Kaart

Air Dolomiti

Air Dolomiti is een Italiaanse luchtvaartmaatschappij die uitsluitend regionale vluchten uitvoert. De luchtvaartmaatschappij is een volledige dochtermaatschappij van Lufthansa en heeft haar hoofdkantoor in Dossobuono nabij Verona gevestigd. Air Dolomiti heeft Munich Airport als thuisbasis en vliegt vanuit daar naar in totaal 16 bestemmingen, waaronder 10 voor Lufthansa Regional. De regionale Italiaanse luchtvaartmaatschappij is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie maar heeft wel codeshare agreements met onder meer Lufthansa, United Airlines en Air China. De vloot van Air Dolomiti bestaat uit 10 Embraer 195 toestellen.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 september 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Air Dolomiti

Inchecken Air Dolomiti

Bij Air Dolomiti kun je zowel online, via je mobiele telefoon als op de luchthaven inchecken. Online of via je mobiel inchecken gaat het snelst en kan vanaf 23 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Je instapkaart kun je nadat je ingecheckt bent downloaden op je mobiele telefoon of uitprinten en je bagage kun je vervolgens uiterlijk 30 tot 45 minuten (exacte tijd is afhankelijk van je luchthaven van vertrek, raadpleeg hiervoor de website van Air Dolomiti) voor vertrek afgeven bij het bagage afgiftepunt op het vliegveld. Check je liever in op de luchthaven, dan kan dat vanaf 2 uur tot uiterlijk 30 tot 45 minuten (exacte tijd afhankelijk van je luchthaven van vertrek, raadpleeg hiervoor de website van Air Dolomiti) voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken. Mocht je vlucht vertraagd zijn, dan wijzigen de uiterlijke inchecktijden niet dus zorg er altijd voor dat je op tijd op het vliegveld bent. Mocht je te laat bij de gate komen dan loop je het risico dat je niet meer mag instappen en dat je vliegticket ongeldig wordt verklaard.

Bagage Air Dolomiti

De hoeveelheid hand- en ruimbagage die je bij Air Dolomiti gratis mag meenemen is afhankelijk van je ticketklasse en je frequent flyer status. Heb je een Light ticket geboekt, dan mag je geen ruimbagage gratis inchecken en mag je 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 7 kilo. Vlieg je met een Plus ticket, dan mag je 1 stuk handbagage en daarnaast nog een persoonlijk accessoire (laptoptas, kleine handtas, camera) met een gezamenlijk maximaal gewicht van 10 kilo meenemen en 1 stuk ruimbagage van maximaal 23 kilo. Reizigers met een Emotion (Business Class) ticket mogen 1 stuk handbagage en daarnaast nog een persoonlijk accessoire (laptoptas, kleine handtas, camera) meenemen van in totaal maximaal 10 kilo en 1 stuk ruimbagage van maximaal 32 kilo. Voor elk stuk handbagage geldt een maximale omtrek (l + b + h) van 115 cm (55 x 40 x 20 cm) en voor elk stuk ruimbagage een maximale omtrek van 158 cm, ongeacht je ticketklasse. Voor passagiers die met baby’s of minderjarige kinderen reizen of die in het bezit zijn van een Miles and More Frequent Traveller, Hon Circle Senator of Gold Star Alliance kaart gelden ruimere bagagevrijstellingen. Wil je meer meenemen dan voor jouw situatie is toegestaan dan dien je voor overbagage te betalen, de kosten daarvoor zijn afhankelijk van je bestemming, het gewicht en het aantal stuks extra bagage. Wil je uitrekenen hoeveel hand- en ruimbagage je gratis mag meenemen en wat de overbagagetarieven zijn, raadpleeg dan de website van Air Dolomiti.

Stoelen reserveren Air Dolomiti

Als je zeker wilt zijn van een bepaalde zitplaats of naast je reisgenoot wil zitten dan kun je het beste vooraf een stoel reserveren. Reis je met een Light of Plus ticket, dan dien je voor stoelreserveringen te betalen. De tarieven bedragen €10 voor een standaard stoel, €15 voor een stoel vooraan in het vliegtuig en €25 voor een stoel bij de nooduitgang. Stoelreserveringen kunnen tot 52 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig worden gemaakt. Reserveer je geen stoel, dan kun je tijdens het inchecken gratis een stoel kiezen. Je loopt dan wel het risico dat je niet in je favoriete stoel komt te zitten of niet bij je reisgezelschap zit.

Boekingskosten Air Dolomiti

Air Dolomiti brengt geen boekingskosten in rekening. Wel dien je voor optionele services te betalen, zoals stoelreserveringen, extra bagage en bijzondere bagage. Daarnaast dien je afhankelijk van het tickettype dat je hebt geboekt voor ticketwijzigingen en –annuleringen te betalen.

Service aan boord

Op alle vluchten van Air Dolomiti zijn alle dranken, snacks en maaltijden gratis. Air Dolomiti heeft diverse onderscheidingen gewonnen voor hun Settimociele Service, ofwel ‘zevende hemel service’, welke inhoudt dat je tijdens je vlucht altijd gastronomisch verwend wordt. Vlieg je in de Economy Class, dan krijg je alleen een drankje en een snack geserveerd. In de Business Class krijg je naast je drankje altijd ook een warme maaltijd, welke geserveerd wordt op een porseleinen servies. Geef je vanwege een dieet of religieuze voorschriften de voorkeur aan een speciale maaltijd, dan is dit alleen mogelijk als je in de Business Class vliegt. Speciale maaltijden dienen uiterlijk 24 uur voor vertrek te worden aangevraagd bij de telefonische klantenservice van Air Dolomiti. Aan boord van elke vlucht kun je met je eigen smartphone of tablet inloggen op een gesloten wifi-systeem, waarna je gratis online kranten en tijdschriften kunt lezen of naar muziek kunt luisteren.

Punctualiteit Air Dolomiti

Volgens statistisch bureau AirHelp stond Air Dolomiti recentelijk op de tweede plaats van de meest punctuele luchtvaartmaatschappijen ter wereld.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.