Vergelijk de prijzen en bespaar op hotels in Oslo

Sorry, Wij kunnen geen verblijven langer dan 30 nachten boeken.

Zoek op onze kaart naar de beste hotels in Oslo

Gebruik onze kaart om te zoeken naar hotels in de buurt van Oslo of attracties die u wilt bezoeken.

De beste hotels in Oslo. Lees de beoordelingen.

Wees er zeker van dat u het perfecte verblijf hebt geboekt. Lees de beoordelingen van echte gasten voordat u boekt.

Meer hotels bekijken

Hotels Oslo

De Noorse hoofdstad Oslo is al jaren een favoriete vakantiebestemming. Of u nu op zoek bent naar een bijzondere stedentrip of een ideaal vertrekpunt voor een winter- of zomervakantie, als u gaat vliegen naar Oslo en Oslo hotels boekt maakt u kennis met misschien wel de mooiste stad van Scandinavië. 

Oslo, het culturele centrum van Scandinavië

Oslo ligt in het zuidoosten van Noorwegen, aan het begin van de Oslofjord. De Noorse hoofdstad werd in de elfde eeuw gesticht door koning Harald Hardråde, en vanaf de dertiende eeuw permanent door koningen bewoond. In 1624 werd een groot deel van de stad door brand verwoest maar vervolgens snel herbouwd door de Deens-Noorse koning Christiaan IV, die de stad daarna vernoemde naar zichzelf. Na enige eeuwen Christiania en Kristiania geheten te hebben werd de stad in 1924 weer omgedoopt tot Oslo. Diverse beroemde Scandinavische kunstenaars, waaronder Henrik Ibsen, Edvard Munch, Knut Hamsun en Sigrid Undset, hebben enige tijd in Oslo gewoond. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de stad bezaaid is met musea en galeries en beschouwd wordt als het culturele centrum van Scandinavië.

Bezienswaardigheden Oslo

Voor kunst- en cultuurliefhebbers is Oslo een echte ‘must’, want in deze stad zijn talloze musea te vinden, zoals het Munch Museum waar u onder andere het beroemde schilderij ‘De Schreeuw’ van Edvard Munch in levende lijve kunt aanschouwen, en de Nasjonalgalleriet, die over de grootste collectie Noorse kunst vanaf de negentiende eeuw beschikt. Indien u meer te weten wilt komen over de geschiedenis van Scandinavië, en Noorwegen in het bijzonder, dan dient u zeker een bezoekje te brengen aan het Noors Volksmuseum, de Vikingskipshuset en de Akershus Festning. Oslo is bovendien een gezellige stad met leuke winkeltjes, knusse cafés en heerlijke restaurantjes, dus ook als u wilt uitrusten na een lange dag bezienswaardigheden bekijken komt u in Oslo geheel aan uw trekken. In het centrum van Oslo bevinden zich veel luxe en middenklasse hotels, zoals het Radisson Blu Plaza Hotel, het Clarion Hotel Royal Christiania en het First Hotel Grims Grenka.

Goedkope hotels Oslo

In Oslo zijn ook diverse goedkope hotels te vinden. Veel budgethotels, zoals het Comfort Hotel Xpress Central, het Thon Hotel Astoria en Oslo Hostel Central bevinden zich in het centrum van de stad, dus ook als u met een klein budget op stedenreis naar Oslo gaat hoeft u niets te missen van deze typisch Scandinavische stad.

Tip

Indien u een stedentrip naar Olso gaat maken is het aan te bevelen om na aankomst direct een Oslo Pass aan te schaffen. Met de Oslo Pass krijgt u gratis toegang tot de meeste musea en attracties. Daarnaast kunt met deze kaart gratis gebruik maken van het openbaar vervoer (bus, tram en metro).