Vergelijk de prijzen en bespaar op hotels in Glasgow

Sorry, Wij kunnen geen verblijven langer dan 30 nachten boeken.

Zoek op onze kaart naar de beste hotels in Glasgow

Gebruik onze kaart om te zoeken naar hotels in de buurt van Glasgow of attracties die u wilt bezoeken.

De beste hotels in Glasgow. Lees de beoordelingen.

Wees er zeker van dat u het perfecte verblijf hebt geboekt. Lees de beoordelingen van echte gasten voordat u boekt.

Meer hotels bekijken

Hotels Glasgow

Glasgow is de grootste stad van Schotland en de op twee na grootste stad van Groot-Brittannië. Vroeger was Glasgow een belangrijke havenstad en handelsknooppunt, maar tegenwoordig zijn het vooral de studenten die er de dienst uitmaken. Deze stad in het zuidwesten van Schotland is namelijk een van de belangrijkste universiteitssteden van Groot-Brittannië, wat betekent dat u er niet alleen flink kunt uitgaan maar ook allerlei bezienswaardigheden kunt bewonderen op het gebied van kunst, cultuur en sport. Ga dus snel op zoek naar Glasgow hotels en geniet van een stedentrip naar Schotland om nooit te vergeten!

Glasgow, een bruisende uitgaansstad

De Schotse stad Glasgow ligt aan de rivier de Clyde en is in de loop der eeuwen uitgegroeid tot één van de grootste zeehavens van Groot-Brittannië. De stad heeft een bijzondere architectuur, waarbij Victoriaanse gebouwen worden afgewisseld door prachtige moderne architectuur afgewisseld. Daarnaast zijn in Glasgow tal van musea en culturele bezienswaardigheden te vinden, en kunt u er heerlijk winkelen en eten. Dankzij de duizenden studenten die in Glasgow wonen zijn er in de stad ontelbaar veel uitgaansgelegenheden te vinden, waar u zich tot in de kleinste uurtjes kunt vermaken.

Bezienswaardigheden Glasgow

Glasgow lijkt in eerste instantie misschien een wat grijze stad, maar u zult al gauw ontdekken dat hier talloze prachtige historische gebouwen te bewonderen zijn, waaronder de twaalfde-eeuwse Glasgow Cathedral en het negentiende-eeuwse Kibble Palace. Ook telt Glasgow diverse musea, waaronder het indrukwekkende Tall Ship, een negentiende-eeuwse boot die in de haven van Glasgow ligt en tegenwoordig dienst doet als maritiem museum. Indien u meer te weten wilt komen over de twee belangrijkste Schotse iconen, te weten de doedelzak en de kilt, dan dient u naar het National Piping Centre te gaan waar u onder meer leert waarom elke kilt een ander patroon heeft en hoe een doedelzak werkt. In en rondom het stadscentrum bevinden zich veel top- en middenklasse hotels, zoals Blythswood Square, CitizenM Glasgow en Thistle Glasgow, zodat u nooit ver hoeft te lopen naar alle populaire bezienswaardigheden in Glasgow. 

Wie het uitgaansleven van Glasgow induikt hoeft alleen maar het centrum in te lopen en de meute te volgen naar populaire uitgaansgelegenheden als de Glasgow Royal Concert Hall, The Hydro, the SECC, Glasgow Cathouse, King Tut's Wah Wah Hut, de Queen Margaret Union, the Barrowland, ABC en de O2 Academy. Daarnaast kunt in Glasgow naar sport kijken, want afhankelijk van het seizoen kunt u in Glasgow voetbal- of rugbywedstrijden bijwonen of het ijsstadion bezoeken, waar vaak curling- en ijshockeywedstrijden plaatsvinden. In het centrum van Glasgow zijn diverse goede middenklasse hotels te vinden, waaronder Best Western Glasgow City Hotel, Ibis Glasgow Centre en Novotel Glasgow Centre.

Goedkope hotels Glasgow

Uiteraard zijn er in het centrum van Glasgow ook talloze budgethotels te vinden, waaronder de Argyll Guest House, The Kelvingrove Hotel en de Sandyford. Deze hotels zijn voornamelijk geconcentreerd ten zuiden van Kelvingrove Park.

Tip

Werkt u ook tijdens uw vakantie graag aan uw conditie? Ga dan een rondje joggen in het Kelvingrove Park, en maak even een stop bij de Kelvingrove Park Bandstand om op adem te komen en naar lokale artiesten te luisteren.