Kaart

Air Arabia

Air Arabia bestaat sinds 2003 en is een budgetmaatschappij die haar hoofdkantoor gevestigd heeft op Sharjah International Airport in de Verenigde Arabische Emiraten. Daarnaast heeft Air Arabia hubs in Ras Al Khaimah (Verenigde Arabische Emiraten), Alexandria (Egypte) en Casablanca (Marokko). De prijsvechter vliegt naar 51 bestemmingen in het Europa, het Midden-Oosten, Noord-Afrika, India en Centraal-Azië en is lid van de Arab Air Carriers Organization, waar ook luchtvaartmaatschappijen als Etihad Airways, Emirates, Kuwait Airways, Oman Air en Egyptair lid van zijn.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 mei 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Air Arabia

Air Arabia Inchecken

Als je vanaf Sharjah vertrek kun je vanaf 24 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig online inchecken, bij andere luchthavens van vertrek is dit 12 uur. Check je liever in op het vliegveld, dan kan dit vanaf 3 uur tot maximaal 1 uur voor vertrek. Vertrek je vanaf sommige steden in de Verenigde Arabische Emiraten dan kun je ook bij een kantoor van Air Arabia in het centrum van de stad inchecken, raadpleeg voor meer informatie hierover de website van Air Arabia.

Air Arabia bagage

Bij Air Arabia mag je 1 stuk handbagage meenemen dat maximaal 10 kilo weegt en niet groter is dan 55 x 40 x 20 cm inclusief handvat, zijvakken en wielen. Voor het meenemen van ruimbagage dien je bij Air Arabia altijd te betalen, de kosten hiervan zijn afhankelijk van je bestemming en het totale gewicht van alle stuks bagage die je meeneemt. Vlieg je van/naar Sharjah, dan bedragen de kosten 30 AED per passagier voor 20 kilo bagage, en dit kan oplopen tot 180 AED per passagier voor 40 kilo bagage. Reis je van/naar Marokko, dan betaal je €15 voor 15 kilo bagage, oplopend tot €50 voor 50 kilo bagage. Vlieg je van/naar Egypte dan mag je ruimbagage tot 30 kilo gratis inchecken. Elk stuk bagage dat je meeneemt mag niet meer dan 32 kilo wegen en de totale afmetingen (l x b x h) mogen de 160 cm niet overschrijden. Vind hier meer informatie over bagage Air Arabia

Stoelen reserveren Air Arabia

Reizigers die de voorkeur geven aan een bepaald type stoel of naast hun reisgenoot willen zitten kunnen bij Air Arabia tegen betaling stoelen reserveren. Wie geen stoel reserveert krijgt tijdens het inchecken automatisch een stoel toegewezen. Hierbij wordt zoveel mogelijk geprobeerd om reisgenoten naast elkaar te laten zitten maar dit kan niet worden gegarandeerd als je vooraf geen stoel reserveert.

Boekingskosten

De kosten die in rekening worden gebracht hangen bij Air Arabia af van je luchthaven van vertrek en bestemming. Daarnaast dien je voor extra’s (bv. stoelreservering of ruimbagage) altijd aanvullende kosten te betalen.

Service aan boord

Op alle vluchten van Air Arabia dien je voor drankjes, snacks en maaltijden te betalen. In elke stoelzak bevindt zich het Sky Café Menu, waarin een royaal aanbod aan dranken, versnaperingen en warme maaltijden is te vinden. Op alle vluchten van Air Arabia is het verboden alcoholische dranken te nuttigen, ze worden dus niet aan boord verkocht en je mag ook niet zelf alcohol meenemen aan boord. Behalve eten en drinken kun je aan boord van alle internationale Air Arabia vluchten belastingvrije artikelen kopen. Tijdens je vlucht kun je daarnaast genieten van films en televisieprogramma’s en kun je op sommige vluchten meedoen met het Fun Onboard programma, een interactief programma waarbij je bijvoorbeeld kunt meedoen met een quiz of je eigen muzikale talent ten gehore kunt brengen. Bovendien heb je de beschikking over het boordmagazine Al Nawras, dat zich in elke stoelzak bevindt.

Punctualiteit

Air Arabia heeft een uitstekende naam wat betreft punctualiteit. Zo had de low cost carrier in 2012 de beste punctualiteitscijfers voor vluchten die vanaf Domodedovo International Airport in Moskou vertrokken, want in april van dat jaar vertrok maar liefst 100% van al hun vluchten op tijd. En in 2011 vertrok 93% van alle vertrekkende vluchten vanaf Sharjah International Airport op tijd.

Air Arabia

3,5/5
Gebaseerd op 474 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.