Kaart

Meridiana

Meridiana is een Italiaanse luchtvaartmaatschappij die zowel lijn- als chartervluchten uitvoert naar binnenlandse, Europese als intercontinentale bestemmingen. De airline bestaat sinds 1963 en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in Olbia. Meridiana gebruikt Olbia Costa Smeralda Airport als thuisbasis en vliegt naar ruim 66 bestemmingen wereldwijd, waaronder Fortaleza, Lagos, Madrid, Mykonos, Tenerife en Zanzibar. De luchtvaartmaatschappij is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie maar heeft wel codeshare agreements met onder meer Iberia, British Airways en Air Malta. Meridiana heeft één dochtermaatschappij, te weten Air Italy.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 september 2017 en is onderhevig aan verandering.

 

Waarom vliegen met Meridiana

Inchecken Meridiana

Bij Meridiana kun je op diverse manieren inchecken, waaronder online, via je smartphone en via een incheckbalie op de luchthaven Online of via je mobiele telefoon inchecken kan vanaf 7 dagen tot 2 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Reis je alleen met handbagage, dan kun je vervolgens na aankomst op het vliegveld direct door de paspoort- en veiligheidscontrole en doorlopen naar de gate. Heb je bagage bij je, dan kun je die afgeven bij een bagage afgiftepunt van Meridiana op de luchthaven. Check je liever op het vliegveld in, dan kan dat uiteraard ook, je kunt dit doen bij een incheckbalie van Meridiana. Inchecken op de luchthaven is mogelijk vanaf minimaal 2 uur tot ergens tussen de 35 en 90 minuten voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken (de exacte deadlines voor inchecken zijn afhankelijk van je luchthaven van vertrek en bestemming). Wil je precies weten vanaf en tot welk tijdstip je kunt inchecken, raadpleeg dan de website van Meridiana. Online inchecken is niet mogelijk als je assistentie nodig hebt, met een huisdier reist of een minderjarig kind alleen laat reizen. Meridiana adviseert om altijd minimaal 45 minuten voor vertrek van het vliegtuig bij de gate te zijn, anders loop je het risico dat je niet meer mag instappen en je vliegticket ongeldig wordt verklaard.

 

Bagage Meridiana

Als je met Meridiana gaat vliegen mag je 1 stuk handbagage mee aan boord nemen van maximaal 8 kilo (alleen bij vluchten van/naar Brazilië 10 kilo) en een maximale grootte van 20 cm x 40 cm x 55 cm, inclusief handvaten, zijvakken en wielen. Naast deze handbagage mag je één persoonlijke accessoire van maximaal 40 cm x 30 cm x 15 cm meenemen, zoals een kleine handtas, camera of laptop. Indien je vlucht volgeboekt is kan aan je worden gevraagd grotere stukken handbagage in te checken als ruimbagage. Hoeveel ruimbagage je gratis mag inchecken hangt af van je ticketklasse en bestemming. Heb je een Economy Light ticket, dan mag je geen ruimbagage gratis inchecken. Voor de overige Economy tickets geldt dat je meestal 1 of 2 stukken ruimbagage van maximaal 23 kilo elk gratis mag inchecken, en in de Business Class (Electa Class) 1 of 2 stukken ruimbagage van maximaal 32 kilo elk. Voor passagiers die een frequent flyer elite status hebben of met baby’s reizen gelden ruimere bagagetarieven. Voor overbagage dient altijd extra betaald te worden, de tarieven daarvoor zijn afhankelijk van je tickettype en je luchthaven van vertrek en bestemming. Wil je precies weten hoeveel ruimbagage jij gratis mag inchecken en wat de tarieven voor overbagage zijn, raadpleeg dan de website van Meridiana.

Stoelen reserveren Meridiana

Voor het reserveren van een stoel dien je bij Meridiana tot 30 uur voor vertrek altijd te betalen, de tarieven variëren hierbij van €15 tot €110 en zijn afhankelijk van de duur van je vlucht en het type stoel dat je wenst (voorkeursstoelen zoals stoelen met meer beenruimte of vooraan in het vliegtuig zijn duurder). Voor Euro Electa / Electa Class reizigers en Fly Pass Gold kaarthouders is het reserveren van stoelen gratis. Vanaf 30 uur vertrek is het selecteren van een standaard stoel voor alle passagiers gratis. Wil je weten hoeveel het kost om jouw favoriete stoel te reserveren, bekijk dan de tarieven op de website van Meridiana.

Boekingskosten Meridiana

Meridiana brengt altijd boekingskosten in rekening, behalve voor vluchten binnen Sardinië. Bij binnenlandse en Europese vluchten betaal je in de meeste gevallen €5 per vliegticket en bij intercontinentale vluchten €8 per ticket. Alleen als je je Meridiana vliegtickets via een reisagent of ticketoffice van Meridiana op de luchthaven boekt betaal je €13 bij binnenlandse en Europese vluchten en €16 bij intercontinentale vluchten. Daarnaast dien je extra te betalen voor optionele services, waaronder ticketwijzigingen (voor zover mogelijk), overbagage en het reserveren van voorkeursstoelen.

Service aan boord

Op binnenlandse vluchten en op Europese vluchten van / naar de Griekse eilanden, de Balearen, de Canarische eilanden, Moldavië, Egypte en Israël is er alleen een Economy Class. Op binnenlandse vluchten krijg je tijdens je vlucht alleen een warm of koud drankje geserveerd. Voor Europese vluchten en intercontinentale vluchten geldt dat je afhankelijk van de vliegduur in de Economy Class een kleine snack of een koude of warme maaltijd krijgt geserveerd, en in de Business Class (Electa Class) exclusievere maaltijden met een bijpassende wijn. In de Economy Class heb je op middellange en lange vluchten de beschikking over centraal opgehangen videoschermen waarop je films kunt bekijken Alleen Electa Class reizigers hebben de beschikking over een ingebouwde iPad, waarop ze films kunnen kijken en spelletjes kunnen spelen. Op alle internationale vluchten kun je aan boord belastingvrije artikelen kopen en vind je in de stoelzak het boordmagazine Atmosphere, waarin allerlei handige reistips en interessante informatie staat.

Punctualiteit Meridiana

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Meridiana.

Air Italy

4,5/5
Gebaseerd op 3670 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.