekijken. Dit is niet zomaar een rijschool, maar speciaal voor de wereldberoemde Lippizaner paarden en hun berijders die hier een opleiding krijgen voordat ze voor publiek mogen optreden. Een super show om naar te kijken!

Eten en drinken in Wenen

Van Wiener Naschmarkt en gezellige bistro’s tot aan het beroemde Café Residenz, waar urenlang met de hand Weense apfelstrudel gebakken worden - het culinaire aanbod van Wenen is een echte lekkernij. Bij een bezoek aan Wenen hoort een Wiener Schnitzel of Schweinsbraten met Knödel en zuurkool, en ook de beroemde Weense Sachertorte en Kaiserschmarrn met appelmoes... buitengewoon heerlijk!

Een zeer goed restaurant met een traditionele Weense keuken is de Augustinerkeller, een van de laatste authentieke restaurants in de stad en met dagelijks live muziek. Natuurlijk zijn er verder ook goede internationale restaurants, zoals de Italiaan A Tavola, en luxe restaurants zoals Le Ciel, die op de zevende verdieping van het luxe ANA Grand Hotel te vinden is. Het is een van de beste restaurants die in de stad te vinden is.

Wenen klimaat

In de zomer kan de temperatuur makkelijk boven de 30 graden uit komen. De herfst is kleurrijk en mild, de temperaturen in de winter dalen vaak tot onder de 0 graden.

Wanneer je naar Wenen moet gaan

Een bezoek aan de stad wordt vooral in het voorjaar en de zomer aanbevolen, het is dan levendig en er is veel te doen. Maar ook in de winter, in het bijzonder de kerstperiode, is het een fantastische tijd om een hotel Wenen te bezoeken.

Vliegen naar Wenen

Vliegtickets Wenen vertrekken vanaf veel internationale luchthavens en landen op de luchthaven in Wenen, dat niet ver van het centrum vandaan is.

 

 

 Wenen Speciale aanbiedingen

Hotels in Wenen

Autoverhuur in Wenen

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.