Kaart

Air Greenland

Air Greenland, ook bekend onder de naam Greenlandair, is de nationale luchtvaartmaatschappij van Groenland en heeft haar hoofdkantoor en thuisbasis gevestigd op Nuuk Airport in Groenland. De luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 1960 en is vandaag de dag voor 37,5% in handen van de SAS Group. Air Greenland vliegt naar ruim 67 bestemmingen in Groenland, Denemarken en IJsland, waaronder Kastrup Airport in Kopenhagen, Keflavik Airport in Reykjavik en Fuhlsbüttel Airport in Hamburg. Daarnaast voert Air Greenland tijdens het zomerseizoen chartervluchten uit naar Aalborg in Denemarken. Air Greenland heeft diverse dochtermaatschappijen, waaronder de veerdienst Arctic Umiaq Line en het reisbureau Greenland Travel. Air Greenland is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie maar heeft wel interline agreements met onder meer DAT, Icelandair en SAS .

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 oktober 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Air Greenland

Inchecken Air Greenland

Als je met Air Greenland gaat vliegen kun je zowel online of via je mobiele telefoon als op de luchthaven inchecken. Online of via je mobiele telefoon inchecken kan vanaf 22 uur tot uiterlijk 1 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Zodra je ingecheckt hebt kun je je instapkaart uitprinten of downloaden naar je mobiele telefoon. Vervolgens ga je naar de luchthaven, waar je eventuele ruimbagage uiterlijk 1 uur voor vertrek van je vliegtuig kunt afgeven bij een bagage afgiftepunt van Air Greenland. Heb je alleen handbagage bij je, dan dien je uiterlijk 30 minuten voor vertrek op het vliegveld te zijn. Check je liever op de luchthaven in, dan dien je je uiterlijk 1 uur voor vertrek bij de incheckbalie op het vliegveld te melden.

Bagage Air Greenland

Hoeveel bagage je bij Air Greenland mag meenemen in de cabine hangt af van je vliegklasse. Vlieg je met een Economy ticket, dan mag je 1 stuk handbagage meenemen en vlieg je in de Business Class dan mag je 2 stuks handbagage mee in de cabine nemen. Het totale gewicht van je handbagage mag in beide klassen echter niet meer wegen dan 8 kilo en de omtrek van elk stuk handbagage mag niet groter zijn dan 44 x 40 x 23 cm. Naast deze handbagage mag je nog enkele kleine persoonlijke items mee aan boord nemen, zoals een jas, handtasje, een tas met belastingvrije artikelen of een kleine laptoptas. Neem je meer handbagage mee dan is toegestaan dan behoudt Air Greenland zich het recht voor om je handbagage als ruimbagage in te checken, hieraan zijn extra kosten verbonden. De hoeveelheid ruimbagage die je gratis mag inchecken hangt af van je vliegklasse en bedraagt in de Economy Class maximaal 20 kilo en in de Business Class maximaal 30 kilo, ongeacht het aantal stuks ruimbagage dat je meeneemt. Voor passagiers die met een baby tot 2 jaar reizen geldt een extra bagagevrijstelling van 10 kilo, daarnaast mogen zij ook een opvouwbare kinderwagen meenemen. Heb je meer ruimbagage bij je dan toegestaan is voor jouw vliegklasse of ben je van plan om bijzondere bagage zoals een sportuitrusting mee te nemen, dan dien je hiervoor extra te betalen.

Stoelen reserveren Air Greenland

Bij Air Greenland hoef je niet voor stoelreserveringen te betalen, je kunt zelf gratis een standaard stoel kiezen als je je vliegticket boekt. Voor voorkeursstoelen (stoelen met extra beenruimte of stoelen vooraan in het vliegtuig) gelden bijzondere voorwaarden, raadpleeg de website van Air Greenland voor meer informatie. Reserveer je vooraf geen stoel, dan krijg je tijdens het inchecken gratis een stoel toegewezen. Ben je niet tevreden over je stoel, dan kun je die tijdens het inchecken nog gratis wijzigen.

Boekingskosten Air Greenland

Bij Air Greenland hoef je als je online je vliegtickets boekt geen boekingskosten te betalen. Wel wordt er een toeslag in rekening gebracht als je met je creditcard betaalt, de kosten verschillen per creditcard en bedragen 1,25% tot 1,99% van het boekingsbedrag. Boek je Air Greenland vliegtickets via de telefonische klantenservice, dan worden er wel boekingskosten in rekening gebracht, deze bedragen voor vluchten binnen Groenland DKK 150 per persoon en voor vluchten van Groenland naar andere bestemmingen DKK 250 per persoon.

Service aan boord

Op alle vluchten van Air Greenland zijn alle maaltijden, snacks en drankjes inbegrepen in de prijs, ongeacht welke klasse je vliegt. Wat je krijgt aangeboden is afhankelijk van de duur van je vlucht. Maak je een korte vlucht, dan krijg je alleen een drankje en een kleine snack (bijvoorbeeld een koek of zakje nootjes) geserveerd. Op langere vluchten krijg je naast je drankje ook een lichte maaltijd aangeboden, zoals een sandwich of broodje. De vliegtuigen van Air Greenland beschikken niet over inflight entertainment, dus als je tijdens je vlucht graag een film kijkt kun je het beste je tablet of laptop (in vliegtuigmodus) meenemen.

Punctualiteit Air Greenland

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Air Greenland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.