Kaart

Air Corsica

Air Corsica, officieel Compagnie Aérienne Corse Méditerranée S.A.E.M. geheten, is een Franse regionale luchtvaartmaatschappij die Ajaccio - Campo dell'Oro Airport in Ajaccio op het eiland Corsica als thuisbasis heeft. De luchtvaartmaatschappij, die sinds 1989 bestaat, vliegt naar ruim 17 bestemmingen in Frankrijk en België, waaronder Parijs, Toulouse, Marseille, Nice en Charleroi (bij Brussel). Air Corsica is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie maar heeft wel codeshare agreements met Air France, HOP! En Alitalia. Air France – KLM is een van de aandeelhouders van Air Corsica.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 oktober 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Air Corsica

Inchecken Air Corsica

Bij Air Corsica kun je zowel online als bij een incheckbalie op de luchthaven inchecken. Online inchecken kan vanaf 30 uur tot 30 minuten voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig en is mogelijk op alle vluchten van Air Corsica. Je instapkaart kun je nadat je online ingecheckt hebt uitprinten of afhankelijk van je luchthaven van vertrek downloaden op je mobiele telefoon. Vervolgens ga je naar de luchthaven, waar je je eventuele ruimbagage kunt afgeven bij de incheckbalie of het bagage afgiftepunt van Air Corsica. Check je liever in op de luchthaven, dan kan je tot uiterlijk 30 minuten voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken bij een incheckbalie op de luchthaven inchecken. Het wordt echter wel aangeraden om altijd minimaal 1 tot 2 uur voor vertrek van je vliegtuig aanwezig te zijn op de luchthaven, aangezien de douane- en veiligheidscontroles soms veel extra tijd in beslag kunnen nemen, met name op drukke luchthavens zoals Orly Airport in Parijs. De gate sluit bij Air Corsica vluchten altijd ca. 20 minuten voor vertrek, instappen is daarna niet meer mogelijk.

Bagage Air Corsica

Als je met Air Corsica gaat vliegen mag je 1 stuk handbagage meenemen dat niet groter is dan 55 x 35 x 25 cm en niet zwaarder is dan 8 kilo als je met een ATR72-toestel vliegt en niet zwaarder is dan 12 kilo als je met een Airbus A320-toestel vliegt. In de cabine van de kleine ATR72 vliegtuigen is te weinig ruimte voor grotere stukken handbagage (bv. rolkoffertjes), je dient in dat geval voor het instappen je handbagage op een kar naast de trap te zetten. Vervolgens staat je handbagage weer voor je klaar zodra je uitstapt (ook wel “bagages pris et remis au pied de l’avion” genoemd). Bij Air Corsica mag je als je een vliegticket in het “Economie” tarief hebt geboekt 1 stuk ruimbagage van maximaal 23 kilo gratis inchecken. Heb je een ticket in het “Confort” tarief geboekt, dan mag je zelfs 2 stuks ruimbagage van maximaal 23 kilo elk gratis inchecken. Voor elk stuk ruimbagage geldt dat de omtrek (L + b + h) niet groter mag zijn dan 158 cm. Passagiers die met een baby van 0 tot 2 jaar reizen mogen 1 extra stuk ruimbagage meenemen dat maximaal 10 kilo weegt. Alleen op vluchten van/naar Parijs geldt voor Flying Blue Silver, Gold en Platinum kaarthouders een ruimere bagagevrijstelling. Als je meer ruimbagage bij je hebt dan voor jouw situatie is toegestaan, dan dien je altijd bij te betalen. Voor bijzondere bagage, zoals een fiets, dient altijd extra betaald te worden. Wil je weten hoeveel ruimbagage jij mag meenemen op jouw vlucht of wat de tarieven voor overbagage zijn, kijk dan op de website van Air Corsica.

Stoelen reserveren Air Corsica

Wie vliegtickets gaat boeken bij Air Corsica kan geen stoel reserveren, dit is pas mogelijk tijdens het inchecken. Wil je graag naast je reisgezelschap zitten of in je favoriete stoel, check dan zo snel mogelijk na de opening van de incheckperiode in. Aan het reserveren van stoelen bij de nooduitgang zijn bijzondere voorwaarden verbonden, wil je hier meer over weten raadpleeg dan de website van Air Corsica.

Boekingskosten Air Corsica

Air Corsica brengt geen boekingskosten in rekening voor vluchten die online zijn geboekt. Wil je je vliegticket wijzigen of annuleren, dan kunnen hier wel kosten aan verbonden zijn, afhankelijk van het type ticket dat je hebt geboekt.

Service aan boord

Op alle vluchten van Air Corsica zijn alle drankjes en versnaperingen gratis. Je kunt hierbij uitsluitend kiezen uit water, koffie, thee, sappen en frisdranken, alcoholische dranken zijn aan boord niet verkrijgbaar. Naast je drankje krijg je ook nog een kleine hartige of zoete snack geserveerd, zoals nootjes of een koek. Air Corsica biedt tijdens haar vluchten geen inflight entertainmentprogramma aan. Wel wordt de lokale krant Corse Matin aan boord uitgedeeld en kun je als je tijdens je vlucht wat te doen wilt hebben je tablet of laptop gebruiken, mits deze in vliegtuigmodus staat. Ook kun je bladeren door het boordmagazine van Air Corsica, dat zich in elke stoelzak bevindt en ARIA heet.

Punctualiteit Air Corsica

Er zijn geen recente punctualiteitscijfers bekend van Air Corsica.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.