Kaart

Aigle Azur

Aigle Azur is een luchtvaartmaatschappij uit Frankrijk die Orly Airport in Parijs als thuisbasis heeft. De Franse luchtvaartmaatschappij, die in 1946 werd opgericht en na Air France de grootste maatschappij van het land is, vliegt naar ruim 27 bestemmingen binnen Frankrijk en daarnaast ook naar enkele bestemmingen in Europa, Afrika en het Midden-Oosten, waaronder Parijs, Lyon, Faro, Algiers, Beirut en Dakar. Aigle Azur is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie maar heeft wel een codeshare agreement met Hainan Airlines. De maatschappij beschikt over een vloot van 11 vliegtuigen, welke uitsluitend uit Airbus A319 en 320 toestellen bestaat. Het frequent flyer programma van Aigle Azur heet Azur Plus.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 oktober 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Aigle Azur

Inchecken Aigle Azur

Bij Aigle Azur kun je op drie manieren inchecken: online, via de mobiele app van Aigle Azur of op de luchthaven. Online of via de mobiele app inchecken is verreweg het snelst en kan vanaf 48 uur tot 3 uur voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken. Vanaf een aantal luchthavens van vertrek, waaronder Faro in Portugal, is het (nog) niet mogelijk om online in te checken. Wil je weten of je op jouw luchthaven van vertrek online kunt inchecken, raadpleeg dan de website van Aigle Azur. Zodra je online ingecheckt hebt kun je je instapkaart uitprinten of downloaden naar je mobiele telefoon. Daarna ga je naar het vliegveld, waar je je bagage uiterlijk 1 uur voor vertrek kunt afgeven bij een bagage afgiftepunt van Aigle Azur. Ben je niet in staat om online in te checken dan kun je ook op de luchthaven inchecken bij de incheckbalies van Aigle Azur. Dit kan vanaf 48 uur tot uiterlijk 1 uur voor vertrek. Op Orly Airport in Parijs kun je ook inchecken via de self service incheckmachines van Aigle Azur.

Bagage Aigle Azur

De bagagevrijstelling voor handbagage is op vluchten met Aigle Azur in de Economy Class 1 stuk handbagage van maximaal 10 kilo en in de Business Class 1 stuk handbagage van maximaal 15 kilo. Elk stuk handbagage mag daarbij niet groter zijn dan 55 x 40 x 20 cm. Naast deze handbagage mogen alle reizigers in zowel de Economy als Business Class één persoonlijk item meenemen, zoals een kleine handtas, laptoptas of camera. Hoeveel ruimbagage je bij Aigle Azur gratis mee mag nemen hangt af van de route die je vliegt en je vliegklasse. Vlieg je in de Economy Class tussen Frankrijk en Portugal, Frankrijk en Duitsland, Frankrijk en Rusland, Frankrijk en Senegal of Frankrijk en Libanon, dan kun je geen ruimbagage gratis inchecken, je dient hiervoor op deze routes dus altijd bij te betalen. Voor de meeste andere vluchten geldt dat je in de Economy Class maximaal 30, 35 of 40 kilo mag meenemen en in de Business Class maximaal 40 of 50 kilo. De maximale omtrek (l + b + h) van elk stuk ruimbagage mag in alle gevallen niet groter dan 158 cm zijn en stukken bagage die zwaarder zijn dan 32 kilo worden niet geaccepteerd. Wil je precies weten hoeveel ruimbagage jij op jouw vlucht gratis mag inchecken, kijk dan op je vliegticket of ga naar de website van Aigle Azur, waar een handig overzicht is te vinden van alle bagagevrijstellingen. Hier vind je ook informatie met betrekking tot overbagagetarieven en ruimbagagetarieven op routes waar geen bagagevrijstellingen voor gelden.

Stoelen reserveren Aigle Azur

Bij Aigle Azur dien je altijd voor stoelreserveringen te betalen. Een stoelreservering kan tijdens het boekingsproces of elk moment daarna tot 3 uur voor vertrek van het vliegtuig gemaakt worden. Het tarief voor het reserveren van een stoel is afhankelijk van het type stoel dat je kiest en varieert van €5 voor een standaard stoel tot €20 voor een stoel op de eerste rij. Reserveer je geen stoel, dan krijg je tijdens het inchecken gratis een stoel toegewezen. Je loopt dan wel het risico dat je niet in je favoriete stoel of naast je reisgezelschap komt te zitten.

Boekingskosten Aigle Azur

Aigle Azur brengt altijd boekingskosten in rekening, de hoogte van de boekingskosten hangt daarbij af van hoe je jouw vliegticket boekt en waar je heenvliegt. Boek je online, dan betaal je €3 per ticket, boek je telefonisch of via een kantoor van Aigle Azur dan betaal je €15 tot €35 boekingskosten, afhankelijk van de route die je vliegt.

Service aan boord

Op alle vluchten van Aigle Azur, met uitzondering van vluchten tussen Frankrijk en Portugal (alleen Economy Class), zijn alle drankjes, snacks en maaltijden gratis. Wat je geserveerd krijgt hangt af van je vliegklasse en de duur van je vlucht en is op korte vluchten in de Economy Class meestal een snack of lichte maaltijd (bijvoorbeeld een broodje) en op langere vluchten een warme maaltijd. In de Business Class krijg je altijd een uitgebreidere maaltijd geserveerd en kun je ook gratis sterke drank en champagne bestellen. Aigle Azur biedt geen inflight entertainment systeem aan. Wel kun je je eigen laptop, tablet of smartphone aan boord gebruiken mits deze in vliegtuigmodus staat. Daarnaast kun je op alle internationale vluchten van Aigle Azur belastingvrije artikelen kopen, waaronder een exclusieve collectie van sieraden, horloges, parfums en cadeauartikelen. Raadpleeg het boordmagazine van Aigle Azur in de stoelzak voor je om te zien wat het aanbod aan belastingvrije artikelen is.

Punctualiteit Aigle Azur

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Aigle Azur.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.