Kaart

Adria Airways

Adria Airways is de grootste luchtvaartmaatschappij van Slovenië en vliegt naar 22 Europese bestemmingen. De maatschappij is partner van Lufthansa en behoort sinds 2004 tot de luchtvaartalliantie Star Alliance. Het hoofdkantoor van Adria Airways, dat officieel in 1961 werd opgericht, bevindt zich op de luchthaven van Ljubljana. Daarnaast hebben zij ook een kantoor in Brussel, Moskou, Frankfurt en Zürich en agentschappen in vrijwel alle landen van Europa. Adria Airways voert voornamelijk chartervluchten uit naar vakantiebestemmingen rond de Middellandse Zee.

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 16 december 2016 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Adria

Inchecken Adria Airways

Vanaf veel plaatsen van vertrek kun je online inchecken, met uitzondering van onder meer Amsterdam en Parijs. Als je gaat inchecken bij een incheckbalie dien je een geprinte versie van het e-ticket te overhandigen. Het is raadzaam om je minimaal 1 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig te melden bij de incheckbalie. Tijdens het hoogseizoen wordt aanbevolen om zelfs 2 uur van tevoren aanwezig te zijn op de luchthaven.

Bagage informatie

Elke reiziger in de Economy class mag bij Adria Airways 1 stuk handbagage bij zich hebben dat maximaal 8 kilo weegt en waarvan de afmetingen maximaal 55 x 40 x 23 cm bedragen; reis je in de Business class dan mag je 2 stuks van dit type bagage meenemen. Daarnaast mag je 1 persoonlijk item bij je dragen, zoals een handtasje, camera, laptop of jas. Voor ruimbagage dient meestal extra betaald te worden, het is het goedkoopst om dit al bij het boeken van je ticket erbij te bestellen.

Stoelen

De hoeveelheid beenruimte die je krijgt hangt bij Adria Airways af van het toestel waarmee je vliegt. Doorgaans geldt dat je in de kleinere Bombardier toestellen die voor korte afstanden worden gebruikt minder beenruimte hebt dan in de grotere Airbus toestellen.

Boekingskosten

Bij Adria Airways hoef je niet apart voor boekingskosten te betalen. Daarnaast hoef je ook niets te betalen voor het reserveren van een stoel. Afhankelijk van het type ticket dat je hebt gekocht dien je voor het wijzigen van een vlucht wel te betalen.

Service aan boord

Aan boord van alle vluchten van Adria Airways dien je te betalen voor drankjes en versnaperingen. De SkyShop beschikt over een ruim assortiment met onder meer sandwiches, soepen, koekjes, chocolade en natuurlijk ook koffie, thee, frisdranken, sapjes, sterke dranken, wijn en Sloveens bier. Daarnaast kun je aan boord typisch Sloveense delicatessen kopen zoals potica en pita.

Punctualiteit

De punctualiteit van Adria Airways is goed te noemen, de luchtvaartmaatschappij krijgt van diverse websites een beoordeling van 4 uit 5. Een officieel punctualiteitspercentage is niet beschikbaar.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.