Vergelijk de prijzen en bespaar op hotels in Praag

Sorry, Wij kunnen geen verblijven langer dan 30 nachten boeken.

Zoek op onze kaart naar de beste hotels in Praag

Gebruik onze kaart om te zoeken naar hotels in de buurt van Praag of attracties die u wilt bezoeken.

De beste hotels in Praag. Lees de beoordelingen.

Wees er zeker van dat u het perfecte verblijf hebt geboekt. Lees de beoordelingen van echte gasten voordat u boekt.

Meer hotels bekijken

Hotel Praag

Vliegtickets Praag gekocht voor een weekendje weg? Laat Skyscanner ook de beste hotels in Praag voor u vinden.

Een zee van robijnrode daken en glinsterende torens, sprookjesachtige kastelen en prachtige bruggen verwelkomen bezoekers in de betoverende stad Praag. De Tsjechische hoofdstad, die doordrenkt is met geschiedenis en folklore, is een wirwar van geplaveide straatjes die naar kloosters op heuveltoppen en hippe bars verborgen in kelders leiden.

Hotels in Praag passen in vrijwel elk budget. Voor wie op zoek is naar goedkope accommodatie zijn er hostels, bijvoorbeeld in de Oude Stad (Stare Mesto) en Kleine Zijde (Mala Strana) die zich aan weerskanten van de Karelsbrug bevinden, en gezinsvriendelijke B&B’s. Als u eens wat anders zoekt kunt u overnachten in het eigenaardige Bootmotel, dat voor anker ligt in de Vltava rivier bij district 4 maar dankzij het fantastische tramnetwerk van de stad snel en gemakkelijk bereikbaar is. Het schappelijk geprijsde Grand Hotel op het Wenceslas plein kijkt uit over de bijna magische Astronomische Klok, en de lommerrijke wijk Vinohrady heeft veel gezellige 3 sterrenhotels zoals de Anna en de Tosca. Voor vijfsterren luxe kunt u het beste naar het 14e eeuwse Alchymist Hotel gaan, dat zich midden in de Oude Stad bevindt.

Breng de dag door met heerlijk uitrusten op het kleine rustige eiland Kampa, snuffel rond in de kleine ambachtelijke winkeltjes in de Gouden Steeg, wandel de heuvel op naar de Praagse Burcht en geniet daar van een spectaculair uitzicht, bezoek de synagogen en hippe boetiekjes in het Joodse Kwartier of breng een bezoekje aan de Nieuwe Stad waar u het controversiële Dansende Huis van Frank Gehry kunt bewonderen.

Muzikanten spelen hun Oost-Europese melodieën terwijl musea en galeries de stad vullen met moderne kunst, Joodse geschiedenis en de prachtige werken van Mucha en Kafka. Praag bij nacht is waar kelderbars, tot de nok gevulde clubs, rumoerige lokale cafés en klassieke opera elkaar ontmoeten en samen voor een mooie en unieke stad zorgen. 

Wist u dat…?

De Tsjechen houden wel van een glaasje. De bieren die ze brouwen behoren tot de beste ter wereld, dus het zal u niet verbazen dat ze meer bier per hoofd van de bevolking drinken dan enige andere stad in de wereld!

Dumplings worden door Tsjechen beschouwd als goddelijk, maar veel toeristen zijn daar nog steeds niet van overtuigd. Indien u een bezoek brengt aan de La Dégustation Bohême Bourgeoise zult u uw mening voorgoed bijstellen, want het 14 gangen tellende menu met klassieken culinaire lekkernijen dat zij serveren is samengesteld op basis van een 19e eeuws receptenboek en smaakt hemels lekker.

De Praagse Burch heeft in het verleden onderdak geboden aan Romeinse keizers, een koning en een president, die allen zeer blij moeten zijn geweest met de 18 hectare grond die het bouwwerk bestrijkt. Sterker nog, dit is het grootste kastelencomplex ter wereld.