Kaart

Air Iceland

Air Iceland, vaak ook Air Iceland Connect genoemd, is een regionale luchtvaartmaatschappij uit IJsland die Reykjavík Airport als thuisbasis heeft. De luchtvaartmaatschappij, die vroeger Flugfélag Íslands Ehf. Heette, werd opgericht in 1997 en voert voornamelijk vluchten uit naar bestemmingen in Groenland, de Faeröer Eilanden en Groot-Brittannië, waaronder Akureyri, Nuuk, Aberdeen en Belfast. Air Iceland is een dochtermaatschappij van Icelandair en heeft een vloot die uitsluitend uit kleine Bombardier toestellen bestaat, omdat veel bestemmingen van de maatschappij slechts een korte landingsbaan hebben. De IJslandse luchtvaartmaatschappij is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie maar heeft wel een codeshare agreement met Atlantic Airways voor vluchten naar de Faeröer Eilanden. Via Icelandair Saga Club, het frequent flyer programma van Icelandair, kun je op alle Air Iceland vluchten punten sparen.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 oktober 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Air Iceland

Inchecken Air Iceland

Het handigste is om online in te checken, dit kan bij de meeste vluchten van Air Iceland vanaf 24 uur tot 45 minuten (binnenlandse vluchten) of 90 minuten (internationale vluchten) voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig. Zodra je online ingecheckt bent kun je je instapkaart uitprinten of downloaden naar je mobiele telefoon. Vervolgens ga je naar de luchthaven, waar je je bagage kunt afgeven bij een bagage afgiftepunt van Air Iceland. Kun je niet online inchecken (niet mogelijk op onder meer Keflavik International Airport, en bij ongunstige weersvoorspellingen), dan kan je uiteraard ook op het vliegveld inchecken, ga hiervoor naar een incheckbalie van Air Iceland. Het wordt geadviseerd minimaal 2 uur voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken op het vliegveld aanwezig te zijn. De deadlines voor check-in en bagage afgifte verschillen per luchthaven van vertrek, en kunnen variëren van 45 tot 90 minuten.

Bagage Air Iceland

Bij Air Iceland mag je 1 stuk handbagage meenemen dat maximaal 6 kilo weegt en niet groter is dan 55 x 35 x 20 cm (inclusief handvaten, zijvakken en wielen). Het wordt echter altijd geadviseerd om zo min mogelijk handbagage bij je te dragen, aangezien de ruimte in de bagagevakken in de cabine van de kleine vliegtuigen van Air Iceland zeer beperkt is. De hoeveelheid ruimbagage die je mag inchecken hangt af van je tickettype. Vlieg je met een Netoffers ticket, dan mag je geen gratis ruimbagage inchecken. Heb je een Full flex, Semi-Flex of Youth ticket, dan mag je 1 stuk ruimbagage gratis inchecken dat maximaal 20 kilo weegt. Vlieg je met een Business ticket, dan mag je 2 stuks ruimbagage inchecken die elk maximaal 20 kilo wegen. Wil je meer ruimbagage inchecken dan bij jouw ticket is toegestaan, dan worden er altijd kosten in rekening gebracht, en ook voor bijzondere bagage (bijvoorbeeld een fiets, huisdier of muziekinstrument) dient extra betaald te worden. Op de website van Air Iceland staat een handig overzicht waarop je kunt zien hoeveel het kost om extra ruimbagage of bijzondere bagage in te checken.

Stoelen reserveren Air Iceland

Air Iceland raadt aan om bij het boeken van je vliegtickets een stoel te reserveren als je de voorkeur geeft aan een bepaalde stoel of naast je reisgenoot wil zitten. Het reserveren van een stoel bij het raam kost ISK 990 en een stoel aan het gangpad kost ISK 790.

Boekingskosten

Als je online Air Iceland vliegtickets koopt hoef je geen boekingskosten te betalen. Voor telefonische boekingen wordt daarentegen een toeslag van ISK 3000 in rekening gebracht.

Service aan boord

Op alle vluchten van Air Iceland zijn alle maaltijden, snacks en drankjes inbegrepen in de prijs, ongeacht welke klasse je vliegt. Wat je aangeboden krijgt hangt af van je vliegduur, maar meestal is dit een drankje en een kleine snack of lichte maaltijd (bijvoorbeeld een sandwich). De vliegtuigen van Iceland Air zijn zeer klein, op een inflight entertainment systeem hoef je dus niet te rekenen. Wel kun je tijdens je vlucht het boordmagazine van Air Iceland lezen en kun je aan boord van alle internationale vluchten belastingvrije artikelen kopen. Air Iceland heeft ook een only duty free winkel, waar je vooraf de door jou gewenste artikelen kunt bestellen, waarna ze tijdens je vlucht aan je worden overhandigd.

Punctualiteit Air Iceland

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Air Iceland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.