Kaart

Air Algerie

Air Algerie is de nationale luchtvaartmaatschappij van Algerije en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in Algiers. De maatschappij gebruikt Houari Boumedienne Airport als thuisbasis en voert vanaf daar lijnvluchten uit naar ruim 32 binnenlandse en 39 internationale bestemmingen in 28 landen in Europa, het Midden-Ooste, Azië, Afrika en Noord-Amerika. Air Algerie werd opgericht in 1947 en is sinds 2013 voor 100% eigendom van de Algerijnse staat. De Algerijnse luchtvaartmaatschappij is geen lid van een luchtvaartalliantie maar is wel aangesloten bij de International Air Transport Association (IATA), de Arab Air Carriers Organization en de African Airlines Association (AFRAA), en heeft codeshare agreements met onder meer Royal Air Maroc, Tunisair, Turkish Airlines en Aigle Azur.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 augustus 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Air Algerie

Inchecken Air Algerie

Bij Air Algerie kun je zowel online als op de luchthaven inchecken. Online inchecken is mogelijk bij vertrek vanaf de meeste luchthavens in Algrije en vanaf Amman, Casablanca, Dubai, Londen (Heathrow), Marseille, Montreal, Parijs (Charles de Gaulle en Orly), Beijing en Tunis, en kan vanaf 24 uur tot 3 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Nadat je ingecheckt hebt krijg je geen instapkaart toegemaild, je dient dus altijd op de luchthaven nog langs de incheckbalie te gaan om je instapkaart af te halen, ook als je geen bagage om in te checken hebt. Op de luchthaven inchecken kan natuurlijk ook, het wordt in dat geval geadviseerd om minimaal 3 uur maar uiterlijk 60 minuten (internationale vluchten) of 45 minuten (binnenlandse vluchten) voor het geplande vertrek van je vliegtuig bij de incheckbalie te zijn. Kom je te laat, dan wordt je van de vlucht gehaald en mag je niet meer mee.

Bagage Air Algerie

Hoeveel handbagage je bij Air Algerie mag meenemen aan boord hangt af van het type vliegtuig waarmee je vliegt. Voor zowel Economy Class, Business als First Class passagiers geldt dat je maximaal 1 stuk handbagage mag meenemen dat niet meer dan 5 kilo (ATR toestellen) of 10 kilo (overige vliegtuigtypen) weegt en niet groter is dan 55 x 35 x 25 cm. Persoonlijke accessoires zoals een laptoptas, handtasje of camera dienen te worden opgeborgen in dit geautoriseerde stuk handbagage. Neem je teveel handbagage mee, dan dien je het af te geven bij de gate waar het tegen betaling zal worden ingecheckt als ruimbagage. De hoeveelheid ruimbagage die je bij Air Algerie gratis mag inchecken is afhankelijk van je vliegklasse en je luchthaven van vertrek en bestemming. Op je e-ticket kun je lezen wat de bagagelimieten zijn voor jouw vlucht, maar je kunt ook de handige bagagecalculator op de website van Air Algerie gebruiken om uit te rekenen hoeveel ruimbagage jij maximaal gratis mag meenemen. Vlieg je met een ATR-toestel, dan mag je maximaal 20 kilo ruimbagage gratis inchecken, ongeacht je vliegklasse en luchthaven van vertrek en bestemming. In alle gevallen geldt dat elk stuk ruimbagage niet zwaarder mag wegen dan 32 kilo en een maximale omtrek (l x b x h) mag hebben van 158 cm. Neem je meer ruimbagage mee dan is toegestaan dan dien je voor overbagage te betalen, de tarieven zijn afhankelijk van je luchthaven van vertrek en bestemming. Voor passagiers die met baby’s reizen gelden ruimere bagagevrijstellingen. Bijzondere bagage zoals een fiets, muziekinstrument of sportuitrusting wordt gerekend tot de gewone ruimbagage. Voor alle bijzondere bagage geldt dat deze een maximale omtrek van 158 cm mag hebben en niet zwaarder mag wegen dan 23 kilo.

Stoelen reserveren Air Algerie

Als je vliegtickets bij Air Algerie gaat boeken kun je tijdens het inchecken gratis een stoel uitkiezen. De hoeveelheid beenruimte die je hebt is afhankelijk van het type toestel en de vliegklasse waarin je vliegt.

Boekingskosten Air Algerie

Air Algerie brengt geen boekingskosten in rekening. Je kunt bij Air Algerie met diverse creditcards betalen, waaronder VISA en Mastercard.

Service aan boord

Op alle vluchten van Air Algerie zijn alle maaltijden, snacks en drankjes gratis. In de Economy Class krijg je meestal een snack of maaltijd geserveerd, welke vergezeld gaat van een kopje thee of koffie of een keuze uit sapjes en frisdrank. In de Business en First Class word je bij Air Algerie in de watten gelegd en krijg je als je gaat zitten een welkomstdrankje en tijdens je vlucht een warme maaltijd, waarbij je kunt kiezen uit een groot aanbod aan dranken. Wil je vanwege een dieet of religieuze overwegingen een speciale maaltijd, dan kun je deze uiterlijk 48 uur voor vertrek aanvragen bij de luchtvaartmaatschappij. Air Algerie biedt op alle middellange en lange vluchten een inflight entertainment programma aan, dat wordt aangeboden via een persoonlijk videoscherm waarop je films en televisieseries kunt bekijken, muziek kunt luisteren en spelletjes kunt spelen. In elke stoelzak bevindt zich het boordmagazine “Inflight Magazine”, dat boordevol handige reistips en interessante wetenswaardigheden staat. Ook kun je bij Air Algerie op internationale vluchten belastingvrije artikelen aan boord kopen.

Punctualiteit Air Algerie

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Air Algerie.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.