Kaart

Air Madagascar

Air Madagascar, formeel Société Nationale Malgache de Transports Aériens, Société Anonyme geheten, is een luchtvaartmaatschappij die haar hoofdkantoor gevestigd heeft in Antananarivo op het eiland Madagaskar. De luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 1962 en is aangesloten bij de luchtvaartalliantie Vanilla Alliance, waartoe ook onder meer Air Austral, Air Mauritius en Air Seychelles behoren. Air Madagascar voert vanaf haar thuisbasis Ivato International Airport vluchten uit naar ruim 17 bestemmingen, waaronder München, Rome, Zürich, Bangkok, Guangzhou en Nairobi. De vloot van Air Madagascar bestaat uit verschillende typen vliegtuigen, waaronder een Airbus A340-300, diverse ATR toestellen en een Boeing 737-800.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 oktober 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Air Madagascar

Inchecken Air Madagascar

Bij Air Madagascar kun je alleen op het vliegveld inchecken, zelf thuis of in je hotel online inchecken is dus niet mogelijk. Neem je een lange afstandsvlucht, dan kun je vanaf 3 uur tot uiterlijk 1 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig bij een incheckbalie van Air Madagscar op de luchthaven inchecken. Bij regionale vluchten kun je vanaf 2,5 uur tot uiterlijk 1 uur voor vertrek inchecken en bij binnenlandse vluchten vanaf 20 uur tot uiterlijk 30 minuten voor vertrek. Het wordt geadviseerd om altijd geruime tijd voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken op het vliegveld aanwezig te zijn, omdat de wachttijden bij de incheckbalies, douane en beveiliging soms lang kunnen zijn, vooral tijdens het hoogseizoen. Als je tijdens het boeken van je vliegtickets een stoel hebt gereserveerd wordt aangeraden 15 tot 30 minuten voor de uiterlijke inchecktijd in te checken, omdat je anders het risico loopt dat je stoel weer wordt vrijgegeven en toegewezen aan een andere passagier.

Bagage Air Madagascar

Hoeveel hand- en ruimbagage je bij Air Madagascar gratis mag meenemen hangt af van je vliegklasse, ticketklasse en je luchthaven van vertrek en bestemming. Als je een binnenlandse vlucht maakt mag je bij Air Madagascar in de Economy Class 1 stuk handbagage van maximaal 5 kilo meenemen, in de Premium Class 1 stuk handbagage van maximaal 8 kilo en in de Business Class 1 stuk handbagage van maximaal 10 kilo. Bij regionale vluchten mag je in de Economy Class 1 stuk handbagage van maximaal 8 kilo meenemen, en in de Premium en Business Class 1 stuk handbagage van maximaal 10 kilo. Op lange afstandsvluchten mag je in de Economy Class 1 stuk handbagage van maximaal 12 kilo meenemen, en in de Premium en Business Class 2 stuks handbagage van in totaal maximaal 18 kilo. Voor alle stukken handbagage geldt in alle klassen een maximale omtrek (l + b + h) van 115 cm. Voor ruimbagage geldt dat je als je een binnenlandse vlucht maakt bij Air Madagascar in de Economy Class 1 stuk ruimbagage van maximaal 10 kilo (Pulse, Favorites) of 20 kilo (Discovery, Libertalia) mag meenemen, in de Premium Class 1 stuk ruimbagage van maximaal 23 kilo en in de Business Class 1 stuk ruimbagage van maximaal 32 kilo. Bij regionale vluchten mag je in de Economy Class 1 stuk ruimbagage van maximaal 30 kilo (vluchten tussen Madagascar en LaRéunion, Mayotte, Moroni en Seychelles) of 2 stuks van 23 kilo elk (vluchten tussen Madagascar en Mauritius en Johannesburg) mag meenemen, in de Premium Class 2 stuks van 23 kilo elk en in de Business Class 2 stuks ruimbagage van 32 kilo elk. Op lange afstandsvluchten mag je in de Economy en Premium Class 2 stuks ruimbagage van maximaal 23 kilo elk meenemen, en in de Business Class 2 stuks ruimbagage van 32 kilo elk. Voor frequent flyer kaarthouders en reizigers die met baby’s tot 2 jaar vliegen gelden ruimere bagagevrijstellingen. Voor overbagage en stukken bagage die te groot of te zwaar zijn dient altijd bijbetaald te worden, raadpleeg de website van Air Madagascar voor meer informatie.

Stoelen reserveren Air Madagascar

Wie met Air Madagascar gaat vliegen kan tijdens het boekingsproces of op elk moment daarna gratis een standaard stoel reserveren. Voor het reserveren van stoelen bij de nooduitgang gelden bijzondere voorwaarden, kijk op de website van Air Madagascar als je daar meer over wilt weten.

Boekingskosten Air Madagascar

Air Madagascar brengt geen boekingskosten in rekening. Wel kunnen er afhankelijk van je tickettype toeslagen worden berekend voor ticketwijzigingen en –annuleringen. Als je online Air Madagascar vliegtickets boekt kun je betalen met diverse creditcards, waaronder Visa en MasterCard.

Service aan boord

Op alle binnenlandse, regionale en lange afstandsvluchten van Air Madagascar zijn alle maaltijden, drankjes en snacks gratis. Op lange afstandsvluchten krijg je in de Economy Class een warme driegangen maaltijd voorgeschoteld, waarbij je kunt kiezen uit verschillende gerechten, en in de Business Class krijg je een à la carte menu en heb je tevens een ruimere keuze aan dranken. Alle vliegtuigen van Air Madagascar beschikken over een persoonlijk videosysteem, waarop je onder meer films kunt kijken, muziek kunt beluisteren en spelletjes kunt spelen. Daarnaast kun je tijdens je vlucht door het gratis boordmagazine Air Madagascar Magazine bladeren en belastingvrije artikelen kopen.

Punctualiteit Air Madagascar

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Air Madagascar.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.