Vergelijk de prijzen en bespaar op hotels in Kuala Lumpur

Sorry, Wij kunnen geen verblijven langer dan 30 nachten boeken.

Zoek op onze kaart naar de beste hotels in Kuala Lumpur

Gebruik onze kaart om te zoeken naar hotels in de buurt van Kuala Lumpur of attracties die u wilt bezoeken.

De beste hotels in Kuala Lumpur. Lees de beoordelingen.

Wees er zeker van dat u het perfecte verblijf hebt geboekt. Lees de beoordelingen van echte gasten voordat u boekt.

Meer hotels bekijken

Hotels Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is meer dan alleen een hoofdstad: KL is uitgegroeid tot een 21e-eeuwse metropool, gedomineerd door de hoogste wolkenkrabbers in Zuidoost-Azië. De combinatie van oud en nieuw bepaalt het stadsbeeld: historische tempels en moskeeën worden afgewisseld met een fantastische skyline en luxe shopping malls. Bovendien is Kuala Lumpur een ‘food walhalla’: aan de straatkant staan kraampjes met gerechten uit het hele continent. Boek u vlucht bij Skyscanner en vind snel en eenvoudig hotels Kuala Lumpur!

De duizelingwekkende Petronas Twin Towers

Het meest spectaculaire uitzicht over de stad vindt u op de 86e verdieping van een van de hoogste gebouwen ter wereld. De machtige Petronas Twin Towers van 452 meter hoog (!) zijn een onmiskenbaar staaltje architectuur en een absolute highlight van uw bezoek aan KL. Via de glazen Skybridge kunt u van de ene naar de andere toren lopen. Het bouwen van de twee ‘zilveren raketten’ bracht in 1998 een prijskaartje van maar liefst 1,6 miljard US dollar met zich mee. Vandaag de dag zijn de Petronas Towers hét boegbeeld geworden van modern Maleisië. De ticketbalie gaat open om 08:30 uur en er staan altijd lange wachtrijen. Zorg dus dat u ruim van te voren aanwezig bent om uw kaartje te kopen.

Tip: om de Petronas Towers volledig op de foto te krijgen, kunt u het beste naar het Traders Hotel gaan dat achter de torens ligt. Neem de lift naar de skybar op de bovenste etage. Vanuit daar zijn de torens prachtig te zien en met de juiste lens ook in zijn geheel te fotograferen!

Wilt u overnachten in de buurt van de Petronas Towers, dan staan er talloze topklasse en middenklasse hotels tot uw beschikking, zoals het uitstekend beoordeelde E&O Residences Kuala Lumpur (5-sterren) of The Maple Street (3-sterren).

Streetfood in China town

Voor het beste street food in KL moet u in Chinatown zijn. Elke dag vullen de straten van Jalan Sultan zich met plastic tafels, stoeltjes en kleine mobiele keukentjes. Hier draait het om eten. Neem plaats aan de kleine tafeltjes met grote schalen groenten en een gat erin. Hierin plaatst men een claypot met bouillon. Terwijl de bouillon trekt kunt u in de marktkraampjes aan de straatkant stokjes met delicatessen uitzoeken: garnalen, saté, paddenstoelen, (inkt-)vis en meer. De meeste food stalletjes blijven open tot middernacht en voor RM20 (nog geen € 5,-) krijgt u een kakelverse lokale of Chinese maaltijd met een koud biertje geserveerd.

Een wandeling door China town is een fantastische belevenis. Naast de food stalletjes, bevinden zich hier overal kraampjes met souvenirs, kleding en exotische etenswaren. Er hangt een ontspannen sfeer en ‘s avonds is het een gezellige drukte. Opvallend is het multi-culturele karakter van de wijk. Populair en vrij toegankelijk zijn de Indiase tempel Sri Maha Mariamman en de Chinese Guandi Temple.

Vanaf Chinatown loopt u in 5 minuten naar de Central Market. Op deze historische overdekte markt kunt u exotische vruchten proeven en snuffelen bij talloze kraampjes vol met bontgekleurde batikstoffen, houtsnijwerken en andere waren.

Nabij Chinatown kunt u verblijven in het luxe The Majestic Hotel Kuala Lumpur (5-sterren) of u kiest voor een zeer aangenaam middenklasse hotel zoals Geo Hotel Kuala Lumpur (3-sterren).

Goedkope hotels Kuala Lumpur

Er zijn talloze mogelijkheden om voor een zacht prijsje te overnachten in KL. Nabij de Petrona Towers kunt u bijvoorbeeld terecht in My Home @ Pekeliling. Backpackers met een kleiner budget zijn goed op hun plaats in het comfortabele Submarine Guesthouse Central Market, wat op een kleine 5 minuten loopafstand van Chinatown is gelegen.

Tips

Een bijzondere en snelle manier om uzelf te verplaatsen is met de monorail. Kijk eens naar boven terwijl u door de stad wandelt. Daar ziet u op hoogte een volautomatische mini-metro die u van de ene opstapplaats naar de andere brengt. Niet alleen is dit een leuke manier om uzelf te vervoeren, ook is het één van de snelste manieren. De monorail rijdt namelijk vaak en altijd op tijd.