Kaart

Air Europa

Air Europa is een Spaanse budgetmaatschappij die haar hoofdkantoor gevestigd heeft op Mallorca. De prijsvechter is na Iberia en Vueling de grootste maatschappij van Spanje en is opgericht in 1986. Air Europa voert voornamelijk chartervluchten uit tussen West-Europese steden en vakantiebestemmingen op de Canarische eilanden en Balearen, maar daarnaast verzorgt de maatschappij ook lijndiensten binnen Europa en enkele intercontinentale vluchten, onder meer naar Sao Paulo, Mexico City, Santo Domingo, Miami en Shanghai. Air Europa is lid van de luchtvaartalliantie SkyTeam, waartoe ook KLM behoort.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 mei 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Air Europa?

Air Europa check in

Bij Air Europa kun je voor de meeste vluchten zowel online als op het vliegveld inchecken. Online inchecken kan vanaf 48 uur (bij vluchten van / naar de Verenigde Staten 24 uur) tot 1 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig, en je kunt dit doen via je telefoon, tablet of computer. Tijdens het online inchecken kun je je instapkaart uitprinten of downloaden op je mobiele telefoon, en als je bagage bij je hebt kun je die afgeven bij een bagage afgiftepunt van Air Europa op het vliegveld. Let er op dat je als je vanaf New York, San Juan, of Miami vliegt je altijd eerst nog even naar de incheckbalie op het vliegveld moet gaan om je instapkaart af te halen. Inchecken op de luchthaven kan vanaf 2,5 uur tot 1 uur voor het vertrek van je vliegtuig, loop daarvoor naar een incheckbalie of incheckmachine van Air Europa.

Air Europa bagage

Elke passagier mag bij Air Europa één stuk handbagage meenemen van maximaal 10 kilo met de maximale afmetingen van 55 x 35 x 25 cm, inclusief handvaten, zijvakken en wielen. Daarnaast mag je één persoonlijk item mee in de cabine nemen, zoals bijvoorbeeld een laptop of handtasje, mits deze niet groter is dan 35 x x 30 x 20 cm en onder de stoel voor je past. Hoeveel ruimbagage je bij Air Europa gratis mag inchecken hangt af van je vliegklasse en bestemming, maar meestal mag je in ieder geval één stuk ruimbagage van maximaal 23 kilo meenemen waarvan de som van de afmetingen (l x b x h) niet groter is dan 158 cm. Alleen als je een Lite Fare ticket koopt (beschikbaar op Europese vluchten en vluchten binnen Spanje) dien je voor ruimbagage altijd bij te betalen, de kosten daarvan hangen af van hoe je boekt en hoeveel stuks bagage je in totaal bijboekt en variëren van €15 tot €60. De kosten van overbagage (23 tot 32 kilo) bedragen €60. Wil je weten hoeveel ruimbagage je op jouw vlucht precies gratis mag inchecken, raadpleeg dan de website van Air Europa. Lees hier meer informatie over Air Europa bagage.

Stoelen

Als je de voorkeur geeft aan een bepaalde stoel of naast elkaar wilt zitten dan kun je het beste tijdens het boeken van je ticket of uiterlijk 48 uur voor vertrek een stoel reserveren. De kosten ervan zijn afhankelijk van het type stoel, de bestemming waar je heenvliegt en of je een frequent flyer-kaart hebt, en bedragen €4 (voor vluchten naar het vasteland van Spanje en de Balearen), €8 (voor vluchten binnen Europa, naar de Canarische eilanden en Afrika) en €16 (lange afstandsvluchten). Voor een XL stoel (extra beenruimte) betaal je €8 (voor vluchten naar het vasteland van Spanje en de Balearen), €16 (voor vluchten binnen Europa, naar de Canarische eilanden en Afrika) en €40 (lange afstandsvluchten). Frequent flyers (SUMA Silver / SkyTeam Elite, SUMA GOLD / SkyTeam Elite Plus en Platinum leden) mogen gratis een standaard stoel uitkiezen. Als je geen stoel reserveert wordt er tijdens het inchecken automatisch gratis een stoel aan je toegewezen, de kans bestaat dan dat je niet naast je reisgenoot komt te zitten. Ben je niet tevreden over je stoel en wil je tijdens het inchecken alsnog een andere stoel kiezen, dan betaal je €5 (voor vluchten naar het vasteland van Spanje en de Balearen), €10 (voor vluchten binnen Europa, naar de Canarische eilanden en Afrika) en €20 (lange afstandsvluchten). Raadpleeg voor meer informatie de website van Air Europa. De stoelen aan boord van Air Europa toestellen hebben relatief veel beenruimte. Op lange afstandsvluchten bedraagt de beenruimte 78 cm in de Economy Class en 130 cm in de Business Class. Op kortere vluchten heb je zowel in de Economy Class als Business Class ca. 78 tot 83 cm beenruimte.

Boekingskosten Air Europa

Air Europa brengt geen boekingskosten in rekening. Wel dien je voor sommige services, zoals een stoelreservering of extra ruimbagage, bij te betalen.

Service aan boord

Voor Europese vluchten geldt bij Air Europa dat je voor alle drankjes en versnaperingen aan boord dient te betalen. Heb je trek, dan kun je uit allerlei drankjes, snacks en sandwiches kiezen die in het boordmenu Gusto te vinden zijn. Op intercontinentale vluchten zijn alle maaltijden gratis. Op vluchten die langer dan 2 uur duren en intercontinentale vluchten kun je ook allerlei belastingvrije artikelen kopen. Op langere vluchten heb je de beschikking over een persoonlijk videosysteem, waarop je onder meer films kunt kijken en spelletjes kunt doen.

Punctualiteit Air Europa

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Air Europa.

Air Europa

4,5/5
Gebaseerd op 107 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.