Kaart

Air France

Air France is de nationale luchtvaartmaatschappij van Frankrijk en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in Tremblay-en-France, ten noorden van Parijs. De luchtvaartmaatschappij behoort tot de Air France – KLM Group en is lid van de luchtvaartalliantie Sky Team. Air France voert vluchten uit naar 36 binnenlandse bestemmingen en 168 internationale bestemmingen in 93 landen wereldwijd. De thuisbasis van Air France is zowel Charles de Gaulle Airport als Orly Airport.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 mei 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Air France

Air France check in

Het handigste is om online in te checken, dit kan bij Air France bij de meeste vluchten vanaf 30 uur tot 90 minuten voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig. Bij Air France kun je er ook voor kiezen om automatisch in te checken, in dat geval ontvang je 30 uur voor vertrek een instapkaart via email of sms, je hoeft dus verder niets te doen. Nadat je je instapkaart hebt uitgeprint of op je smartphone hebt geladen kun je met je bagage naar het vliegveld gaan, waar je deze kunt afgeven bij een bagage afgiftepunt van Air France. Wil je liever pas op het vliegveld inchecken dan kan dat uiteraard ook, ga hiervoor naar een balie of incheckmachine van Air France. Het wordt geadviseerd minimaal 2 tot 3 uur voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken op het vliegveld aanwezig te zijn. Air France hanteert strikte deadlines voor inchecken en boarden, welke verschillen per bestemming. Wil je weten wat de deadlines voor jouw vlucht zijn, raadpleeg dan de website van Air France.

Air France bagage

Hoeveel bagage je bij Air France mag meenemen in de cabine hangt af van je vliegklasse, maar doorgaans geldt dat je 1 stuk handbagage mag meenemen dat de maximale afmetingen van 55 x 35 x 25 cm heeft, en 1 accessoire (handtas, aktetas, laptoptas) dat maximaal 40 x 30 x 15 cm meet. Samen mag je handbagage niet meer dan 12 kilo wegen. De hoeveelheid ruimbagage die je mag inchecken hangt af van je bestemming, vliegklasse en tickettype. Op de website van Air France staat een handige bagagecalculator waarmee je kunt uitrekenen hoeveel hand- en ruimbagage jij in jouw situatie maximaal mag meenemen, maar doorgaans geldt dat de totale afmetingen (l x b x h) van een stuk ruimbagage niet groter mogen zijn dan 158 cm en dat je in de Economy en Premium Economy geen bagage mag inchecken die zwaarder is dan 23 kilo. Reis je in de Businessclass of La Première, dan mag elk stuk bagage maximaal 32 kilo wegen. Voor overbagage worden altijd kosten in rekening gebracht, de tarieven hangen af van je bestemming maar voor vluchten binnen Europa kun je rekenen op ca. €75 per stuk bagage. Hier vind je meer informatie over Air France bagage

Air France stoel reserveren

Air France raadt aan om bij het boeken van je vliegtickets een stoel te reserveren als je de voorkeur geeft aan een bepaalde stoel of naast je reisgenoot wil zitten. Het reserveren van een standaard stoel kost €20, voorkeursstoelen (extra beenruimte, vooraan in het vliegtuig, etc.) zijn iets duurder. Heb je geen stoel gereserveerd, dan kun je op het moment dat het inchecken start gratis een stoel kiezen uit de nog overgebleven niet-gereserveerde stoelen.

Boekingskosten

Bij Air France wordt aan alle passagiers ouder dan 2 jaar boekingskosten in rekening gebracht. De boekingskosten zijn het laagst als je online boekt, want dan betaal je €1 tot €5 bij lange afstandsvluchten en €1 tot €3 bij korte en middellange vluchten. Boek je telefonisch, dan betaal je €35 boekingskosten bij lange afstandsvluchten en €25 bij korte of middellange vluchten. Als je een ticket koopt bij de ticketbalie van Air France op de luchthaven dan ben je het duurste uit, in dat geval worden €30 boekingskosten in rekening gebracht bij korte en middellange vluchten en €40 bij lange afstandsvluchten. Daarnaast kunnen er toeslagen in rekening worden gebracht voor ticketwijzigingen en –annuleringen, ongeacht de manier waarop je je ticket hebt geboekt.

Service aan boord

Air France kent vier vliegklassen: Economy, Premium Economy, Business Class en La Première. Op alle vluchten van Air France worden gratis drankjes en snacks geserveerd en op langere vluchten krijg je ook gratis maaltijden. Hoe duurder je vliegklasse, hoe exclusiever deze maaltijden zijn; in La Première worden maaltijden geserveerd van de topkoks Joël Robuchon, Guy Martin en Michel Roth. Op intercontinentale vluchten heb je bij Air France de beschikking over een persoonlijk videosysteem, waarop je onder meer films kunt kijken en spelletjes kunt spelen. Daarnaast is er een speciale app die je kunt downloaden op je smartphone of tablet en waarop je gedurende de vlucht gratis een flinke selectie Franse en internationale tijdschriften kunt lezen.

Punctualiteit Air France

De punctualiteit van Air France is goed, van maart 2016 tot april 2017 bedroeg het gemiddelde punctualiteitspercentage volgens statistisch bureau OAG zo’n 75,49%. Vertragingen duren bij Air France gemiddeld 9,6 minuten.

Air France

4,0/5
Gebaseerd op 124 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.