Vergelijk de prijzen en bespaar op hotels in Faro

Sorry, Wij kunnen geen verblijven langer dan 30 nachten boeken.

Zoek op onze kaart naar de beste hotels in Faro

Gebruik onze kaart om te zoeken naar hotels in de buurt van Faro of attracties die u wilt bezoeken.

De beste hotels in Faro. Lees de beoordelingen.

Wees er zeker van dat u het perfecte verblijf hebt geboekt. Lees de beoordelingen van echte gasten voordat u boekt.

Meer hotels bekijken

Hotels Faro

Faro is vooral bekend vanwege de luchthaven, die op korte afstand ligt van de badplaatsen aan de Algarve. Echter, Faro is zeker ook een bezienswaardigheid op zichzelf, boek daarom vandaag nog hotels Faro voor een onvergetelijke vakantie Portugal.

Faro, de toegangspoort tot de Algarve

De stad Faro ligt helemaal in het zuiden van Portugal en ligt op steenworp afstand van alle badplaatsen aan de Algarve. Alhoewel Faro met 50.000 inwoners geen grote stad is te noemen, is het zeker geen uitgestorven provinciestad. Faro is namelijk een bekende universiteitsstad, en daarnaast bevindt zich in de stad een drukke haven en jachthaven, een treinstation en een internationale luchthaven. De stad heeft bovendien een subtropisch Mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters, waardoor het een geliefde bestemming is voor zonaanbidders die na aankomst vaak direct verder reizen naar populaire badplaatsen aan de Algarve, zoals Albufeira, Vilamoura, Alvor, Portimao en Tavira.

Indien u laat aankomt op of vroeg vertrekt vanaf de luchthaven van Faro kan het handig zijn om in de buurt van het vliegveld een hotel te boeken, zodat u uitgeslapen aan uw vakantie kunt beginnen of geen risico loopt uw vliegtuig te missen. Dichtbij de luchthaven van Faro zijn diverse goede hotels te vinden, waaronder Hospedaria Frangaria, Hotel Monaco en Hotel Ibis Faro.

Bezienswaardigheden Faro

Faro kent een rijk historisch verleden en is dankzij de strategische ligging in het zuiden van Europa door de eeuwen heen in handen geweest van verschillende overheersers, waaronder de Feniciërs, Romeinen, Arabieren en Moren. Tegenwoordig is Faro een moderne en bruisende stad die barst van de prachtige historische gebouwen. Het oude centrum van Faro is gedeeltelijk afgebakend door oude stadsmuren die uit de Middeleeuwen stammen, en heeft ook veel fraaie stadspoorten, zoals de bekende Arco da Vila. Eenmaal door de stadspoort gelopen komt u oog in oog te staan met talloze adembenemende gebouwen, zoals de kathedraal Se aan het plein Largo da Se, het zestiende eeuwse klooster Nossa Senhora da Assuncao waarin tegenwoordig een archeologisch museum gevestigd is, de achttiende eeuwse Igreja do Carmo kerk en de mooie San Pedro kerk. In en rondom het stadscentrum bevinden zich veel top- en middenklasse hotels, zoals Hotel Eva, Hotel Faro, het Aqua Ria Boutique Hotel en Hotel Santa Maria, zodat u nooit ver hoeft te lopen naar alle populaire bezienswaardigheden in Faro.

Goedkope hotels Faro

Uiteraard zijn er in het centrum van Faro ook talloze budgethotels te vinden, waaronder het Hostel Casa D’Alagoa, Hostel 33 en Hotel Condado. Ook wat verder buiten het centrum van de stad zijn diverse goedkope hotels te vinden, zoals Hotel Alnacir, Hotel York en Hotel Alfonso lii.

Tip

Bent u een liefhebber van de Portugese keuken? Zorg dan dat u tussen eind juli en begin augustus in Faro bent voor het Festa da Ria Formosa, dat bij het plein Largo da Se plaatsvindt en geheel in het teken staat van gastronomie.