Kaart

Air Astana

Air Astana is de nationale luchtvaartmaatschappij van de republiek Kazachstan en heeft haar hoofdkantoor en thuisbasis gevestigd op Almaty International Airport. De maatschappij, die in 2001 werd opgericht, vliegt naar ruim 64 binnenlandse en internationale bestemmingen, waaronder Amsterdam, Bangkok, Delhi, Dubai, Seoul, Sint Petersburg en Moskou. Air Astana is geen lid van een luchtvaartalliantie maar heeft wel codeshare agreements met onder meer KLM, Air France, Lufthansa en Turkish Airlines. Naast Almaty International Airport is ook Astana International Airport een belangrijke hub voor de maatschappij. Sinds 2010 wordt Air Astana door SkyTrax beoordeeld met 4 sterren. Air Astana heeft de afgelopen jaren bovendien diverse SkyTrax onderscheidingen gewonnen, waaronder die voor “Best Airline Central Asia and India” (2012-2017) en die voor “Best Staff Service Central Asia and India” (2013-2017).

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 augustus 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Air Astana

Inchecken Air Astana

Bij Air Astana kun je zowel online als op de luchthaven inchecken. Online inchecken is mogelijk vanaf 24 uur tot 1 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Nadat je ingecheckt hebt kun je je instapkaart uitprinten, waarna je eventuele bagage uiterlijk 40 minuten voor vertrek kunt afgeven bij het bagage afgiftepunt van Air Astana op het vliegveld. Op de luchthaven inchecken kan natuurlijk ook, het wordt in dat geval geadviseerd om je bij internationale vluchten minimaal 3 uur voor het geplande vertrek van je vliegtuig te melden bij de incheckbalie van Air Astana, en bij binnenlandse vluchten minimaal 1,5 uur voor vertrek. Voor alle vluchten geldt dat je uiterlijk 40 minuten voor het geplande vertrek van je vliegtuig ingecheckt dient te hebben en uiterlijk 15 minuten voor vertrek bij de gate moet zijn, zorg dus dat je op tijd op de luchthaven bent (ook als je al thuis online ingecheckt hebt) want het afgeven van je bagage en de douane- en veiligheidscontroles kunnen soms veel extra tijd in beslag nemen, met name tijdens het hoogseizoen.

Bagage Air Astana

Hoeveel hand- en ruimbagage je bij Air Astana gratis mag meenemen hangt af van je vliegklasse en soms ook je bestemming. Voor Economy Class en Economy Sleeper passagiers geldt dat je maximaal 1 stuk handbagage mag meenemen dat niet groter is dan 56 x 45 x 25 cm. Reis je in de Business Class, dan mag je maximaal 2 stuks handbagage van 56 x 45 x 25 cm elk meenemen in de cabine. Naast deze handbagage mag je ook nog een of meer kleine persoonlijke accessoires meebrengen aan boord, zoals een klein handtasje, een jas of een camera. Reizigers in de Economy Class mogen maximaal 20 kilo ruimbagage gratis inchecken, en reizigers in de Economy Sleeper en Business Class maximaal 30 kilo. Voor enkele routes, waaronder vluchten van Kiev naar Delhi en Tblisi naar Delhi en vice versa gelden ruimere bagagevrijstellingen. Ook gelden er ruimere bagagevrijstellingen voor reizigers die in bezit zijn van een Nomad Club-kaart (alleen Silver en Gold). Voor alle ruimbagage geldt dat elk stuk niet zwaarder mag zijn dan 32 kilo en een maximale omtrek (l x b x h) mag hebben van 158 cm. Wil je meer ruimbagage inchecken dan voor jouw vliegklasse is toegestaan, dan dien je overbagage te betalen, deze wordt berekend per kilo extra bagage. Raadpleeg de website van Air Astana voor een compleet overzicht van alle bagagevrijstellingen en overbagagetarieven.

Stoelen reserveren Air Astana

Als je vliegtickets bij Air Astana gaat boeken kun je vanaf 48 uur voor vertrek van je vliegtuig gratis een standaard stoel uitkiezen. Je logt hiervoor in op de website van Air Astana en voegt dan bij Stap 4 in het boekingsproces bij “Additional Options” je stoel toe. Wil je meer beenruimte, dan kun je op het vliegveld bij de incheckbalie een stoel bij een nooduitgang reserveren (hieraan zijn wel voorwaarden verbonden) of een upgrade boeken naar de Business Class. Op intercontinentale vluchten wordt bovendien de Economy Sleeper optie aangeboden, een uniek concept waarbij je als Economy Class passagier een rijtje van 3 stoelen in de Economy Class tot je beschikking krijgt. Op deze stoelen kun je tijdens de vlucht languit liggen, en bovendien kun je profiteren van enkele voordelen die normaal gesproken alleen voor Business Class passagiers zijn weggelegd, zoals toegang tot de lounge op het vliegveld, een ruimbagagevrijstelling van 30 kilo en priority check-in.

Boekingskosten Air Astana

Air Astana brengt geen boekingskosten in rekening. Wel dien je voor ticketwijzigingen en –annuleringen te betalen, afhankelijk van het type ticket dat je hebt geboekt. Als je online boekt kun je uitsluitend met een MasterCard of Visa creditcard betalen.

Service aan boord

Op alle vluchten van Air Astana zijn alle maaltijden, snacks en drankjes gratis. In de Economy Class krijg je meestal een snack of lichte maaltijd geserveerd, en kun je kiezen uit diverse dranken, waaronder thee of koffie, sapjes, frisdrank, bier en wijn. In de Business Class word je bij Air Astana helemaal verwend en krijg je als je gaat zitten een welkomstdrankje en tijdens je vlucht een warme maaltijd, waarbij je kunt kiezen uit een groot aanbod aan alcoholische en niet-alcoholische dranken. Op alle middellange en lange vluchten biedt Air Astana in alle vliegklassen inflight entertainment aan via een persoonlijk videoscherm dat zich in de stoel voor je bevindt. Daarnaast vind je in elke stoelzak het boordmagazine van Air Astana, dat boordevol handige reistips en interessante wetenswaardigheden staat.

Punctualiteit Air Astana

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Air Astana.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.