Vergelijk de prijzen en bespaar op hotels in Manchester

Sorry, Wij kunnen geen verblijven langer dan 30 nachten boeken.

Zoek op onze kaart naar de beste hotels in Manchester

Gebruik onze kaart om te zoeken naar hotels in de buurt van Manchester of attracties die u wilt bezoeken.

De beste hotels in Manchester. Lees de beoordelingen.

Wees er zeker van dat u het perfecte verblijf hebt geboekt. Lees de beoordelingen van echte gasten voordat u boekt.

Meer hotels bekijken

Hotels Manchester

Manchester is de vier na grootste stad van Engeland, en is vooral bekend vanwege de wereldberoemde voetbalclubs Manchester United en Manchester City FC. Echter, deze stad in het noordwesten van Engeland heeft nog veel meer te bieden dan alleen voetbal. Manchester is namelijk de bakermat van veel beroemde Engelse popbands, en ook op het gebied van kunst, architectuur en wetenschap is deze bruisende studentenstad toonaangevend. Reden te meer dus om snel vliegtickets Manchester en Manchester hotels te boeken!

Manchester, de bakermat van voetbal en popmuziek

In Manchester draait het eigenlijk om twee dingen: voetbal en popmuziek. Echte voetbalfans zullen een voetbalwedstrijd van Manchester United of het iets minder bekende Manchester City FC willen bijwonen, en wie voor de muziek naar Manchester komt zal kaartjes voor een of meerdere popconcerten willen reserveren in de stad waar veel beroemde Engelse popgroepen groot zijn geworden, zoals The Smiths, the Buzzcocks, Joy Division, Oasis en The Stone Roses.

Bezienswaardigheden Manchester

Voor Nederlandse voetbalfans kan het soms moeilijk zijn om aan kaartjes voor een voetbalwedstrijd van Manchester United te komen, maar ook als het u niet lukt om een voetbalwedstrijd bij te wonen hoeft u zich in Manchester niet te vervelen. U kunt namelijk in ieder geval altijd het Manchester United Museum bezoeken, waarbij u tevens in de gelegenheid wordt gesteld om een rondleiding door het stadion te maken. Als u voor het opkomend poptalent naar Manchester komt, kunt u het beste kaartjes voor een popconcert in kleinere zaaltjes zoals de Roadhouse, het Night and Day Café en de Ruby Lounge reserveren. De meer gevestigde bands spelen voornamelijk in grotere zalen als de Manchester Apollo en de Manchester Academy, houd daarvoor de plaatselijke popkalender in de gaten. 

Indien u interesse heeft in architectuur is het de moeite waard om Albert Square te bezoeken, een prachtig plein waar de imposante Manchester Town Hall te vinden is. Daarnaast moet u ook zeker even The Lowry bezoeken, een uit glas opgetrokken gebouw waarin tegenwoordig twee theaters, diverse tentoonstellingsruimten en een kunstgalerij gevestigd zijn. Indien u nóg meer kunst wilt zien kunt u het beste naar de Manchester Art Gallery en de Whitworth Art Gallery gaan. Daarnaast mag u een bezoekje aan Castlefield zeker niet overslaan, want hier kunt u overblijfselen van het Romeinse fort Mamucium bewonderen. 

In het centrum van Manchester zijn diverse top- en middenklasse hotels te vinden, waaronder Mercure Manchester Picadilly, het Great John Street Hotel, de Radisson Blu Edwardian, Hilton Manchester Deansgate en de Jurys Inn Manchester City Centre. Ook vindt u hier veel goede middenklasse hotels, zoals Novotel, Ibis Manchester Centre Portland Street en Holiday Inn Express.

Goedkope hotels Manchester

In het centrum van Manchester bevinden zich talloze goedkope hotels, waaronder Youth Hostel Manchester, Ibis Budget en The Gardens Hotel, dus ook als u een klein budget heeft ligt een vakantie naar Manchester binnen de mogelijkheden. 

Tip

Bent u een doorgewinterde kunst- en cultuurliefhebber? Bezoek dan het toonaangevende Manchester International Festival (MIF), een groot cultureel evenement dat elk oneven jaar plaatsvindt in de maand juli en in het teken staat van klassieke muziek, opera, popmuziek, dans en beeldende kunst.