Vergelijk de prijzen en bespaar op hotels in Parijs

Sorry, Wij kunnen geen verblijven langer dan 30 nachten boeken.

Zoek op onze kaart naar de beste hotels in Parijs

Gebruik onze kaart om te zoeken naar hotels in de buurt van Parijs of attracties die u wilt bezoeken.

De beste hotels in Parijs. Lees de beoordelingen.

Wees er zeker van dat u het perfecte verblijf hebt geboekt. Lees de beoordelingen van echte gasten voordat u boekt.

Meer hotels bekijken

Hotel Parijs

Denkt u erover om een speciaal iemand mee te nemen naar Parijs? Skyscanner kan u helpen vliegtickets Parijs te vinden, alsmede uw perfecte hotel Parijs.

Of het nu de elegante met bomen omzoomde boulevards, de gezellige cafeetjes met een aroma van koffie en stokbrood of het silhouet van de Eiffeltoren bij de ondergaande Parijse zon is, Parijs is zonder twijfel een stad vol romantiek. Zwelg in de schoonheid van de Kus van Rodin, de pracht van de Notre Dame en de oogverblindende vergezichten vanaf de Sacre Coeur, die zich op het hoogste punt van de stad bevindt.

Parijs is onderverdeeld in 20 arrondissementen, maar de duurste hotels in Parijs bevinden zich in het 1e en 2e, bij het Louvre, en in het 3e en 4e nabij het hippe Marais. Het Hotel de Buci in het 4e dateert uit de 16e eeuw en is een van de oudste hotels van Parijs. De hotelprijzen worden wat betaalbaarder als u richting Saint Germain gaat in het 6e en Invalides in het 7e, terwijl de Gare du Nord in het 10e goede accommodatie biedt dichtbij het treinstation. Deze ligt wel wat verder weg, maar dankzij de goede metroverbindingen bent u binnen de kortste keren in het hartje van de stad.

In Parijs vindt u mogelijk een van de beste kunstcollecties ter wereld, en op elke eerste zondag van de maand doen de musea van Parijs gratis hun deuren open zodat alle kunstliefhebbers kunnen wegdromen bij Picasso, de adembenemende collectie in het Louvre of grote meesters zoals Monet, Renoir en Van Gogh in het Musée d'Orsay.

Parijs is de perfecte plek voor lekker eten en goede wijnen, die u in overvloed kunt proeven in gezellige cafés, restaurants en bistro’s. En voor wie de ‘raison d’être’ voornamelijk bestaat uit winkelen kan terecht in de talloze boetiekjes, vlooienmarkten en designer winkels, die rijkelijk verspreid liggen door heel Parijs.

 

Wist u dat…?

Parijs heette ooit anders, want eeuwen geleden had deze nederzetting aan de modderige oevers van de Seine de naam Lutèce, wat afkomstig is van het Latijnse woord voor modder. Gelukkig zijn zowel de naam als de modder geheel verdwenen.

Ooit was Parijs een Romeinse stad, compleet met een amfitheater waar gladiatorengevechten werden gehouden. Overblijfselen hiervan zijn tot op de dag van vandaag te bezichtigen, bijvoorbeeld in de Arènes de Lutèce.

La Charlotte de I ’Isle café, dat zich op het rustige Île Saint-Louis on the Seine bevindt, bestaat al meer dan 30 jaar. De romige warme chocolademelk wordt daar gedronken als water en het gebak is gewoonweg goddelijk. De karafjes wijn kunnen u er langer bezighouden dan u vooraf gepland had!