Amsterdam

2 feb. 2020 - 3 feb. 2020

2 volwassenen - 1 kamer

Naar Amsterdam voor een weekendje weg? Waarom niet via Skyscanner uw hotel in Amsterdam boeken. Op onze site vindt u geweldige hotelaanbiedingen en de beste deals voor vliegtickets.

Het trendy, maar zeker ook het historische Amsterdam heeft veel meer te bieden, dan wat toeristen normaliter denken. Bij toeristen schieten klompen, grachten en kleurrijke tulpen misschien als eerste in gedachten, maar de hoofdstad van ons kikkerlandje heeft veel meer te bieden dan deze stereotypen. Bezoek bijvoorbeeld het nieuwe Rijksmuseaum en vergaap uzelf aan de Nachtwacht of bezoek het Anne Frankhuis en de gezellige Albert Cuyp.

Door de prachtige grachten en de meer dan 1500 bruggen staat Amsterdam ook wel bekend als het Venetië van het Noorden. Ga op een rondvaartboot door de glinsterende grachten en bezichtig deze mooie stad vanaf het water. Amsterdam heeft duizenden prachtige historische gebouwen en de beruchte grachtengordel is zelfs door Unesco aangewezen als Wereld erfgoed. Het is ook een goede plek om leuke uitgaansgelegenheden te vinden!

De bekende Jordaan is gevuld met stijlvolle boetieks en hippe galleries, maar is natuurlijk ook bekend vanwege de gezellige cafeetjes en de volksmuziek. De negen straatjes is ideaal om te winkelen voor als u op zoek bent naar kleding die afwijkt van die van de algemene winkelstraat. Het Vondelpark zorgt voor het nodige groen en is te vinden in het zuiden van de stad. Uiteraard staat Amsterdam met zijn middeleeuwse centrum ook bekend door de vele beroemde coffeeshops en de rode lichtjes van de Wallen.

Er zijn honderden hotels in Amsterdam voor veel uiteenlopende budgetten. Naast de lowbudget hotels vindt u hier ook enkele van de duurste hotels van Europa. Er zijn verrassend veel budgethotels in het centrum te vinden, zoals bij het Centraal Station en in het zuidelijke Museumkwartier. Voor de meer luxieuze hotels moet u uiteraard in de grachtengordel zijn. In deze hotels komt u niks tekort en de lokatie is ook perfect als u zich in de buurt van het nachtleven wilt bevinden. Ook in de Jordaan vindt u een aantal exclusieve opties, echter ook de daarbij behorende hogere prijzen. De goedkoopste kamers zijn te vinden in de hostels aan de Wallen. Het NH Doelen Hotel is Amsterdam's oudste hotel en staat aan de oevers van de Amstel in het oude centrum.

Wist u dat ...?

Er meer musea zijn per vierkante meter in Amsterdam, dan ergens anders in de wereld. De musea hebben vaak ook een eigenzinnig thema, zoals bijvoorbeeld flessen, marteling, kitten, erotica en brillen.

De fiets is het meest populaire vervoersmiddel in Amsterdam en het kan dus geen verrassing zijn dat er zich meer dan 1 miljoen fietsen bevinden. Verrassend genoeg heeft Amsterdam slechts 700,000 inwoners!

Amsterdam is volledig gebouwd op reusachtige houten palen. Het centraal station alleen al, staat op 6000 palen.

Best beoordeelde hotels in Amsterdam

vanaf € 116
vanaf € 137
vanaf € 216

Wat zeggen reizigers over Amsterdam?

9,8
Fans van het nachtleven
8,4
Fans van geschiedenis
8,0
Avontuurlijke Reizigers
7,8
Kunstliefhebbers
7,7
Fans van de buitensport
Beoordelingen van leden (1423)
Balázs Kiss
Balázs KissBolton
06-01-2017

Amsterdam is de (titulaire) hoofdstad en grootste gemeente van Nederland. De stad, in het Amsterdams ook Mokum genoemd (afkomstig uit het Jiddisch), ligt in de provincie Noord-Holland, aan de monding van de Amstel en aan het IJ. De naam van de stad komt van de ligging bij een in de 13e eeuw aangelegde dam in de Amstel. De plaats kreeg stadsrechten rond 1300 en groeide in de Gouden Eeuw uit tot een van de grootste handelssteden ter wereld. Bevolkingsgroei leidde vanaf het eind van de 16e eeuw tot stadsuitbreidingen, waaronder de grachtengordel, die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat en tot dé bezienswaardigheden van de stad behoort. Andere attracties zijn musea, zoals het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Van Gogh Museum, het Anne Frank Huis, de Wallen en de coffeeshops. Amsterdam heeft twee universiteiten en telt de meeste nationaliteiten ter wereld.[1][2] Op 1 januari 2012 telde de gemeente Amsterdam 790.044 inwoners. De grootstedelijke agglomeratie telt in augustus 2010 ongeveer 1,1 miljoen inwoners[3] en is daarmee qua inwoneraantal de grootste agglomeratie in Nederland. De Metropoolregio Amsterdam, waartoe onder andere Almere, Het Gooi, Haarlem, Zaanstad en Purmerend worden gerekend, heeft ongeveer 2,3 miljoen inwoners.[4] Amsterdam is verder een van de steden in de Randstad. De stad is bestuurlijk onderverdeeld in zeven stadsdelen die weer zijn onderverdeeld in buurten en wijken.

Cin Derella
Cin Derella
17-10-2019

Der Grachten Rondvaart

Nemesia Figueroa
Nemesia Figueroa
28-09-2019

Giethoorn and Rotterdam

Gerard Haas
Gerard Haas
31-07-2019

Er wonen nare mensen

Veelgestelde vragen

De goedkoopste maand is januari, met een gemiddelde van € 123 per nacht. De duurste maand om in Amsterdam te verblijven is juni, met een gemiddelde prijs van € 225 per nacht.
De gemiddelde prijs van een hotel in januari vorig jaar was € 196 per nacht. Dit is gelijk aan de gemiddelde prijs per nacht in de afgelopen 12 maanden.
De verwachte gemiddelde temperatuur in Amsterdam in januari is 5,1°C/41,2°F. De warmste maand is meestal juli, met een gemiddelde van 20,2°C/68,4°F. De koudste maand is december, met een gemiddelde temperatuur van 1,0°C/33,8°F.
De dichtstbijzijnde luchthaven bij Amsterdam is Amsterdam Schiphol (AMS) (11,04 km). Andere luchthavens in de buurt zijn onder andere: Rotterdam (55,16 km)

Plan een reis naar Nederland